reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Patrycja :*:*:*3maj sie pewnie w nastepnym bedzie to samo ale jak juz bedziesz miec pod serduszkiem nastepne tak az tego przezywac nie bedziesz

reklama
Anastazja będziemy wynajmować mieszkanie narazie. Chcemy być na swoim od razu.

No ciekawe czy Elisse powiedziała, mogłaby się odezwać.

Kinga i Matosia nas zaniedbują. W sumie Mazia, Cannella też:) nie ładnie dziewczyny, co u Was??

Cornellka bardzo chciałabym być w ciąży znów:( ale nie potrafie teraz obliczyć sobie owu

Mazia z tego co wiem była biegła w liczeniu owulacji itd...łyknij może wiesiołka? ona w tym specem jest więc Ci pomoże:p ja sama nawet do końca nie wiem kiedy mam owulkę (myślałam wcześniej, że wiem,ale natłok różnych info na BB mnie przerósł i już pogubiłam się zupełnie....)

trochę mnie przeraża,że mój z wojażu wraca dokładnie jak powinnam mieć dni płodne (wyliczone z kalendarzyka dni płodnych na wp), a ciężko nam się będzie powstrzymać od przytulanek, a w ciąży nie chcę być, oczywiście będziemy się zabezpieczać, ale 100% gumkom nie ufam...:( więc kicha...:szok:

no dziewczyny ja zauważyłam,że jak ja nie piszę na BB to od razu kilka stron muszę nadrabiać:p a jak czekam na odpowiedzi i sprawdzam wątek to cisza:p

No ciekawe czy Elisse powiedziała, mogłaby się odezwać.
Cornellka super, że ze sobą zamieszkacie. Przekonanie si, czy ze sobą wytrzymujecie.
Anastazja aż tyle kurtek masz? Duuużo. Ja raptem parę.

Powiedziałam mojemu dzisiaj. Świat mi się zawalił, nie chcę mieć z nim nic wspólnego, nie chcę tego dziecka :no: a mój patrzy, jakby pozbyć się mnie i dziecka i nawet go nie obchodzę. Według niego bym mogła sobie odejść i dać święty spokój. Wiecie jak to jest fajnie jak się słyszy od kogoś, kogo się kocha.:hmm: Sama nie wiem co mam robić, nie wyobrażam sobie teraz z nim czegokolwiek. Ale liczy się Wasze szczęście. Chociaż ktoś na tym świecie jest w dobrym nastroju. Pozdrawiam :baffled:

no żartujesz????!!! powiedz,że żartujesz!!!!!!!!!!!! po prostu nie wierzę!!!!!!!!!!! co za skurwy***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elisse...nie wiem co powiedzieć...co za niedojrzały, nieodpowiedzialny człowiek!! jak urodzisz dzidziusia to pozwij go do sądu!! i to na WYSOKIE alimenty!!! po prostu nie wierzę....bardzo mi przykro...jakby mój tak się zachował (chociaż wiem,że tego by nie zrobił) to normalnie bym chyba zabiła gnoja...co za tupet!!! wiedział chyba skąd się dzieci biorą!! takich powinno się kastrować!!

Ostatnia edycja:
Nie wiem, co mam robić. Firma upada, mam średnie warunki mieszkaniowe, nawet nie wiem czy chcę urodzić :no: poza tym on nie chce bym mówiła rodzinie. Nie mam w nikim oparcia żadnego jak dotąd. Poza tym ta osoba, z która wpadłam, chce mnie zabrać do lekarza i pozbyć się problemu. Co jest dobrym wyjściem nie wiem, mieć mysli o tym potem do końca życia. :shocked2: Potrzebuję pomocy, a nie wiem do kogo się udać :baffled::baffled:

Elisse bez obrazy ale Twój jest kompletnym palantem !!!!!!!!!!! frajer i tyle... jak można powiedzieć coś takiego swojej kobiecie która mówi, że jest w stanie błogosławionym!! Jejuu tyle facetów chciałoby być na jego miejscu a on tak zwyczajnie chce się pozbyć problemu??!! :/// aż żal mi serce ściska bo my oddalibyśmy wszystko by nasze dziecko było dalej pod moim sercem:( nie mogę sobie tego wyobrazić jak teraz się czujesz ale nie myśl o usunięciu!! masz zdrową fasolinkę i do końca życia będziesz się biła z myślami, że usunęłaś. A jak tak on zmieni się o 180' i będzie nie tym człowiekiem tylko dla dziecka zrobi wszystko?? A nawet jeśli nie to możesz go pozwać i będziesz dostawać alimenty. Nie rezygnuj ze swojego małego szczęscia bo przecież tak bardzo pragnęłaś tego dziecka... tuuuule mocno Ciebie i fasoleczkę

hej dziewczyny! no ja faktycznie muszę się przyznać, że Was zaniedbuję, ale nie mam czasu :( ciągle coś związanego ze ślubem. To już tylko niecałe trzy tygodnie więc codziennie coś. Wczoraj pojechaliśmy ustalać menu wstępnie 181 zł za osobę, ale będziemy negocjować ;). Narazie wszystko idzie w jak najlepszym porządku. W piątek mam makijaż próbny. Co do fryzury no to babeczka trafiła za pierwszym razem ;). Nabukiet zdecydowałam się taki jak Wam już tutaj pokazywałam. Jeszcze tylko suknie oddać do prasowania i welon troszeczkę pomoczyć i wszystko ;).

