reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

niunia zestawienie kolorow super :) wyglada naprawde bardzo fajnie! mamo ile ciuszkow na 56! łoł :D hehe to lepiej by bylo, zeby nie zaczela nosic od urodzenia 62 :p :D chwila moment i bedzie z Toba...no ale wiem ze ostatnie dni sa najgorsze :) trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok i zebys jak najszybciej doszla do siebie :)

jesuuuu ale mnie mloda wnerwia no...wstawilam suszarkie z praniem do pokoju bo brzydka pogoda..pada i w ogole..a ta tyko lazi i mi sciaga ciuchy :/

reklama
Niunia też mam pomalowany pokój na podobny zielony :-) tylko producent jest kiepski i mam pełno zacieków :wściekła/y: jakim odcieniem malowałaś i jakiej firmy? Zaopatrzona jesteś ładnie ;-) już niedługo będziesz mieć swoją księzniczkę, też bym tak chciała :rolleyes::yes::rolleyes2:
Kinga ja tylko wiem z opowiadań znajomych, czy są takie porody nie wiem. Może koleżanki liczyły za wcześnie.
Mała może chce siępoprzebierać ;-) a to że mokre, to już mały szczegół :-p
Chyba zaraz zacznę tańczyć z nudów w pracy. Już mam dość wysyłania na dzisiaj moich cv. Dwa weekendy pod rząd będę miała szkolenie. Ale się wynudzę :eek: idę tam tylko dla papierka :confused2:
Shiraa czego się boisz na tym zlocie? Na pewno będzie fajnie, pierwsze wzloty są zawsze takie dziwne :cool2:
Maziu wstawiaj zdjęcia z brzuszkiem, my ocenimy czy coś widać :-D kiedy ja będę miała taki brzuszek :confused2: jak na razie tylko chyba z objedzenia mogę ;-)

elisse ja nie mam pojecia wiesz, polozna tak mi powiedziala..ale ja tez slyszalam od kolezanek ze rodzily po 20...ja rodzilam 4h.40min i 2h.30min wiec nawet nie potrafie sobei tego wyobrazic :D
ja to bez objadania sie mam brzuszek taki 5miesieczny :D a jak sie najem to 6 spokojnie ;P

Kinga no ja niestety też się trochę naczytałam i mnie trochę to przeraża :eek: Zazdroszczę Ci tak szybkich porodów, ja mam nadzieję, że u mnie też to szybciutko zleci a nie będę się męczyć 12 godzin :confused2:
Elisse - szczerze Ci powiem, że pierwszy raz słyszę coś takiego.. Że niby zgoda osoby pełnoletniej? :D To chore, co ma do tego inna osoba.. Ale nie mam pojęcia jak jest teraz.. 15.10 mam wizytę u gin więc będę musiała z nią pogadać.. Spytać czy będzie przy moim porodzie i od razu się dowiem parę rzeczy np o zzo :))
Niunia u mnie teoretycznie nie ma problemów z dostaniem zzo nawet za darmo.. Na stronie szpitala w którym chcę rodzić pisze, że jest za darmo.. Wolałabym wprawdzie sobie opłacić anestezjologa żeby mieć pewne, ale ileż można wydawać pieniędzy.. :no:
Pokój śliczny, teraz będę mieć przeprowadzkę na nowe mieszkanie- stan deweloperski i trzeba robić caaały remont bo nawet kibelka nie ma :-D I właśnie planuję ściany pomalować na taką zieleń jak masz Ty, prześliczna jest i ładnie komponuje się z jasnymi panelami :tak: Fajnie wymyśliłaś to z dwoma kolorkami i fajnie wyszło.. Ja myślałam też o tym, ale że sufit innego koloru.. np takiego kremowego albo coś wpadający w bardzo jasny żółty... Mam dość już tych jaskrawych kolorów, więc nie będę robić żadnej pomarańczy czy seledynu :-p

