reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

reklama
ech wiem cos o tym :( teraz to o prace bardzo ciezko.. to smutne, ze czlowiek jest zmuszony do pracy z takimi ludzmi i wlasciwie nie ma wyboru :(

halo halo dziewczeta ;P

mi to tak sie spac chce po tych tabletka ze masakra...zamykam oczy i mnie nie ma...ehhh....w czwartek skocze zapytac sie czy mzoe cos innego by mi przepisala bo tak to ja nie moge funkcjonowac....
...jeszcze tak goraco u mnie wrrrrr

patrycja ale ci zazdroszcze tych przygotowan :) szefa twojego nie bede komentowac bos zkoda slow....

zosiek to jak ty lezalas ze tak pachy spalilas heheh ladnie ladnie....

niunia ja kupujac wozek to skupialabym sie na dobrej, duzej gondoli, duzych pompowanych kolach i dobrych amortyzatorach...spacerowki i tak zawsze sie pozniej kupuje osobno..lzejsze i mniejsze :)

dobra ide ogarnac chalupe...przespalam sie troche jak lucja zlapala drzemke i juz nieco lepiej sie czuje....kto zamawial to slonce? ehhhhh bo nie ja....akurat mieszkam tak ze prawie przez caly dzien mi swieci slonce w okna wrrrr....

Kinguś a jak się czujesz?? lepiej już?? mam nadzieje, że tak. Dzieci dają Ci odpocząć czy dają w kość?? jeszcze taka pogoda, że dzieci marudne są bo gorąco. Wiesz, a co do mnie to muszę się teraz czymś zająć żeby nie wpaść w doła takiego konkretnego. Poukładaliśmy sobie już z TŻ tą sytuację i postanowiliśmy myśleć, że może lepiej dla dzieciątka jak tak się stało bo jeśli już na początku były takie problemy to mogło się np urodzić chore i męczyć się lub coś. Jest nam łatwiej jak tak myślimy. Nie wiem może to egoistyczne albo będziecie myśleć że jesteśmy jacyś dziwni ale jest nam lepiej jeśli tak myślimy, że ono odeszło do lepszego świata.

kinga no wreszcie wpadlas :D chociaz na chwile , ale wpadlas :p sluchaj a Lucja uzywa smoczka? moja Toska tak.. i nie wiem kiedy zaczac ja odzywaczajac

patrycja bardzo dobrze ze sobie to tak tlumaczycie ,to wcale nie samolubne :) najwazniejsze, zeestescie razem i pomagavie sobie wzajemnie :)

mazia wiesz dla mnie jezdzenie i ogladanie wozkow to byla super frajda :)

mazia przestan myslec tak pesymistycznie! fakt faktem wozki sa cholernie drogie....dla mnie troche szkoda kasy wydawac na ten pierwszy bo pozniej wiekszosc i tak szybko zmienia na spacerowki zwykle ;)

matosia lucja nie ssie smoka wiec nie mam tego probemu.... :) Igor ssal...hmm...sam z niego zrezygnowal jak mial 15 czy 16 miesiecy...ja go nie oduczalam :) a Tosia ssie tylko do spania? czy caly czas? bo jesli tylko okazjonalnie to moze tez sama zrezygnuje za jakis czas...a jesli non stop to bedziesz miala problem :)

niunia a wy ogladaliscie ten wozek w realu? czy tylko tak w necie i zamowiliscie? co jak co ale wozek przed kupieniem powinno sie najpierw obejrzec, pojezdzic w sklepie zeby zobaczyc jak sie prowadzi...to jest powazny zakup. Takiego wozka co matosia pokazala to ja bym nie kupila...bo nie ma pompowanych duzych kol przez co komfort jazdy dla maluszka jest gorszy.... zwazywszy na stan naszych drog, chodnikow :) taki wozek do sklepu jak to powiedziala matosia, dobry na rownych powierzchniach :)

cannella to fajny ten staz :) ja tez tak chce hehe :)

patrycja a w sumie u mnie lepiej, dzisiaj troche mnie w krzyzu boli i prawa noga ale jakos daje rade. Mialam isc dzisiaj do internistki ale nie bylo wolnych miejsc...jutro sprobuje... :) wcale nie jestes samolubem no cos ty, powiem ci ze tez bym sobie tak tlumaczyla...lepiej ze tak sie stalo...moja szwagierka nie miala niestety tego "szczescia", na usg polowkowym okazalo sie ze malenstwo nie ma zadnych polaczen miedzy polkulami mozgu i ze jesli sie urodzi to bedzie roslinka, o ile przezyje w ogole...moja szwagierka zdecydowala sie usunac (lekarze jej to zaproponowali bo przy tej wadzie prawnie mozna) i musiala normalnie je urodzic i zarejestrowac jako dziecko.... :(((((((((((((((((((((((((( wiec wiesz mi ze to jest o wiele gorsze....

Cannella super masz plany. :-D Też bym takie chciała, a za miesiąc przeprowadzka i jeszcze do tego potrzeba na wakacje :baffled: Jeżeli używasz już termometru dłuższy czas, powinno być ok. Oglądanie wózków super sprawa, zawsze wchodzę sobie na jakieś stronki i oglądam :szok: jakąś fobię pewnie mam :-p
Byłam dzisiaj u gin. Była w lekkim szoku :shocked2: na 28 lipca mam usg, by na 100 % wykluczyć ciążę. Tylko przed tabletkami też miałam tzw. mlekotok :-) od czasu jak moja koleżanka sama miała dziecko. Powoli zaczyna mnie to wkurzać, ponieważ jest tego coraz więcej :angry: chyba mamką zostanę.... czuję normalnie mleko od siebie. Jeszcze niedługo zacznę sobie wkładki kupować :dry:
Mazia daj jutro znać, czy to fasolka. Jestem strasznie ciekawa ;-) jakie możesz mieć choróbska?

mazia no ja jestem z tychow ile masz lat ??? ja mam 19 moze sie znamy ?? hehehe no wozki sa dorgie... co do kolek to postanowlilam ze kupie chicco bo moj to szaleje na tym punkcie a jak bedzie sie zle prowadzic to dokupi sie kola pompowane na wymiar ...mazia na kiedy masz termin

reklama
kinga tosiaczek glownie do zasypiania uzywa, w dzien czasem tez jak znajdzie to tez sobie possa, ale raczej w nocy uzywamy, w dzien staram sie jej nie dawac, boje sie, ze zabki beda krzywe i pozniej bedzie malutka miala problemy, no nic narazie jesczze jej nie bede odsmaczac, poczekam troszke, mam nadzieje, ze w grudniu bedzie calkowicie odsmoczona :) dajesz rade z maluchami? ja maam nadzieje, ze nigdy sie nei rozchoruje hehe bo z dzickiem to ciezko byc chorym :)

canella no to ci sie z tym stazem udalo. a do ktorej pracujesz? wogole jaka jest atmosfera? fajni ludzie pracuja? co do stazu to faktycznie sie przyda :). o wiele latwiej jest znalezc prace, jak ma sie doswiadczenie :)

elisse wiec mozesz byc w ciazy?

Do góry