reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Wcześniej jak nie brałam tabletek, też tak miałam. Na pewno to hormony, tylko jakie :-) mój organizm chyba za bardzo się pospieszył :baffled: jakbym miała zieloną wydzielinę, mogłabym być załamana. Ale jak akurat chcę mieć dzidziusia, to pod górkę jest :no: już się nakręcam, że owulacji w ogóle nie mam :shocked2: szkoda, że taka panikara ze mnie. Nie wiem, po co mi chce to USG robić, skoro wiem, że nie jestem w ciąży :confused: już się zastanawiam, czy nie poprosić o skierowanie do endokrynologa :baffled::baffled: tam też się długo czeka w kolejkach. Jedyny lek jaki biorę, to kwas foliowy. A to raczej nie powoduje takich efektów.
Przy trójce dzieci już jest czasami urwanie ;-) nie mówiąc o piątce hehe. Ja już uciekam na drzemkę... odkąd nie biorę tabletek jestem bardziej senna, przed nimi też tak miałam :nerd:

reklama
no sklep mama obok bloku wiec ja zawsze w lato w kapciach ide :p a co sie bede szczypac... hehehe mi znieczulenie funduje rodzinka skoro mam taka okazje to czemu i by nie boje sie strasznie tego bolu

niunia tylko jak bac sie czegos o czym nie ma sie pojecia :) zreszta znieczulenie daje sie przy 3-4 centymetrze rozwarcia, nie od razu...wiec troche odczujesz co to porod i skurcze i sama wtedy bedziesz mogla zdecydowac czy bedziesz brac czy nie, bo niestety ryzyko takie ze porod ci sie zatrzyma i bedzie przez to dluzej trwac.... :/ fajnie ze rodzinka ci funduje, a ile u was kosztuje? u nie w zaleznosci od szpitala 400-600.

heh:p Matosia:p no to widze,ze moze na jednym kierunku bedziemy:) jezeli ty tez idziesz na pg:) bo ja wlasnie sie zastanawiam czy nie isc na informatyke i ekonometrie:p bo sis mi tak radzi..chociaz kusi mnie ta inzynieria srodowiska:p

Patrycja:) ja mysle,ze dzidzius mial konkretna misje tutaj do spelnienia:) mial w tym momencie polaczyc Ciebie i R.:) udalo mu sie, wiec mogl spokojnie odejsc:) a teraz cieszy sie jak patrzy jak jego mamusia i tatus szykuja sie do slubowania sobie wiecznej milosci:) i zawsze bedziesz miala do kogo zwrocic sie:) bo nikt inny tak Cie mocno nie kocha jak ten maly Anioleczek:) i zawsze stanie w Twojej obronie:)

Cornelka, jak wyrok?

Elisse faktycznie dziwnie z tym mlekiem..

Mazia Ty juz sobie raka nie wmawiaj:p cierpisz jedynie na ta chorobe co moja sis - hipochondria (nie wiem czy dobre "h" uzylam:p)

no dziewczyny dzis wyniki :) z ranca dostalam sms, ze sie dostalam :D wiec juz mam spokoj tylko jeszcze odebrac swoje stare dokumenty :p i zlozyc na nowo :p

zosiek no raczej nei bedziemy razem, bo po pierwsze ty idziesz na zaoczne, a ja na dzinne, a po drugie ja ide na uniwersytet gdanski :D, ale szkoda :( chociaz proponuje zastanowic ci sie nad dziennymi na uniwerku :D bo na pierwszym roku jak wpadniesz do dobrej grupy tylko trzy dni w tygodniu masz zajecia :)

mimo, ze wlasciwie bylam pewna, ze sie dostane to i tak sie ciesze :)

KingaMZ u mnie takie znieczulenie w zaleznosci od ktorego szpitala bo w miescie w ktorym meiszkam nie ma go - nie mozna wykupic .. wiec pobliski mikolow kwota 400 - 700 zalezy w jakim okresie i jak sie dogada z anestazjologiem a w pszczynie miala bym taniej bo moj lekarz by mi zalatwil taniej za 250 zl

hej dziewczyny ale sie rozpisalyscie myslalam ze juz nigdy nie nadrobie:p

a wiec tak wyroku nie bylo bo sedzia zauwazyl ze nie z tego paragrafu i teraz wszystko od poczatku bedzie normalnie sie chyba zalamie jak mam to koleny rok przezywac bo chyba jakiejs nerwicy sie nabawie albo w depresje wpadne widzialam ze i on ma juz dosc bo nie mozemy zyc normalnie nawet dziecka sobie zaplanowac nie mozemy:(

a apropo dzieci to urodzila sie nam 2 we dwie w tym samym czasie na porodowke poszly kurcze jak ja im zazdroszcze nawet moj TŻ tak sie przejmowal tymi porodami i widzialam w jego oczkach ze tez by chcial ale coz rozsadek mowi co innego wiec tylko wpadka nam zostaje i to bylaby jedyna radosc w naszym zyciu...

Mazia 3mam kciuki aby to byla fasolka
Elisse moze to jednak ciaza ale testy nie wykazuja
Canella super ze staz Ci sie podoba jak tam@nie ma jej?moize sie udalo?
Matosia super gratuluje
Kinga tzn ze juz lepiej troche jest
Patrycja dobrze ze tak sobie tlumaczycie silna babka z Ciebie dasz rade i ja wierze ze fasolka bedzie wczesniej':)
Zosiek hehe niespal sie zabardzo nam tam

a ja musze pojsc do gin bo cos mi sie chyba porobilo cos mnie tam boli nawet podczas przytulanek albo po nich:(

ja to mam jakiegos zyciowego pecha

no dziewczyny dzis wyniki :) z ranca dostalam sms, ze sie dostalam :D wiec juz mam spokoj tylko jeszcze odebrac swoje stare dokumenty :p i zlozyc na nowo :p

zosiek no raczej nei bedziemy razem, bo po pierwsze ty idziesz na zaoczne, a ja na dzinne, a po drugie ja ide na uniwersytet gdanski :D, ale szkoda :( chociaz proponuje zastanowic ci sie nad dziennymi na uniwerku :D bo na pierwszym roku jak wpadniesz do dobrej grupy tylko trzy dni w tygodniu masz zajecia :)

mimo, ze wlasciwie bylam pewna, ze sie dostane to i tak sie ciesze :)

Matosia:) ja nie ide na zaoczne, drugi kierunek tez dziennie zaczynam:p tylko zastanawiam sie na jaki wydzial isc:) a na uniwerek nie chce, bo go nie lubie:p juz 3 lata temu jak skladalam papiery na studia wiedzialam,ze chce isc na politechnike,a nie uniwerek:p

Cornelka wspolczuje:* a z tym bolem to pewnie jakiejs infekcji sie nabawilas:(

Ostatnia edycja:
cornleka no to lec do gin, wpolczuje, ze znowu sie to przedluzy :(
zosiek a co zlego jest w uniwerku? :) ty teraz tez na polibudzie studiujesz?

reklama
w uniwerku bedzie sie mialo LICENCJAT i magistra, bo ja chce miec INZYNIERA i magistra:p dlatego poszlam na PG:) ja jestem na 3 roku dziennych,a studiuje zarzadzanie...:) na magisterskie chce isc na zarzadzanie produkcja,a od pazdziernika chce zaczac drugi kierunek dziennie:) tylko nie wiem czy informatyke i ekomonetrie (tylko nawet na pg jest licencjat z tego..i dlatego troche mnie to odrzuca:p) czy inzynierie srodowiska (magisterskie kierunek inzynieria sanitarna)

Ostatnia edycja:
Do góry