reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

niunia milo slysec, ze dni do twojego spotkania z Amelka mozna zliczyc na palcach jeden reki:-) mile spedzonych pewnie dlugich dni czekania:-) a wozeczek fajny lubie takie kolory:-)

A mi powoli przestaje sie podobac ta historia wiem, ze powinnam duza sie jej uczyc ale zadania domowy juz mnie wykaczaja non stop tylko slecze prz histori:confused2: A tak poza tym to standardowa na 3 dni maly pojechal do mojej babci i tak mi teskno troche.

reklama
U mnie też ostatnio brak czasu (dziwne).. Dzisiaj byłam z moim P. u jego dziadków na obiadku :-Dale miło było :-p

Shira
- doobrze, tylko kręgosłup daje się we znaki.. I jak się budzę albo leżę czasem to przypomina mi się jak Kinga pisała że miała takie uczucie jakby ktoś ją uderzył młotem w biodro :-D czy coś w tym stylu :p to mam chyba podobne uczucie. :confused2:

Niunia wózek piękny, też nad nim myślałam :) Tzn o coneco barracudzie 2009 właśnie w tym kolorku. Tylko dziwną ma spacerówkę.
Ja już ogólnie mam strasznie namotane w głowie co do wózków.. nie wiem czy w ogóle kupię głęboki, moja znajoma też nie miała głębokiego na zimę i nie żałuje.. chyba odłożę kasę i kupię jakąś wypaśną spacerówkę później.. :))
Zazdroszczę, że za parę dni będziesz miała już swoją Krupcie na rączkach.. :)

Anijka hehe dokladnie tak pisalam :) a jak bedziesz wychodzic na spacer z malutka? na rekach? - moja byla sasiadka dlugi czas tak wychodzila na dwor z synem....brala go na rece, chodzila i "pokazywala" wszystko...w zasadzie to z wozka zaczela korzystac jak mial juz ponad pol roku :) ja to w zasadzie z wozka to korzystam juz tylko jak to sklepu jade...do centrum handlowego. W markecie to mloda hop do wozka i siedzi..oczywiscie tu czasami bywa problem...bo mloda zabiera sie za obgryzanie wozka....a nawet nie chce wiedziec ile osob dotykalo go itd...nie mowiac, ze oni chyba rzadko je myja? o ile w ogole to robia......oooo wiem! w smyku widzialam taki plyn w spray'u do dezynfekcji...moze kupie cos takiego i bede psikac raczke wozka? hmmm dobry pomysl :)

jako wyrodna matka, wlaczylam dziecku bajki i siedze przy kompie :D mlody dzisiaj wstal o 5.45....Łucja o 6.30. Dobrze, ze wynagradzaja mi to wieczorem i chodza wczesnie spac :D no i oczywiscie mloda chodzi i przez pol dnia mowi "waw" albo "wawa"...dosyc swiadoma miejsca zamieszkanai jak na swoj wiek :D

cornelka ciesze sie, ze juz nieco lepiej u Was. Moze i ty bys wpadla na jakis fajny pomysl, spedzenia czasu razem tak jak wybitnie lubi twoj? a torty faktycznie, zamowione byly :) niestety...ale zawsze mam @ jak sa urodziny dzieciakow :) wiec sama nic nie upieke....jeszcze nigdy nic mi nie wyszlo jak w @ probowalam cos upiec :( wiec nie wiem czy kiedykolwiek ktores sie doczeka tortu zrobionego przez matke osobiscie....

niunia fajny wozeczek, juz tylko kilka dni...kilka dni :D cieszymy sie razem z Toba :)

kolia historia to dla mnie kara....na sama mysl mam drgawki...M. za to uwielbia historie...archeologie itp...bleee hihihi ;)

no laski pisac pisac..... :)

matosia odezwalabys sie! bo wyrzucimy cie z watku ;P

patrycja w podrozy poslubnej....ciekawe czy udalo jej sie przesunac @ hehe :)

zasiadam tu z sniadankiem :) w nocy wogole 0 snu ehhh juz chyba nei pospie przed narodiznami malej :shocked2: anijka ale na zime to jednak warto meic gondolke jak zawieje snig pada to dzidzius maly jeszcze bedzie zreszta zawsze potem mozesz sprzedac... mi fotelik dopiero we wtorek przyjdzie :crazy: ja bede wozic w gondoli dopiero jak wyrosnie mi albo jak bedzie cseidziec to dam ja do spacerowki tak na wiosne - ten wozek ma fajna spacerowke z czego sie ciesze a barracuda to o niej tez myslalam nawety jezdzilam w sklepie ale jest badziewna bo kola przednie
sa na jednej osi i okropnie sie skreca i ta budka w spacerowce mnie nie przekonuje raczej ozdowna niz praktyczna... anijka a szczepicie na dodotakowe szczepnienia? typu pneumokoki rotawisry - kinga ty szczepilas? bo ja w 100% pneumokoki a 90% rotawirusy - z beciokowwego zaszczepimy bo troche mnie to rpzeraza co sie dzieje :szok:

niunia na rotawirusy nie szczepilam....i tfu tfu poki co nie mialam z tym problemu..ani razu Igor mi nie zachorowal. No ale mysle ze warto (za same rotawirusy to cie wyniesie 900zl, bo jedna dawka jakies 300 a 3 dawki musisz podac...)..jesli nie zamierzasz dawac malej do zlobka to radzilabym ci z pneumokokami poczekac do 2 roku zycia..bo wtedy jedna dawke tylko podajesz...a teraz musialabys tez 3 czyli kolejne 900zl....a w pierwszym roku zycia i tak jest mnostwo szczepien....wiec po co tak meczyc jego organizm....bez wiekszej potrzeby. Takie jest moje zdanie..Igora szczepilam przed przedszkolem...Łucje za rok jak skonczy 2 latka :) do tego czasu akurat wyjda jakies nowe z wieksza iloscia szczepow niz te co sa teraz....dlatego uwazam ze lepiej zaczekac :)

Shirra masz racje cos nam watek podupada ale fakt brak czasu mi tez go brakuje bo ciagle spedzam czas z Tz poki mozemy to korzystamy:)

Niunia sliczny kolor wozka juz nie moge doczekac sie jak wstawisz zdjecia malej:)

Anijka a Ty jak tam wozek juz kupiony?pewnie nie mozesz sie doczekac kiedy Twoje malenstwo juz bedzie na swiecie:)

Kinga mysle narazie nad prezentem dla niego na jutro bo ma urodziny i nie mam zielonego pojecia co kupic i chce zrobic cos dobrego jakis wynalazek :)

reklama
Shirra staram sie nie myslec bo juz stracilam nadzieje ale nadal bardzo chce tylko ze z tego chcenia nic nie wychodzi niestety:(a Ty jak tam?

Do góry