reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

haha "chyba mam dziecko z ADHD" haha mazia smieje sie sama do siebie, takiego okreslenia slodkiego jeszcze nie slyszalam :D

och mnie nie było ostatnio bo mialam coś z internetem jakies problemy, ale dzis naprawiłam wszystko. @ dostalam, czyli jest ok. W ogóle poszlam wczoraj na badanie krwi, wyszło ze nan Hemoglobine niska -12 czegos tam na cos. Czyli mam anemie. Na tygodniu pojde znowu do lekarza i rozpoczne jakies leczenie, no i musze sie dowiedziec od czego mam ta anemie, jem normalnie, owoce i warzywa jem codziennie , czyli witaminy odpadaja. Na internecie wyczytalam ze to dosc powazna choroba i nie ma co sobie robic jaj. Ponoc im nizsza ma sie hemoglobine tym krócej sie żyje. Kobiety powinny mieć do 26 stezenie hemoglobiny we krwi a ja mam tylko 12, to chyba nie pozyje długo. W ogole mialam dzis okropny sen, snilo mi sie ze moja siostra umarla bo sie zaczadzila dymem bo cos tam sie palilo, obudzilam sie zaplakana, potem usnelam znowu a potem mi sie snilo ze moj chlopak/brat ( raz jeden mi sie pojawial raz drugi , dziwne) mial wypadek samochodowy i byl caly polamany , pol zywy a ja go ratowac probowalam. Poprostu mam same koszmary. Strach az isc spac. W nocy wyslalam az do siostry smsa czy ok wszystko ale telefon mi sie popsul i nie mialam na telefonie zastepczym jej nr i wyslalam na stary nr, myslalam ze to ten nowy. Och normalnie mam ostatnio pecha...

no i z dobrych rzeczy to moj tata mi wczoraj zakomunikowal ( gdy mowilam mu jakie moga byc np. przyczyny anemii) ze gdybym byla w ciazy to by przyjal to normalnie ze nawet by sie cieszyl :D to mnie zszokowalo tak bardzo ze ojej, milo bylo to slyszec... :p

a jak u was? oby lepiej?

reklama
Madzia:) przy anemii trzeba jeść wątróbki, zieloną pietruszkę i wszystkie produkty zawierające dużą ilość żelaza:) do tego łyka się tabletki:) widzę,że jesteś trochę panikarą:p anemia to nie taka śmiertelna choroba jak Ci się wydaje;) ciężko na nią umrzeć:) a z tym,że krócej się żyje to prawda,ale jak choroby się nie zdiagnozuje..,a co za tym idzie nie leczy :) jak Cię to pocieszy to anemia jest bardzo popularną chorobą szczególnie u kobitek:) ja kiedyś też miałam:) łykałam tylko falvit (bez recepty), potem jak przeszłam na wegetarianizm ku zdziwieniu mojej mamy, która się bała o moje zdrówko, problem zniknął raz na zawsze:)

madzia heh ja w ciazy mialam 9 i wtedy dopiero zaczelam brac zelazo...jak mialam 12-13 to ze tak powiem nikt sobie glowy tym nie zawracal...nigdy nie mialam wiecej niz 15 w porywach do 16 a ty mi tu piszesz ze 26 powinien byc poziom? :D

mazia ale ci dobrze :) ciesz sie poki mozesz hehe bo za jakis czas bedzie klac, ze masz takie ruchliwe dziecko ;P

anijka no niestety..taka ilosc pampersow idzie...ale nie ma co przesadzac z iloscia tych pierwszych bo dziecko szybko wyrasta...zrob sobie zapas na miesiac a pozniej to juz bedziesz kupowac jaka bedzie potrzeba....u mnie szybko dzieciaki przeszly na 3... :)

niunia a nie no pewnie, ze kazda matka sama wybiera to jak chce karmic...u nas sie teraz moda robi na dzieci butelkowe hehe tak jak w anglii tam to malo ktora kobieta karmi piersia.... :) a jak sie czujesz? juz wszystko ok? widze, ze krotko leciala ci krew po wszystkim... fajnie :) ja sie prawie 2 miesiace 'meczylam' :/

Shirra @ przyszla termionowo juz nie robie sobie nadziei musze przestac o tym myslec nie wiem czy nie bede musiala z wami sie rozstac ale nie chce tego robic bo mi tu dobrze z wami:)

Niunia oj to szybko cos tak ze wszystkim szalona babka z Ciebie hehe a z karmieniem to jesli tak Ci lepiej i tak wolisz to po co sie zmuszac:)

Mazia musi to byc cudowne uczucie mam nadzieje ze i ja kiedys bede mogla je poczuc:)

Malwina ja juz gdzies widzialam to zdjecie to chyba nie \twoj brzuch..

