reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

elisse ale byloby zabawnie jakbys w ciazy byla :D

matosia co tu duzo mowic, siedzenei w domu z dwojka dzieci jest maksymalnie wykanczajace, igor ciagle ma fochy, szturcha, popycha lucje, ogolnie jest nieznosny i cokolwiek do niego mowie to jak grochem o sciane, rano to wstawac mi sie nie chce jak pomysle co mnie czeka w ciagu dnia....ale powiem ci ze jak igor byl maly a krotko ale konkretnie zachorowalam i nie mialam sily nawet podniesc nogi a co tu mowic zeby wstac z lozka...a igor mial 1,5 roku to byla masakra....dobrze ze ja choruje od swieta :) byle do wrzesnia teraz...mlody pojdzie do przedszkola troche spokoju bedzie ;P narazie to mysle nad strategia zeby go troche naprostowac. Mysle ze problemem jest to ze lucja chodzi i nie jest juz takim malym slodkim bobasem. Ostatnio kolezanka byla z coreczka, ktora wlasnie lezala, machala nogami i Igor latal kolo niej jak zaczarowany. Ciagle skakal nad nia, rozsmieszal, glaskal....zupelnie inne dziecko.....a juz sie cieszylam ze sprawa zazdrosci mnie ominela....ehhhh.

niunia a nie lepiej na cos innego kase przeznaczyc a nie wydawac dodatkowo na kola? tyle jest wozkow na rynku ze naprawde..swiat na chico sie nie konczy ;) a jesli chodzi o kola to nie chodzi tyle o to jak tobie sie bedzie jechalo wozkiem tylko jak malenstwo bedzie odczuwalo jazde. bo jadac wozkiem co ma piankowe kola czy z czego innego ale nie pompowane to wozek wtedy "twardo" reaguje na dziury, nierownosci chodnika i dzieckiem bardziej szturcha. Kola pompowane plynnie reaguja na nierownosci drogi i dzieckiem buja a nie rzuca. Jaka amortyzacja tam jest?

reklama
amortyzacja jest dobra nawet bardzo ... moja siostra miala ten wozek i sobie bardzo chwali a po wozek ide jutro bo moj wroci z delegacji ...wozek jest bardzo praktyczny wygodny i lekki

Kinga mam wrażenie,ze masz podobne podejscie do wychowywania dzieci do mnie.Czytałam na głownym watku ten spór o chodziki,teraz jeszcze o tym smoczku.Ja tez bede chciała swoje dzieci wychowywac jak najbardziej naturalnie.Bez żadnych wspomagaczy chodzenia itp.

Matosia trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki.Na pewno sie dostaniesz.Ucałuj Tosieńke.A jak przygotowania do ślubu,masz juz kiecke? to juz niedługo nie?

Niunia
ja mieszkam na osiedlu K na przeciw górki.Chodziłam do Lo4.A Ty gdzie mieszkasz i gdzie sie uczysz jesli można wiedzieć.Aha no i do jakiego ginka chodzisz??ja chodzę do Chrobaka w przychodniu obok Apteki na przeciwko Azetu.Bylam ostatnio u niego i nie mógł do konca potwierdzić ciąży kazał przyjsc za 10 dni wtedy powie na 100%.Więc idę jutro na 13;-);-);-)

Cannella oj to będziesz szaleć na zakupkach zazdroszczę.Ja w sumie narazie niczego nie potrzebuje.Ale na jesień to nic w ogole nie mam ,nie wiem skąd kase wyczaruje.Jutro jak dowiem się czy to fasolka czy nie,wtedy zadecyduje czy ide na staż czy szukam czegoś na "stałe"tak by trochę popracować a potem isć na L-4.I mieć jakąs kasę;-);-)jak bede w ciązy.Akiedy @ miałas dostać?spoznia sie?

Patrycja zyczę udanych przygotowań.JAkbyś mogła wklej zdjęcie zaproszeń,bo mnie kręcą takie rzeczy.OStatnio oglądalam w ksiergarni ale żadnych fajnych nie było.A sukienke juz masz??robicie poprawiny czy tylko 1 dzień??

Zosiu Kochanie Tylko tam się nie spiecz!!Hihi !używaj kremu z filtrem.U nas prawie jak w Lizbonie na termometrze z jakies 30 stopni.Siędze w domu i nie wychodzę!!

Cornellka kochanie a Ty gdzie się podziewasz?? dzisiaj miał chyba zapaść wyrok .I co?Mam nadzieję ,ze wszystko ok!

Ellisse no to może być w Twoim wypadku fasoleczka.Ale byłoby super.Kiedy idziesz na to USG.A co do choroby jaką bym mogła miec to nie wiem mięśniak,rak czy coś.

Polna_N a co z Tobą?? Żyjesz?

Ale się rozpisałam.Ale każdej odpisałam juhu.!Mam nadzieję ,ze o nikim nie zapomniałam.

tak kingo wszystkie kola na amortyzacji sprezynowej .. moja siostra jeszcze korzyst a z tego wozeczka nie dawno urodzila wiec wiesz musze kupic swoj :p
ja meiszkam na osiedlu A ale wyprowadzac bede sie na osiedle R i mama wodok stamtad na gorke hehehe ja chodze do dr.Gwary oraz do dr.Miśko a o chrobaku nie wslyszlam co to za lekarz wiec nie udziele ci odpowiedzi czy ejst fajny ...ja chodzilam do szkoly budowlanej w tym roku bede pisac mature bo przenioslam sie do intercoma

no widzisz hehe a ten chrobok przyjmuje prywatnie?? bo jak chodzisz pryawtnie to polecam ci gware naprawde swietny lekarz z tego co wiem to najlepszy u nas w meiscie a ile masz lat?? ja 19

Lat mam 19 rocznikowe.Ale za kilkanaście dni bede miec 20.Narazie nie chodze prywatnie bo jeszcze nie wiem czy to ciąza.Ale potem tez raczej na NFZ bede chodzić.A gdzie ten Gwara przyjmuje i ile placisz?

niunia hihi nie pisz do mnie Kingo bo az sie dziwnie czuje heheh jakby nauczycielka machala mi palcem wymownie "oj kingo nie ladnie" heheheheh ;)

a co do wozkow to wiecie ze dosyc niedawno widzialam takie wozki, co amortyzacje mialy na zasadzie jak kiedys keidys, co wozki glebokie byly na paski skorzane i dzieki temu sie bujaly...w jakim szoku bylam to moje hehe ;) myslalam ze juz takich nie robia :)

mazia a moze i podobne mamy :) ja to ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy za bardzo klotliwa nie jestem ;) ja chodzilam cale dwie ciazy panstwowo, swietne mialam lekarki :) moja sis za to chodzila prywatnie i szybko przeniosla sie na panstwowo...tamten lekarz zdzieral przy kazdej wizycie, a kazal sobe nawet placic jak przychodzila po wyniki badan (morfologia itp.)..pomijam fakt ze takie konskie dawki jej dal antybiotykow ze kolejny lekarz byl w szoku, ze ciezarnej taki silne leki w takiej dawce przepisal....

Ostatnia edycja:
reklama
do misko chodze na nfz gwara przyjmuje nieodpodal tesco kolo kosciola miedzy domkami ul bodajze nowary cos tajkiego albo plac Nowaryon jest dosc drogi ja chodze do neigo raz na miesiac badanie 80 zl a usg osoabno placisz plus 30 zl wydrukowanie zdjecia... no to moze znam cie z widzenia bo na K mam paru znajomych

Do góry