reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

Pamiętam Cornelka, że miałaś wątpliwości do swojego okresu ... Może wart zrobić test??

Mazia wiedziałam, że będzie dobrze :D Huuurra!! Nasze Maleństwo świetnie sie rozwija !! ;D
Gratuluje i baaardzo ale to baaardzo sie ciesze :*:*:*:*
Kiedy mówicie rodzicom??

Patryś co tam u Ciebie? :)

reklama
hmmm co u mnie:D kurde dalej mam te dziwne bóle brzucha i dziwne uczucie mokrości:/ przepraszam za dosłowność ale coś mi się pozmieniało... mam dużo śluzu a go nie miałam nigdy przed @:/ te bóle brzucha mnie zastanawiają, jeśli do niedzieli nie dostanę @ to zadzwonie do gin czy wszystko ok.

Nie było możliwości zapłodnienia?? Może zakiełkowałaś? :) A kiedy masz mieć @ i co to za bóle brzucha? Takie jak przed @? Ja po tym bezowulacyjnym cyklu tez nie mam super :) Też miałąm duuużo śluzu przed @ mimo, że nigdy tego nie było ... Przez myśl przeszła mi nawet ciąża bo naczytałam sie, ze w ciąży ma sie bardzo dużo śluzu i jest bardzo mokro :) Ale jak widać sobie wkręcałam znowu bo @ przylazła :)

A właśnie dziewuszki ! Powróciłam do mierzenia temperatury :) i wiesiołek też sobie kupie ten Opearol bo ponoć bardzo dobry :) Chce mieć normalne cykle, ze śluzem jak jest potrzebny i bez jak nie jest ... Jak na razie to nic nie jest normalnie :(

Shiraa mysle ze to nie to to chyba zmeczenie psychiczne chociaz przez mysl mi przeszlo ale nie chce nic sobie wkrecac dzisiaj mialam isc do gin ale nie dalam rady wstac czulam sie okropnie w nastepnym tyg pojde musze odebrac wyniki badan

Patrycja kurcze moze zrob test moze akurat jakis maly dzien sie pojawi bo ja taka ciekawa teraz jestem:)albo idz na bete

a ja nawet myslalam o wiesiolku w tym miesiacu ale jednak nie narazie sie odchudzam wiec to nie jest dobry moment na dziecko ja sobie troche odpoczne od tego myslenia i moze samo przyjdzie:)

Shiraa no jest taka możliwość bo jak się przytulamy to do końca i nie patrzyliśmy na dni płodne czy niepłodne po prostu było:) stwierdziliśmy, że nie będziemy się umawiać kiedy się staramy bo wcale nie musi się udać za pierwszym razem a fajnie by było:) @ mam dostać niby jutro licząc cykle 28 dniowe więc zobaczymy:) a te bóle brzucha to takie kłucia w podbrzuszu promieniujące niekiedy na cały brzuch. To w sumie nie boli tylko jest to takie dziwne uczucie takie męczące.

Hej kochane:)

Więc tak jak mówiła Patrycja u mnie i u dzidzia wszystko ok:-):-)miałam usg chwilunie tak abym za 3 tygodnie mogła juz mieć normalne genetyczne usg.Ale serduszko biło dzidz miał juz kilka cm,ma juz nózki ,rączki:-):-):-).Jak wyszłam od tego lekarza to aż sie popłakałam beczałam jak bóbr mój mnie musiał uspokajać.Potem mi kupił loda i siedzieliśmy sobie w parku(do niuni na Andersa).No i spotkalismy siostrę mojeg R z jej Krzysiem.Pogadaliśmy sobie.Cieszyła sie ze bedzie ciocią i matką chrzestną.Rozmawiałam z nią i mówiła ,ze tez nie miała zadnych objawów i w ogole mam sie nie stresować.SIedzieliśmy tak na tym placu zabaw i widziałam tam tyle młodych mam ze swoim skarbami,widziałam jakie są szcześliwe jak patrzą na swoje dzieci.Normalnie taka szczesłiwa siedziałam na tym placu:-):-):-)tak apropo Niunia to fajny ten plac na Andersa macie.Aha lekarz mi nie przepisał żadnych tabletek ani nic,powiedział,ze w 9 tyg takie przygody sie zdarzają i jak było tego na prawde malutko to mam sie nie przejmować.Tym bardziej ze czuje sie fantastycznie:-):-)

Shiria przepraszam,ze nie odpisałam ale już spałam o tej porze:-):-)wczoraj z tych emocji to w 2 min zasnęłam.

