reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

ja całe szczęście nie lubię zbytnio słodyczy:) choć czasem mnie na nie napada:) ja pieczywo jem, ale ciemne:) i max 2 kromki dziennie (takie małe:p) no chyba,że na śniadanko wcinam otręby:) na obiad sałateczka z ciemnym makaronem lub spaghetti, a na kolacyjkę zupa kalafiorowa bez ziemniaków czy makaronu:) sama wodzianka:) do tego z przekąsek to jogurt, suszone morele, migdały bądź jak teraz mała miseczka winogron:p ja mam dużą motywację, ale słabą wolę jeśli chodzi o jedzenie:) KOCHAM DOBRZE ZJEŚĆ:p moją słabością są za duże porcje, makarony, tłuste sosy:) ja nie mogę zrezygnować z pieczywa, bo wtedy jestem zupełnie bez sił:)
kluczem do diety są małe porcje:) ale często:) no i wersje odchudzone:p zamiast śmietany jogurt, zamiast 3 łyżek masła jedna lub 1 łyżeczka oliwy:) ja nawet majonez czasem jem w sałatce;) ale płaską łyżeczkę dodaję:) no i dokładając do tego ćwiczenia efekt jest gwarantowany!

Ostatnia edycja:
reklama
no to masz jeden problem z glowy ja musze jakos sobie z tymi slodyczami poradzic :)ja to jem tak nieregularnie bo i moja praca mi na to nie pozwala niby duzo nie jem bo nie mam czsu nie jem sniadan wiem ze one sa wazne ale brak czasu nawet jak mam czas to nie jem z przyzwyczajenia jak ide rano do pracy to moj pierwszy posilek jest kolo 9-10 zalezy kiedy znajde na niego czas i jak bardzo jestem glodna wracam do domu czasem zjem obiad ostatnio go nie jem bo nie mam ochoty ewentualnie jakas zupke z woreczka zjem no i kolacja to tagedia bo wtedy zaczynam byc glodna i jem:|albo tez i nie jem najczesciej jem wtedy kiedy ide na popoludnie do pracy wracam zmeczona i glodna..a wtedy moj pierwszy posilek jest o 16..ewentualnie w domu jak juz jestem glodna przed wyjsciem czyli o 12 jem jakas zupke badz obiad wiec jedzenie nieregularne nawet staram sie jesc nie pozniej niz do 19 lecz nie zawsze wychodzi ja to chyba musze zmienic prace zeby moc sie dobrze odzywiac:)

a cwicze sobie o z tej stronki: http://www.naturalne-kosmetyki.net/cwiczenia-odchudzajace.html kondycje mam tak slaba ze nie ktore cwiczenia robie po mniej ale mysle ze one sa dobre tylko musze je robic codziennie

jesz wieczorem,bo w ciagu dnia nie dostarczasz odpowiednej iloci kalorii:) ja tez tak mialam, bo odzywialam sie podobnie do ciebie:) ale teraz to zmienilam i problem znika:) sorki,ze bez polskich liter,ale kicia mi lezy na brzuszku i opiera glowke na mojej rece:)

w ciagu dnia nie mam czasu jesc postaram sie nie jesc wieczorem ale czy dam rade to zobacczymy:)
nie lubie kotow mam jednego w domu naszczescie wie zeby do mnie nie podchodzic ale sie przymila bo wchodzi mi do pokoju (kiedys to rozrabial)i sie gdzies chowa(wydaje mu sie ze go nie widac)taki skulony i sobie spi hehe juz mi go zal ciagle wywalac ale jak za dlugo siedzi to krzycze "kicia wypad" i ona wychodzi :p

latwo powiedziec wole pospac te 10min:p nie umiem rano jesc nie rbie tego od 5lat wiec ciezko mi bedzie zjesc cos o 5rano bo nie czuje wtedy glodu

ja śniadań nie jadałam NIGDY!:) aż do teraz:) na początku zmuszałam się do jedzenia:) a teraz jak nie zjem czegoś w ciągu 2 h od wstania to zamieniam się w zgryźliwą staruszkę:p a śniadanko można przygotować ekspresem:) mleko + płatki:) a II śniadanie i lunch można przygotować dzień wcześniej:)

ja bym musiala to szybko zjadac a szybie jedzenie jest nie zdrowe:)tylko ze ja w pracy nie moge od tak pojsc i sobie zjesc kiedy chce mam jedna przerwe ktora musze skonsultowac ze wszystkimi pracownikami i musze to zrobic tak aby ktos w tym czasie mogl mnie zastapic wiec to nie takie proste:)

Witam dziewczyny po weekendzie:-) Ahh wy tu tak o odchudzaniu a ja ostatniokropnie przytylam moze nie jestem jeszcze za duzo bo spodnie nosze 31 no ale mam tenecje w zwyz i boje sie ze obudze sie z tzw reka w nocniku:-p ale moje nawyki zwieniowe pozostawiaja wiele do zyczenia no a samo zaparecie jeszcze wiecej:-p:zawstydzona/y:

A ja spedzilam weekend u P i nawet milo bylo Miki odpal i spi wiec mam spokuj. Tylko wstyd sie przyznac przed sama soba ale nic sie nie uczylam przez cale 2 dni a powinnam no nic bedzie trzeba w tygodniu nadrobic.

reklama
Kolia cos wiem o tym mi to szybko przybywa tylko wolniej sie tego pozbyc:)
oj troche rozrywki i pobycia z ukochanym jest potrzebne:)

Do góry