reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

No ze szkołą jest niefajnie.. chodziłam do prawie najlepszego liceum w mojej dzielnicy.. Kontynuować tam nie będę, nie na moje nerwy, poza tym i tak bym miała teraz ten semestr zawalony i raczej bym nie zdała.. Planuję iść za rok do liceum wieczorowego lub zaocznego, zostały mi 2 latka. Mama była u wróżki i wszystko jej powiedziała :szok: całą prawdę, najpierw o jej życiu w przeszłości a potem po kolei co się będzie działo i wszystko się sprawdza. I właśnie jej powiedziała, że skończę szkołę i nawet będę mieć po tej przerwie więcej zapału do nauki :-D
Ale właśnie jak już jesteśmy przy tym temacie to nie wiecie nic na temat takiego wypisu ze szkoły? Bo moja mama była w poniedziałek mnie wypisać, złożyła podanie, bo trzeba było podać powód- napisała, że z powodu wyjazdu stałego do Anglii, a oni jej powiedzieli, że trzeba jechać do zgłosić gdzieś tam jeszcze, bo mogę płacić jakąś karę, kolegium, że się nie uczę a jestem niepełnoletnia, nie mam pojęcia bo nie znam się.. :baffled:

reklama
canellka ja tez jestem przypadkiem z tabletek:):) hehe
anijka no wlasnie a co ze szkola twoja? ja juz na szczesxie ostatni rok ale i tak mam szkole tylko w poniedizalki i wtorki:) LO dla doroslych
ja po ciazy bede zabezpieczac krazkami takimi kurcze zqapomjialm jak to sie nazywalo taka jak by prezerwatywa do srdoka dla kobiety i co meisiac ja sie wyciaga potem okres i zas sie wklada nowa oczywiscie i dziala od momentu zalozenia weic fajna sprawa a tabletk juz nei chce...
przez 2 lata bralam Diana 37 przed wyjazdem do Hiszpani( tam bylam z moim M oboje pracowalismy ) poszlam dio gina zeby wykupic wiecej paczek ale przepisal mi inne bo pwonnam zmienic no i miedzy ta zmiana byla roznica hormonow do tego zmiana klimatu(uwierzcie ze robi swoje) i stalo sie:) jak sie dowiedzielismy to odrazu wrocilismy do kraju bo cchemy tutaj chowac dzidzie:) a plastry to wydaje mi sie ze sa do du..ki :p
bo brudza skore wogol i jezeli odklei sie chodz troche to sa uwalniane ormony i nie dziala 100%

anija dziwne bo ja tydzien przed moja 18 wypisalm sie z szkoly technikumo barzdo dobrymkierunku - technik architektury krajobrazu , i nie bylo problemow, iposzlam sie zapisac do tego LO

Niunia ale tydzień przed 18 to nie pół roku :-( Myślę, że wtedy też bym nie miała problemów.. Do tego LO zaocznego u mnie przyjmują od 18 (dla dorosłych - sama nazwa mówi) ale wiadomo że tydzień czy 2 to dla nich nie robi różnicy..
Termin mam na 30 listopada ;-)

No co ty mi tu opowiadasz:p chyba ze u ciebei tak jest ale moja koelzanka wiec 17 lat sama zapsiala sie do Lo dla doroslych za to im placisz kochana wiec oni czekaja z otwartymi rekami zeby cie przyjac... zreszzta 2 koelxznak zapisala sie tam nawet w 2 polrocvzu i nawet 1 nie musiala zlaiczac bo wiadomo kasa robi swoje ...mamy fajnego prezesa wiec moze dlatego ale chyba cos w tym est skoro takie ulgi mamy jak wozi sie najnowszym mercedesem ...zapisac sie mozesz do lo dla doroslych jak niejestes pelnoletnia tylko za zgoda rodzica i bez problemu :)

Dziewczyny normalnie jak siedzę na BB cały czas to nikt nic nie pisze a jak tylko pojadę na chwilkę na miasto to już nadrobić Was ciężko:p:p ale rewelacja:D:D

Cannella dziękuję, że wierzysz w nasze powodzenie za pierwszym razem:):** zobaczymy jak to będzie:)
Ja wierzę w Was a Wy w nas hehe:)

Dziewczyny czekające na maluszki ze szkoła bywają problemy ale jak się dowiadują o stanie blogosławionym to raczej idą na rękę także może nie będzie probelemów

Niee u mnie naprawdę tak jest, bo mój P. chodzi do takiego właśnie i się dowiadywał.. Nie ma szans żeby teraz mnie przyjęli.. Musisz mieć 18 i koniec i kropka. :baffled: I nie wiem już co robić, nie chcę płacić żadnej kary czy coś :baffled:

A nie możesz po prostu chodzic ale tak na prawde nie chodzic? Tzn, żebyś nie wypisywała sie ze szkoły tylko "normalnie chodziła" czyli nie chodziła? Kurde tak dziewczyny robiły u mnie w szkole ... Czekały do 18 rocznikowo i zaraz dla LO dla dorosłych ...

reklama
Do góry