reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Elisse...ja podłączę się pod Matosię...nie masz prawa usunąć tego DZIECKA...jesteś dorosła i trzeba być odpowiedzialnym i konsekwentnym... sama dzidzie chciałaś.. facet nie miał prawa Cię zostawić,ale to zrobił..zwykła świnia i prostak...ale to nad czym Ty się zastanawiasz jest x razy gorsze..i dla mnie nie do pomyślenia... nawet jeśli on nie wróci...cóż będziesz nie pierwszą nie ostatnią samotną mamą!! więc głowa do góry:) one sobie jakoś radę dają, więc i Ty dasz...:) a gnojowi zrujnuj życie alimentami kosmicznymi!! a co!! wiedział gdzie pcha i czym się to może skończyć!! (sorki, za dosłowność)

Cornelka wiesz...szczerze to dziecka bym teraz nie chciała,bo zaczynam drugi kierunek:) a ja nie lubię zaczynać czegoś i tego nie kończyć:) ale gdyby dzidzia nam się trafiła to cóż..pewnie przez pierwszy kilka dni nie skakałabym z radości, ale później pewnie już tak:p no i gadałam z moim...no i stwierdziliśmy jednak,że jakby kiedyś fasolina się nam trafiła to ślub szybki od razu z weselem, bo w sumie oboje chcemy tego ślubu,ale jeszcze nie teraz:) bo za młodzi się czujemy:) szczerze to średnio sobie wyobrażam siebie jako żonę:D:D przynajmniej narazie:p:p

Ostatnia edycja:
reklama
Anastazja dziecko samo wybiera moment kiedy chce przysc wiec nie zawsze mamy na to wplyw i wiesz co tak sobie mysle ze chyba lepiej bylo zeby to male przyszlo teraz niz w trakcie studiow bo wtedy to zal byloby Ci zrezygnowac z tego 2 kierunku i pewnie znajac Twoja ambicje ciagnelabys oba i wychowywala dziecko hehe:)oj ja tez sobie siebie nie wyobrazam ale w koncu kiedys to nastapi i bedzie trzeba sie przyzwyczaic:)ja to bym chciala marzy mi sie wspolne zycie wspolna rodzina no ale coz..zobaczymy co czas pokaze..

no nic ja lece do pracy chociaz wcale mi sie isc tam nie chce:(

Masz rację Cornelka:) ale za 1,5 roku bronię inżyniera na pierwszym kierunku, a magisterskie wtedy mogłabym robić zaocznie:D choć nie...też bym je dziennie ciągnęła:p ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy ja kiedykolwiek poczuję,że to właściwy moment:D:D:D i stwierdziłam,że to dzidzia sama wybierze odpowiedni czas:p bo ja mam ciągle mnóstwo planów do realizacji:p i bez odpowiedniego bodźca z nich nie zrezygnuję tak łatwo:p
a teraz śmigam, bo jadę na przegląd mojej furki:D:D a potem do wawy po moją sis jedziemy furką:D:D bo po 21 ląduje:p

Cornellka wybieramy się do Egiptu w podróż poślubną:) tak biorę wiesiołka od tej @ znowu bo nie wiadomo jak z tym śluzem będzie.

Elisse daj znać co i jak u Ciebie bo martwimy się o Was... Tylko zastanów się dobrze nad swoja decyzją bo ja jestem pewna, że nigdy byś sobie tego nie wybaczyła gdybyś usunęła. Nie masz już 15 lat tylko ponad 20 dlatego jestem pewna, że podejmiesz słuszną decyzję. Twój "mężczyzna" gdy zobaczy dziecko oszaleje na jego punkcie - wielu facetów dopiero wtedy dostrzega, że przegapiło ważne 9 miesięcy w życiu kobiety! ja Cie do niczego nie namawiam broń Boże tylko nie rozumiem dlaczego przez tego idiotę Ty myślisz o usunięciu szczęścia jakim jest nowe życie pod Twoim sercem - ono nie jest niczemu winne...

