reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

Kinga a dlaczego najgorzej jest urodzic w 8 miesiącu ??
Cornelka dziękuje :* Już czuje sie o niebo lepiej :) Tyle, że zmęczona jestem jak cholera ;|
Anastazzja mi też przykro, obydwie wiemy co to znaczy :( Tak za Nimi tęsknie strasznie :(:(

reklama
Shirra rozumiem Cię:) ja chyba za moja sis najbardziej tęsknię jak ona jeszcze się z nią widzę, bo potem jakby "zapominam" jak to było jak ona jest:) teraz dopiero zobaczę ja na święta:) a potem to nie wiem...albo ja na wakacje do niej, albo ona do nas;) chciałabym widywać ja częściej, ale same bilety lotnicze (jak uda się złapać jakąś promocję) kosztują ponad 800 złotych...:(

shirra "mówi się tak dlatego że w 8mym następuje etap dojrzewania pęcherzyków płucnych u dziecka (wydziela się substancja zwana surfaktantem pokrywająca pęcherzyki płucne). Dzieci urodzone w 7mym miesiącu zazwyczaj pochodzą z ciąż zagrożonych, często matki miały przedwczesne skurcze, krwawienia, przyjmowały leki podtrzymujące ciąże. W takich warunkach dziecko jest zestresowane i wytwarza surfaktanty wcześniej. Stąd właśnie ma często lepiej rozwinięte płuca niż rówieśnik urodzony w 8mym m-cu z ciąży "bezproblemowej" a tym samym większe szanse na przeżycie."
Jedni lekarze to mowia...inni ze to nie prawda...jak ze wszystkim co lekarz to inna teoria :| ale ja wlasnie to uslyszalam :)

Oj Shiraa to niedobrze.. Ble nic przyjemnego :/ Ale dobrze, że już Ci przechodzi :))
Ja zaraz mam gości więc będę dopiero pod wieczór ;-)

Miałam dać zdjęcia brzuszka więc proszę :-)
Ta bluzeczka strasznie podkreśla bombeczkę.

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 42
  • 3.jpg
    3.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 45
Shirra no to dobrze ze juz lepiej:)
Anijka kurcze jak Ty slicznie wygladasz tak ladnie Ci a w tych wloskach jak dziewczyneczka wygladasz i taki maly chyba brzuszek masz jak na ten etap ciazy nie?

Kinga w 8 miesiacu mozg jeszcze jest za maly uczylam sie o tym i naprawde mozg z 8 a 9 miesiaca to jest wielka roznica no i plucka ma slabo rozwiniete ale moj brat urodzil sie w 8 miesiacu i jest normalny tzn nie ma jakis tam skutkow ubocznych z tego powodu

Hehe Cornellka nienawidzę swoich włosków, po prostu nie cierpię :confused2:
A brzuszek jak dla mnie też wydaję się mały, ale to dobrze, może uniknę rozstępów (oby!) :tak:

reklama
Do góry