reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

hej dziewczyny ;) zaglądam tu co jakiś czas, ale mało ostatnio piszecie. U nas weekend jak zwykle zabiegany, były urodziny mojego taty więc już w ogóle. Ślub do nas pędzi, no i my też do niego zbliżamy się wielkimi krokami, mam teraz tyle stresu, że szkoda gadać :( chciałabym, żeby ktoś za mnie tą brudną robotę odwalił. Tośka już sama stoi bez trzymanki chociaż jeszcze się boi i kuca często.

Elisse co się stało? Napisz tu do nas bo się martwimy.

Kinga no to co teraz pewnie mega sprzątanie po tym remoncie?

reklama
W sobotę poroniłam moje maleństwo :no: przepraszam, że nic nie pisałam. Po prostu nie byłam w stanie. :baffled::baffled: Widocznie ta cała sytuacja mocno mnie przerosła. Patrycja chociaż masz swojego TŻ, ja jestem sama jak palec. Teraz czeka mnie przeprowadzka, a moimi sąsiadami będą rodziny z małymi dziećmi. Jak na nie patrzę, chce mi się płakać :-( nie wiem, czy będę potrafiła zaufać jakiemuś mężczyźnie :no::dry:
Matosia fajnie, że Tośka już wstaje. Zanim się obejrzysz, już będziesz za nią latać.

elisse bardzo mi przykro :(, ale bardzo szybko Cię wypuścili ze szpitala. Rozumiem, że rozstałaś się ze swoim? Współczuję Ci starty. Mam nadzieję, że teraz znajdziesz porządnego faceta, gotowego do założenia rodziny.

elisse strasznie mi przykro....podpisuje sie pod slowami matosi...zycze ci zebys znalazla kogos wartosciowego, kto bedzie cie kochal i bedzie chcial zalozyc rodzine....i nie zachowa sie tak szczeniacko....strasznie mi przykro. Pamietaj ze na Nas ZAWSZE mozesz liczyc.

matosia ojjjj sprzatania bylo od cholery.....na szczescie juz wszystko ogarniete....w srode odbiore nowe zaslonki, mezulek powiesi i bedzie git :) igor narysowal wielkieee slonce u siebie w pokoju...rozowa kredka....wiec troche sie wkurzylam...heh :) no i bylam profilaktycznie u ortopedy z mala z okazji chodzenia(a raczej juz biegania) no i sie okazalo ze ma szpotawosc kolan (wyglada jakby nogi miala na beczce prostowane - nogi w kostkach sie lacza a w kolanach nie) i musze jej teraz zrobic 3-4 miesieczna kuracje wit d. bo to od niedoboru.... lekarka powiedziala ze jak bedzie miala odpowiedni poziom tej witaminy to nogi jej sie wyprostuja...mam nadzieje... :(

Kinga to mnie tymi nóżkami przestraszyłaś :(. My też musimy na wizytę profilaktyczną się wybrać. Mała już wszędzie wstaje, no i prawie chodzi, więc też się wybierzemy. Mam nadzieję ,że wszystko będzie ok. Wcześniej zauważyłaś to u Łucji czy dopiero lekarka to wykryła? Chodzicie prywatnie czy państwowo na taką kontrolę? My prywatnie. Byliśmy już u ortopedy jak mała miała 3 tygodnie, żeby sprawdzić bioderka i zapraszał na później na kontrolę, ogólnie super gość, ale na prywatną wizytę u niego czeka się co najmniej 2 tygodnie. My małą zapisaliśmy jak tylko wróciłam z nią ze szpitala i dopiero po niecałych trzech tygodniach termin się znalazł. Za wizytę nie bierze tak dużo bo chyba tylko 80 zł albo 60, już nie pamiętam, ale to naprawdę super specjalista więc warto ;). Nieźle Ci ten Twój Igorek zmalował ;). Dało się zmyć, czy to artystyczne słońce zostało już? Hehe może z niego jakiś artysta będzie albo co? hehe A tak z czystej ciekawości, mały to łobuz jest czy raczej spokojny?
Kurczę ale pytań po zadawałam mam nadzieję, że nie wyjdzie, że jestem wścibska :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Elisse tak mi przykro napewno to od stresu przez tego drania powiedzialas mu o tym?moim zdaniem powinnas niech ma wyrzuty sumienia! napewno znajdziesz kogos wspanialego 3maj sie:*

Kinga mnie to by szlag trafil tyle sie omeczylas a on sobie pomazal hehe:)

Matosia oj to masz teraz latania ale juz niedlugo:)

Hej dziewczynki wybaczcie ,ze nie piszę ale jakoś nie mam czasu ani weny.
U mnie wszystko ok.Czuję się super no może oprócz senności która nie daje mi żyć:-):-)ale wolę to niż mdłości które mam nadzieję,bezpowronie odeszły.Co do słubu narazie nic nie organizujemy, na poczatku chce załatwić wszystko z pracą ,jutro mój R bedzie rozmawiał z tatą na temat ślubu,mieszkania itp.W czwartek idę do gina.I w ten weekend mamy zamiar powiedzieć mojej rodzince:-)Bo jego już cała wie.Mój R cały czas pracuje od 14 do 22 więc nawet czasu spotkac się nie mamy i pogadać.Imiona mamy juz wybrane będzie Kalinka bądź Piotruś(Piotruś jeszcze nie na 100% ale jest faworytem).A ślub nie wiem może 14 listopada? 14 jest dla nas szczesliwą liczba.