Elisse tak mi się jeszcze jedna sugestia nawinęła. Nie warto usuwać. Pomyśl w ten sposób : Czy chcesz być z facetem, który nie chce Twojego szczęścia? A może on nigdy nie będzie chciał mieć dzieci? Twoje wyrzuty sumienia będą przez całe życie, a on pewnie i tak pójdzie w odstawkę, co proponuje zrobić już dziś, no hcyba, że się zmieni. Uwierz mi, że dziecko to mega szczęście choć i kupa obowiązków. Gdyby mój facet namawiał mnie, a właściwie kazał mi zrobić aborcję, to już moim facet by nie był. Nie ma prawa... Cham i prostak tyle powiem, bez obrazy, ale nie wyobrażam sobie tego... Wiesz powiem Ci, że mi się wydawało, że on ze szczęścia skakać nie będzie, bo jak pisałaś on nie chciał mieć dziecka, ale nei spodziewałam się, że aż tak "zaburaczy". Trzymaj się ciepło i pisz do nas często! :*

A jeszcze obiecalam kiedyś, że dodam parę zdjęć Antoninki ;) więc oto one ;) :
P1010027.jpg

Tosia na kocyku ;)
P1050199.jpg

Tosia w trakcie jedzenia bułki z jogurtem. Dziwne połączenie, ale bułkę sama dorwała :p
P1050113.jpg

A tutaj mała cwaniaczy ;)

Ostatnia edycja:
Elisse bardzo mi przykro, ale też podłączam się pod Matosie. Chciałaś tego dziecka, więc go nie usuwaj bo to będzie największy błąd jaki w życiu zrobisz ... Masz 27 lat, jesteś dorosłą kobietą, która wie czego chce od życia. Powiedz rodzicom zarównie swoim jak i jego. Wszyscy Ci pomogą-zobaczysz.
Pomyśl o młodych matkach, które w wieku 16 czy 17 lat urodziły, zostały same a świetnie sobie radzą. Zaglądnij na ich wątek. Poczytaj ... Maleństwo, które nosisz pod sercem nie jest niczemu winne.
A tym prostakiem się nie przejmuj bo nie jest materiałem na męża a tym bardziej na ojca! Wieczny Piotruś Pan ... żałosne za przeproszeniem.
Kochanie nie poddawaj się !! Dasz sobie rade !! Jesteśmy z Tobą i informuj Nas na bieżąco !!

Matosia Twoja Malutka jest prześliczna! Nic tylko pogratulowac :) Ucałuj Tosieńke od cioci :*:*:* :)

Matosia Antosia jest rewelacyjna!! normalnie śliczna nic tylko schrupać ją:) ucałuj ją ode mnie:**

Elisse daj znać co u Ciebie bo się martwimy czy wszystko wporządku

Ja dziewczyny nie mogę dojść do ładu kiedy będę miała dni płodne i owulkę:/ przed ciążą moje cykle były 29 - 31 dniowe, no to gdzieś tak 16 dc miałam owu (jeśli dobrze liczę) teraz po zabiegu dostałam @ równo po 28 dniach. Więc jak myślicie kiedy mi przypadnie owu?? ja tak liczyłam niby 29 dni ale nie wiem czy dobrze. Może któraś mi pomoże kurde:D Cannella Ty jesteś w tym dobra:p

Właśnie się nad nim zastanawiałam ale podobno są drogie i najpierw chciałabym sobie sama określić i zobaczyć jakie te cykle będą a jeśli już takie nieregularne no to wtedy kupię test i zobaczymy.

reklama
no pieknie zeby taka cisza tutaj byla nie ladnie:)

Patrycja jak 28 dni to 14 dc powinnas miec owulacje
Matosia sliczna jest Toska cudo:)
Elisse daj znac co tam u Ciebie bo sie martwimy:(
Kinga a Ty gdzie przepadlas wracaj koniec tego remontu:)

wiecie co wam powiem zawiodlam sie na moim bracie nie sadzilam ze bedzie az taki orutny przez 2lata wynajmowal za darmo mieszkanie jakiejs dziewczynie a mi nie chce wynajac za rachunki i cos by tam troche dla niego bylo plus splata zadluzenia fajnie nie?na rodzinie zawsze mozna polegac:(

Do góry