Patrycja ja trzymam kciuki żeby to był fasol.Ale było by super!!

Niunia chyba sie wczoraj widziałysmy tam u lekarza.Skoro byłas na 16.To T wchodziłas 1?? ja byłam z moim R.Siedzieliśmy pod drzwiami.A dlaczego zmieniasz Misko??i co tak póxno glukozę piłas?? nie pije jej sie w 25 tc?

Kinga to fajnie ,ze Igor taki towarzyski:-):tak::tak:

Anijka a Ty jak sie czujesz? jak sprawa ze szkoła??

COrnelka a moze u Ciebie tez fasol a miałas @??

Ja w poniedziałek podpisuję umowę o pracę i jestem mega Hepi.Co do rodziców to mój R ma niedzielę wolną więc wtedy powiemy,chociaż w sumie ja chyba juz jutro powiem mamie sama.W ogole to w nocy mnie strasznie brzuch bolał zakończyło się sensacjami żołodkowymi ale pół nocy nie przespane.Więc teraz ledwo żyję.

Miałam napisać o jedzeniu trochę, więc piszę:) Zdrowe jedzenie nie musi być drogie:) Nie trzeba chodzić do sklepów ze zdrową żywnością:) Moim zdaniem sekretem szczupłej sylwetki jest jedzenie posiłków często, ale małych:) dla większości z nas (o ile nie macie żadnych chorób, które mogą być przeciwwskazaniem) najlepsza jest dieta oparta na takim schemacie:

Po przebudzeniu:
-szklanka wody

Śniadanie:
-muesli (własnej roboty!!) z jogurtem/mlekiem sojowym (garstka otrębów, 2 łyżki orzechów, połowa banana, kilka łyżek jogurtu lub pół szklanki mleka)
-2 małe (!!!) kromki razowego chleba z cienkim plastrem jakieś drobiowej szynki lub jak w moim wypadku białym serem do tego cały pomidor, ogórek, kilka rzodkiewek
-do każdej pozycji koniecznie herbatka:) ale zielona lub czerwona:)

II śniadanie:
-pół banana i jabłko
-banan
-jabłko
-pomarańcza

Obiad:
-Grillowana pierś (bez skóry!!) z kurczaka/ryba z sałatką (sałata, pomidor, ogórek)
(pierś/ryba wielkości zaciśniętej pięści, sałatka wielkości otwartej ręki)
-herbata zielona/czerwona

Podwieczorek:
- garstka orzechów
-herbata zielona/czerwona

Kolacja:
- talerz gotowanych warzyw z masełkiem (ale max. jedna łyżka)
- herbata zielona/czerwona

Ewentualnie po kolacji:
-szklanka koktajlu (pół szklanki mleka i 2 garstki owoców;truskawek, jagód)

Do tego codziennie 1,5 litra wody! Najlepiej pić szklankę przed KAŻDYM posiłkiem:D

Mazia nie wiesz nawet jak sie ciesze i dobrze ze poszlas do tego lekarza i ze wiesz juz ze wszystko wporzadku wiedzialam ze tak bedzie ale wiadomo ze sie stresujesz i martwisz ale to juz masz za soba:)pewnie teraz tak rozpiera Cie energia ze masz ochote wszystkim to wykrzyczec :)mialam@ tylko ze byl dziwny bo pierwszego dnia byl ze 3godziny pozniej nic nastepnego rano cos tam bylo i pozniej znow nic a nastepne dni to plamienia tzn 3 dnia to wogole nic nie bylo ani kropeli a 2 nastepne to plamienia nawet myslalam ze juz sie skonczyl ale gdy tak popoludniu pojawily sie to sie zastanawialm co jest?myslalam ze @ wrocila ale nie nastepnego dnia tez popoludniu sie pojawily i juz pozniej nic takie dziwne ale raczej to nie fasolka niestety

Anastazja a banany nie sa tuczace?one przeciez maja najwiecej cukru dzieki za ta rozpiske napewno sie przyda chociaz duza pracy przy tym jest a ja nie mam na to czasu i tez mi sie nie chce:p tzn mowie o obiedzie:p

reklama
Mają:) ale jak zjesz pół banana czy jednego..to jest ok:) bo banan ma dużo dobrych składników, poza tym jest sycący:)

Mazia:) cieszę się,że u fasolki wszystko ok:)

Patrycja:) a może fasola się przytrafiła jakimś cudem???

Do góry