Elisse bardzo mi przykro ;( ten twój facet to kawał chama jest ;/. Nie chcę Cię dołować, ale powiem Ci, że wcześniej już mogłaś sobie z tego sprawę zdać. Teraz piszesz o usunięciu, przepraszam, że po Toboie tropszeczkę pojadę, no ale sama wiedziałaś, że tak może to się skończyć, w końcu on kategorycznie nie chciał dziecka, mimo to Ty starałaś się zajść w ciążę. Myślę, że powinnaś się liczyć z takimi konsekwencjami. Ja akurat wpadłam, ale mój też nie chciał dziecka, na szczęście jakoś to się ułożyło, ale liczyłam się z tym ,że może mnie zostawić, albo nie wiem kazać mi coś zrobić... Tylko to moje życie i moje dziecko i nikt mi nie miał prawa mówić o tym, że mam je usunąć. Powiem Ci, że najgorszą rzeczą jaką byś teraz mogła zrobić to usunąć. Takie jest moje zdanie. W każdym razie trzymam za Ciebie kciuki! Nie poddawaj się. Powiedz rodzinie, on nie ma prawa Ci niczego kazać, albo zabronić. Przynajmniej ja powiesz rodzinie będziesz miała jakieś wsparcie! Kochana napewno się nie poddawaj i nie rób tego co najgorsze! Trzymam kciuki! Pisz co i jak! Trzymaj się!!!

elisse a moze on jest w szoku ... moj byl w szoku jeden dzien nei odzwyal sie do mnei heeh no ale jak sam mi pwoiedzial ze musial sobie wszystko usatwiac w glowie a etraz sie cieszy i juz jest jego oczkiem w glowie ..mowie ci kocha ze bedzie dobrze i nie pisz ze bnie chcesz dziecka bo ono akurat niczego ni jest winne ...bedzie dobrze kochana mowie ci .. przyklad mojej kolezanki mialam 16 lat jak wpadla z chlopakiem 18 lat heh... no i on pwoiedizal z enie chce jej znac - po namyslach stwierdzila z enie bedzie sie prosic... no i jak sie stalo ze jak ona urodzila to peirwszy biegl i wogole osiwadczyl jeej sie wtedy w spzitalu mwoie ci jak zobaczy juz mala to juz bedzie Niebio ...poprostu musi to do neigo dotrzec ...ja szczerze mowiac nei wierzylam ze jestem w ciazy az dopoki mnei koplo ... chodz widizialam ja caly czas na USG ale nei wierzylam.... i pwoiem ci ze wlasnie dziecko bedzie kochac cie zawsze do konca i to jest najpeikniejsza rzecz ....a tym jelopem narazie sie nie przejmuj niech sobie przeysli wszystko no tacy sa faceci wiem bo czasem mo tez mnie wkurza- zwlaszcza jak taka burza hormownow i chetnie bym mu rzywalila w twarz hehe

reklama
Elisse wlasnie daj mu jeszcze czas nie oddzywaj sie poczekaj niech przemysli moze to byla jego pierwsza reakcja zupelnie nie przemyslana i byl napewno zaskoczony przemysli i moze akurat zamieni zdanie? niestety z tymi facetami nigdy nic nie wiadomo oni sa zupelnie nie odpowiedzialni seks jak najbardziej najlepiej bez gumki bo nie wygodna i nie daje taki wrazen ale potem zeby zajac sie dzieckiem to zwijaja sie i ich nie ma...jesli on odejdzie to nie koniec swiata i nie powod aby usowac ciaze napewno znajdziesz faceta ktory sie wami zajmie naszczescie jeszcze tacy sa na swiecie i ja znam jednego osobiscie i jest naprawde wspanialym ojcem i podziwiam tego czlowieka za to co robi takze glowka do gory jeszcze wszystko moze byc piekne nawet bez niego

Patrycja wyobrazam sobie jak bardzo chcsz ale bedziesz miala w podrozy poslubnej bierzcie sie do roboty:)a gdzie w ogole jedziecie?
z tymi dniami plodnymi to ja tez nie wiem niby powinny byc wczoraj i przedwczoraj ale jak z nimi jest to nigdy nie wiem i pewnie gdyby nie moj antybiotyk to mialabym szanse na malenstwo no ale coz...a bierzesz jeszcze wiesiolka?

Matosia oj pewnie sporo teraz latania macie ja Ci wybaczam pod warunkiem ze fotki ze slubu nam tu wstawisz:)

Anastazja moze to znak ze powinniscie miec teraz fasolke?:p ja tam gumkom ufalam mimo wszystko zreszta swojej metodzie tez ufam tzn wolalabym nie ale chyba jest az zabardzo skuteczna

Do góry