anijka skoro dopoki nie skonczysz 18 lat jestes pod opieka rodzicow i to oni decyduja o pewnych sprawach...to dla mnie logiczne jest, ze o podaniu zzo decyduje rodzic...a nie osoba niepelnoletnia....to nie jest jakis tam zastrzyk....no ale najlepiej jak sie zapytasz ginki :) niepelnoletnie matki maja przesrane jednym slowem.... :|
ja jesli bede malowac kiedys swoje wlasne M to bedzie w odcieniach brazu i bezu :) no a u mlodziezy to jak tam sobie beda chcieli :)

ale mam lenia dzisiaj....koszmar...w zlewie pelno...a mi tak nic sie nei chce robic...kompletnie nic..polozylabym sie do lozka i przelezala/przespala caly dzien..to chyba przez to niskie cisnienei :/ niech ktos mi kopa da bo sie nie rusze normalnie :(

Kinga no tak, ale to niesprawiedliwe.. Jak dziewczyna chce mieć znieczulenie a jej matka nie wyrazi zgody bo uważa że to ZBĘDNE i ona musi przez to cierpieć :dry: U mnie jakby co nie będzie problemu bo mama sama mnie namawia żebym wzięła sobie :-p tzn może nie namawia ale sugeruje lekko :)
Ja mam lenia ostatnio cały czas :-(

Hejka dziewczeta.

Kinga ja tez mam takiego lenia ,ze to się w głowie nie mieści!!!mam tyle do roboty bo muszę z szaf powywalać stare ubrania ogolnie powoli zacząc robić miejsce dla mojego R.A tak cholernie mi się nie chce.:wściekła/y::wściekła/y:

Niunia jak ja Ci zazdroszcze juz niebawem bedziesz mieć swoją Amelkę,gdzie tam do mojego 1.kwietnia.A co do syndromu wicia gniazda to też to mam.Najchetniej sciaglabym już wózek,ubranka wszystko prała i prasowała.Ale muszę czekać.Poza tym mam nadzieję ,ze marzec bedzie juz w miarę ciepły.Tak by ubranka mogły na swiezym powietrzu schnąć.A co do kolru ścian to u naszego dzidzia będzie cierpka cytryna z Duluxa.Juz mam wybrane.

Anijka no tak jest ,ze jesli jestes niepolnoletnia to nie masz prawa decydować o sobie.Zgodę na zzo bedzie musiała podpisać Twoja mama.

ellise ja mam farbe dulux kurcze farbe schowalam do piwnicy ale jest to chyba cos od pistacji :) a co do ostatniego meisiaca to prawada tak sie dluzy a szczegolnie w taka pogode
a ja nie mam jzu co sorzatac chyba dzis sie wezme za ta piwnice
JA JZU CHCE WTOREK BO MAMA WIZYTE U GINKI iw szystko bedzie jasne!!!!! do tego czasu ja osiwieje chiodz juz jestem siwa bo ostatnio farbnelam sie a co mi tam na porodowke jakos musze wyglada ;) bo u nas jest tyllu mlodych lekarzy na oddziale :szok::szok::szok: masakra!! jeden jest fajny :D jak chodzil po pokojach to dziewczyny sie stroily malowalay a ja z nich sie smialam :D

reklama
Niunia dziękuję za nazwę firmy, podobny kolorek sobie znajdę sama :-D
Anijka niestety tak jest, że jak się jest niepełnoletnim, od Ciebie mało zależy :no: życzę Ci bardzo szybkiego porodu ;-)
Kinga, czyli właściwie nie wiadomo ile trwa z reguły poród...
Mazia zleci ten czas tak szybko, że jeszcze nie raz zatęsknisz za stanem błogosławionym :tak:
Ja zaraz do domu uciekam :-) kolega mnie do kina zabiera :happy: tylko nie wiem na co mam iść. Mogę sobie wybrać sama:rofl2:

Do góry