Ellise przykro mi z powodu Aniołka ale widocznie tak musiało niestety być.A co do Twojego mam nadzieję,już eks to szkoda słów!!!!

Matosia a jak tam stresik przedslubny??

Patrycja ja proponuję Ci,test owulacyjny na allegro są tanie po 1zł za sztukę.Poza tym mierz sobie tempkę i badaj śluz.Bo takie liczenie na oko nie jest miarodajne.

Cornnelka a jak u Ciebie? co z tym mieszkaniem .Brat zgodził sie wynająć.A z TŻ juz wszystko ok? dogadaliście się

Kinga nie zazdroszczę remontu.A co do Igora to niezły aparat z niego jest.

Cannela a Ty jak tam żyjesz dziewczyno? widziałam na Nk ,ze gdzieś na wczasach chyba byłaś co?

Poza tym dziewczyny powiem Wam,ze niektóre laski są strasznie głupie.Moja koleżanka bierze tabletki anty ,1 dzień po okresie zapomniała wziąźć jednej i zrobiła to na drugi dzień.Pytała się mnie mamy,sióstr,nawet na jakąś linię zadzwoniła czy jest szansa ,ze bedzie w ciązy.Wszyscy jej mówili ,ze to prawie tak jak trafienie w totoloka szóstki 6 razy podrządmpoza tym mówiłam jej ,ze jak sie boi to niech sie nie kochają albo z prezerwatywą.A ta głupia i poszla po tabletkę PO(po co? jak sie nie kochała?).Co najlepsze wzieła ją i dalej kochała się ze swoim bez dodatkowego zabezpieczenia.I teraz gdzies wyczytała,ze tabletki PO wplywają na tabletki anty, i tabletki anty moga nie działać..I chodzi zdołowana juz sobie deprim na depresję kupiła.A ja mam już dość jej narzekań i biadolenia.Seks powinien byc w niekóryc wypadkach zakazany!:crazy:

dziewczynki posłuchajcie tego.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=cdUi0Y5piAY"]YouTube - do kołyski[/ame]

Ostatnia edycja:
mazia mazia a ty wwkoncu na jakiego lekarza sie zdecydowalas???
w tym roku jeszcze cjhceice slub?

ellise nie wiem co ci wpoiedziec...dobrze robisz z e odchodzisz ja bym nie mogla patrzec soocie przez ktora stracilam dziecko

u nas fajna pogda.... i ja sie dzis tak ucieszylam bo moja Fasolinka obrocila sie glowka w dol bo czuje ruchy pod zebrami wiec dlatego uwazam ze sie obrocila... Wczoraj chyba z godizne szukalam serca od malej ale wkoncu znalazlam chyba tego nei lubi bo kopie:):p i trfia w ten dedetkro to taki pisk potem idzie hehe

Mazia hej jak dawno Cie tu nie bylo fajnie ze juz lepiej sie czujesz nie martw sie w koncu Twojemu Tz skancza sie te popoludniowe zmiany i bedziecie miec czas dla siebie:) u mnie narazie dobrze z mieszkaniem lipa brat jest nienormalny ale to szczegol:|

a z ta kolezanka tez taka mialam non stop jeczala ze jest w ciazy mimo tabletek albo mimo tez isc w sumie seksu nie bylo czy nawet kiedys wziela te tableki po tyle razy jej mowilam ze to nierealne ale ona nie ona kazdego miesiaca jest w ciazy nie wiem co takie dziewczyny maja w glowie

Niunia oj juz malenstwo niedlugo bedzie z Toba:)

reklama
Mazia może lepiej się czujesz, bo hormony się już uspokoiły. Powiedz rodzince, teraz nie ma co już ukrywać.:tak:
Niunia ja odeszłam, tylko on mi non stop zawraca głowę. Ale ja czuję tylko obrzydzenie do niego. Fajnie masz z tym maleństwem, jak pomyślę, że ja mojego aniołka nie mam, smutno mi się robi :-(
Cornellka znam zasadę, że lepiej wynajmować u obcego niż u rodziny. I jak tak obserwuję, to jest prawda :-D Bratem się nie przejmuj. Z tą koleżanką mnie zastrzeliłaś. Tabletki po mają taką dawkę hormonów, że branie ich bez potrzeby może powodować komplikacje. Poza tym w ciążę nie zachodzi się tylko od pocałunku ;-)
Powiem Wam, że trochę poszalałam i poszłam sobie do wróżki :zawstydzona/y: mam nadzieję, że coś się sprawdzi :-p bo mam mieć nową pracę za miesiąc i mieszkanie, a za pół roku bogatego faceta po przejściach, który będzie odpowiedzialny i poukładany :happy::happy: przydałaby mi się miła odmiana, do tej pory tylko sam pech mnie prześladował:sorry2::sorry2:
Wyjeżdżam do rodziców teraz na wakacje, może trochę odpocznę :tak:

Do góry