reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

cannella '4ty dzien' = czwarty dzien :D nie tydzien....ale jak tak dalej pojdzie to bedzie i tydzien. Ja to gadula jestem i coraz ciezej mi idzie ale bede twarda hehe :) pisalam ostatnio ze w sobote byli znajomi...panowie sobie popili a moj M. powiedzial pare zdan za duzo...ojjjj....za duzo. Strasznie mi sie przykro zrobilo i tym razem nie popuszcze mu, co to to nie. Zeby wiedzial co przeskrobal napisalam w niedziele list, zostawilam na stole i poszlam do mamy po igora bo wtedy u niej nocowal..wrocilam popoludniu...widzialam ze przeczytal go ale sie slowem nie odezwal...i tak jest do tej pory i bedzie jeszcze dlugo jesli nic z tym nie zrobi. Ja nie mam zamiaru.

Anijka bedzie dobrze :) a chlopak jak to przyjal? w takim wieku to malo ktory wierzy hehehe ;) to mialas taki sam przypadek jak nasza matosia :)

cornelka a jak miedzy Wami sie uklada?

anastazja daj chociaz znac ze zyjesz.... :(

reklama
No ale tabletka po była w marcu a Maluszek został poczęty w lutym więc i tak by nic nie dała.. ;-) Moja reakcja? Byłam już nastawiona i spodziewałam się tego.. Jak wyszliśmy z przychodni i poszliśmy do parku na ławce sobie usiąść to się poryczałam, ale P. mnie przytulił i powiedział, że będzie dobrze i mam nie płakać :blink:
Cornellka dziękuję, na pewno będę się wam żalić, że będziecie mnie miały dość :-D Póki co narazie się relaksuje i staram się nie myśleć o jakichkolwiek problemach i jest dobrze :)

Kinga- chłopak przyjął dobrze, też był przygotowany na taką wiadomość, bo rozmawiam z nim i mówiłam mu, że raczej jestem. :) Ale masz rację, mało który jest teraz na tyle odpowiedzialny żeby temu sprostać..

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolezanka z pracy jest w ciazy i wiecie co wam powiem ze to 3 dziecko z tabletek i coraz czesciej slysze o dzieciach z tabletek kurde a ja sie niezabezpieczam nie uwazam i dziecka nie mam cholera jasna no:(

Kinga a dobrze teraz jest inaczej chyba zrozumial swoja glupote bo widze ze jest taki dla mnie kochany i jak mowie nie to znaczy nie i jak czegos mu nie pozwalam to rozumie narazie..
no i nie gadaj z nim niech wie ze zle zrobil bo faceci to tacy plytcy sa i pierdziela co im slina na jezyk przyniesie

Anijka oj nie boj sie napewno nas nie odstraszysz my tu naprawde o wszystkim gadamy

Boziu dlaczego ja przeczytałam 4 tydzień?! hehe sorry :D musiałam szybko i nie uważnie czytać :)
Ale wiesz, skoro przeskrobał to nauczka musi byc, tym bardziej, że Cie zranił ... Głowa do góry :*
Może teraz o tym wszystkim myśli ... ?

Anastazzja pojechała przecież na działke ... :) Napisała, że nie wiem ile tam będzie, ale najdłużej do piątku, także musimy uzbroić sie w cierpliwość ... Ja też bym chciała już wiedzieć co u Niej, jak sie czuje :(

No Anijka Twój TŻ jest odpowiedzialny :) Pozazdrościć, bo chłopak ma 19 lat i nie uciekł od Ciebie i Maleństwa :) A teraz często sie takie coś zdarza ;/
Imiona już wybrane? ;)

Cornellka co Ty mówisz.. a podobno tabletki mają taką dużą skuteczność :baffled: Ja nie wiem jak ja się zabezpieczę po ciąży, bo co jak co, ale z drugą dzidzią to już by nie było tak kolorowo :szok:

no i nie gadaj z nim niech wie ze zle zrobil bo faceci to tacy plytcy sa i pierdziela co im slina na jezyk przyniesie
Racja :tak:

No Cannella zgadzam się z Tobą.. Z imieniem mam problem.. Dla chłopca napewno będzie Oskarek :) Tyle, że jak się okazuje to 'raczej' dziewczynka i nie mam pojęcia.. Bo jakie imię mi się podoba to mojemu nie :baffled:

cannella nie wiem czy o tym mysli...zastanawia mnie tylko to czy w ogole nadejdzie taki moment ze bedzie chcial porozmawiac? czy przejdzie nad tym do porzadku dziennego i stwierdzi ze 'wymyslam' ? ja w kazdym badz razie nie odpuszcze....nie tym razem.

anijka fajnie fajnie :) nie ma 100% antykoncepcji..i zawsze znajda sie takie na ktore nei dziala...a 3cie dziecko z tabletek to moim zdaniem wynika z nie brania ich co do minuty jak sie powinno a pozniej klops heh :) ja osobiscie polecam wkladki wewnatrzmaciczne....a jeszcze dziewczyny bardzo sobie chwala nuva-ring.... :)

Ja nigdy nie brałam tabletek co do minuty. Bo nie o to w tym chodzi. Trzeba po postu brać codziennie, nie zapominać. A jak laski zapomną w pierwszym czy tak którym tygodniu to nic dziwnego, że trzecie dziecko w drodze ;/

cannella to zalezy od tabletek...sa takie ktore trzba brac co do minuty :) i max poslizg to chyba 2 godziny ale nie wiecej bo skutecznosc spada..... :)

reklama
Maja śliczne imię :) Też mi się bardzo podoba ;-)
No w sumie raczej macie racje, że to bierze się z nieodpowiedzialności brania.. a raczej nie brania :tak: Ja raczej myślę o tabletkach, czytałam o tym pierścieniu ale jakoś nie wyobrażam sobie go wyjmować po 21 dniach :szok: A co do wkładek, to fajne fajne, ale jak dla mnie narazie za drogie, pewnie w przyszłości skorzystam.. a mam takie pytanie Kinga.. Nie czuć w ogóle tej wkładki? :blink:

Do góry