Madzia a no widzisz mowilam ze to nie ciaza a z ta anemia to glupot sie naczytalas trzeba leczyc i bedzie dobrze:)

Kinga no to udanej zabawy:)

Cornelka na prawde myślisz o tym aby przestać udzielać się na BB? :( Poniekąd Cię rozumiem, bo przecież jesteśmy w tej samej sytuacji. Powiem Ci, że jak nie ma mnie na wątku, albo jak jestem i prowadzimy normalne rozmowy to jest ok ale jak dziewczyny opowiadają o 'TYM' wszystkim to wszystko nagle wraca i w przeciągu minuty zaczynam marzyć o dziecku :) Ale ... No właśnie jest wielkie ALE : Mi nigdy przez myśl nie przeszło opuszczenie wątku, za bardzo się do Was przywiązałam ...

Shirra ja tez sie przywiazalam i lubie tu byc ale nie moge ciagle myslec o dziecku a jak jestem tu to mysle :(nie wiem jeszcze co zrobie zastanowie sie

Cornelka to nie wiem co Ci doradzić...;/ ale fajnie by było jakbyś się do tego zdystansowała i została z nami:)

Kinga i jak było?:)

Shirra!! Ty też nas nie opuszczaj!!

Anijka:) jak tam Twoja córeczka?:D wierci się w brzuszku jeszcze? czy już nie ma miejsca na brykanie?:D

Mazia...a te kopniaczki to mocno wyczuwalne są?:D ciekawe jakie to uczucie:)

Niunia:) ale Ty masz dużo siły!!:) też po porodzie chciałabym być taka sprawna:)

Kolia a jak Tobie w szkole idzie?

Patrycja to chyba się na nas obraziła;>

Elisse! pisz częściej co u Ciebie!!

Matosia:) jak tam Tośka? jak dajesz sobie radę na IiE?:) mi dużo przedmiotów przepisali i chodzę w zasadzie tylko na algebrę liniową, prawo, a na finanse nie muszę chodzić (wystarczy jak na koło przyjdę), ale ziomek fajnie prowadzi zajęcia:) i lubię tam chodzić:)

A dziś znów śniło mi się,że Wancu potrzebował mojej pomocy i mnie wołał...a ja biegłam, biegłam i nie mogłam do Niego i Olgi dobiec...a jak się mi udało to było już za późno...po ich odnalezieniu codziennie mi się to śniło...potem przez prawie 2 miesiące miałam spokój, a teraz znów wróciło..z ich śmiercią kojarzy mi się tak bardzo ta piosenka...ciekawe kiedy z nim się spotkam:)

[video=youtube;HCd_n843YfQ]http://www.youtube.com/watch?v=HCd_n843YfQ[/video]

to Mój brzuch kiedyś pisałam na wątku staraczki 2010 i tam pokazałam mój brzuch
wogóle się martwie dwa dni temu powinnam dostac miesiaczke i jej nie dostałam mdli mnie jak nie wiem co strasznie mi nie dobrze

reklama
Malwina...mam pytanie...jaka część mojej prośby do Ciebie nie dociera? ile można Cię prosić,żebyś nie pisała posta pod postem!!

a ja dziewczyny właśnie postanowiłam przełamać swój strach i...pójść na wampiriadę:) strasznie boję się pobierania krwi nie mówiąc już o oddawaniu, ale jeśli moja krew uratuje komuś życie to chyba warto:) jestem najlepszym dawcą, bo mam grupę krwi 0 rh - do tego zdrowa jak ryba:)

Do góry