reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Kinga a dlaczego najgorzej jest urodzic w 8 miesiącu ??
Cornelka dziękuje :* Już czuje sie o niebo lepiej :) Tyle, że zmęczona jestem jak cholera ;|
Anastazzja mi też przykro, obydwie wiemy co to znaczy :( Tak za Nimi tęsknie strasznie :(:(

reklama
Shirra rozumiem Cię:) ja chyba za moja sis najbardziej tęsknię jak ona jeszcze się z nią widzę, bo potem jakby "zapominam" jak to było jak ona jest:) teraz dopiero zobaczę ja na święta:) a potem to nie wiem...albo ja na wakacje do niej, albo ona do nas;) chciałabym widywać ja częściej, ale same bilety lotnicze (jak uda się złapać jakąś promocję) kosztują ponad 800 złotych...:(

shirra "mówi się tak dlatego że w 8mym następuje etap dojrzewania pęcherzyków płucnych u dziecka (wydziela się substancja zwana surfaktantem pokrywająca pęcherzyki płucne). Dzieci urodzone w 7mym miesiącu zazwyczaj pochodzą z ciąż zagrożonych, często matki miały przedwczesne skurcze, krwawienia, przyjmowały leki podtrzymujące ciąże. W takich warunkach dziecko jest zestresowane i wytwarza surfaktanty wcześniej. Stąd właśnie ma często lepiej rozwinięte płuca niż rówieśnik urodzony w 8mym m-cu z ciąży "bezproblemowej" a tym samym większe szanse na przeżycie."
Jedni lekarze to mowia...inni ze to nie prawda...jak ze wszystkim co lekarz to inna teoria :| ale ja wlasnie to uslyszalam :)

Oj Shiraa to niedobrze.. Ble nic przyjemnego :/ Ale dobrze, że już Ci przechodzi :))
Ja zaraz mam gości więc będę dopiero pod wieczór ;-)

Miałam dać zdjęcia brzuszka więc proszę :-)
Ta bluzeczka strasznie podkreśla bombeczkę.

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 45
  • 3.jpg
    3.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 48
Shirra no to dobrze ze juz lepiej:)
Anijka kurcze jak Ty slicznie wygladasz tak ladnie Ci a w tych wloskach jak dziewczyneczka wygladasz i taki maly chyba brzuszek masz jak na ten etap ciazy nie?

Kinga w 8 miesiacu mozg jeszcze jest za maly uczylam sie o tym i naprawde mozg z 8 a 9 miesiaca to jest wielka roznica no i plucka ma slabo rozwiniete ale moj brat urodzil sie w 8 miesiacu i jest normalny tzn nie ma jakis tam skutkow ubocznych z tego powodu

Hehe Cornellka nienawidzę swoich włosków, po prostu nie cierpię :confused2:
A brzuszek jak dla mnie też wydaję się mały, ale to dobrze, może uniknę rozstępów (oby!) :tak:

reklama
Do góry