reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Bo chcę wiedzieć czy wszystko ok,bo jesli faza lutelana trwa zbyt krótko to moge miec problem z zajsciem, w ogole chcę lepiej poznać swoje ciało..A jakim termometrem mierzyłas???i czemu juz nie mierzysz??A w ogole to jak staranka który dzien cyklu masz?

Ja ogolnie na "naoliwienie" :D nie narzekam,a biore wiesiołka,żeby śluz był jeszcze lepszy i plemniczki miały większe szanse.A Ty w ogole nie zauwasz sluzu,czujesz naoliwienuie wilgotnosc??

reklama
Mierzyłam elektrycznym termometrem - polecam bo szybko mierzy ;D a nie mierze, bo mi sie nie chce a poza tym wrzuciłam na luz ... Co ma byc to będzie :)
Kochanie ja sie nie staram ;) Ja licze na cud :p Dzisiaj mój 13 dc. Śluz wyczuwam, czuje wilgotnosc. Ale nigdy nie miałam ciągnącego się śluzu, zawsze czułam jedynie "naoliwienie" nic poza tym ... i podejrzewam, że wiesiołek z GALA mi nic nie pomógł i chyba przerzuce sie od następnego cyklu na OPEAROL ;D
Ja gdy przez 3 miesiące mierzyłam to moja faza lutealna trwała ok 12-13 dni. Czyli w normie :) Hmm może wróce do mierzenia tempki - zobacze jeszcze ;]

Kinga nie wierze zebys nawet z tymi 10 czy 15kg wiecej wygladala gorzej:)

wlasnie ja tez nie mam takiego sluzu niby czuje wilgotnosc ale on jest taki zwykly normalny i tyle...

chyba@idzie bo strasznie boli mnie brzuch a szczegolnie z lewej strony niby nigdy przed nia mnie nie bolal a dopiero jak sie rozkrecala no ale coz widocznie sie cos zmienilo:| jeszcze wczoraj moj dran wzial mi noge tak do gory ze mnie cos tam zabolalo i w sumie to wlasnie z tej strony mam taki silny bol zastrzele go normalnie bo to zabawne nie bylo:(

ojej dziewczyny ale się rozpisałyście :D:D ale nadrobiłam także jestem w temacie:D

Matosia będziemy wynajmować mieszkanie już mamy takie ładne i niedrogie na oku także z tego się bardzo cieszę, że po ślubie wejdziemy od razu na swoje:)

Cannella mój śluz od razu się poprawił ale nie był on aż tak rewelacyjny jak opisywały inne dziewczyny które go brały już np 3 cykl (myślę, że gdybym brała go dłużej to też by taki był) ale działaj, działaj napewno się teraz uda :)

Cornellka może @ nie przyjdzie:) ale by było fajnie :):) dziewczyny starajcie się bo chcę byśmy wszystkie były zafasolkowane:):)

A ja dzisiaj byłam na badaniach :(:( 3 takie duże fiolki krwi mi pobrali, oczywiście później mdlałam bo ja tak mam dlatego zawsze muszę z kimś jechać hehe :)

Dzisiaj jesy dokładnie 6 tydzień :D mojej fasoleczce zaczyna się kształtować kręgosłup i robią się małe zalążki rączek i nóżek (tak czytałam, razem z moim TŻtem dużo teraz czytamy co się każdego tygodnia zaczyna tworzyć) :D:D

Zosiek Ty byś może coś więcej napisała co u Ciebie !! :p a nie wpadniesz na moment, napiszesz jedno zdanie i myślisz, że jesteś usprawiedliwiona:p:p żartuje przecież:) baw się dziewczynko:p:p

Elisse jak masz na imię bo jesteśmy ciekawe :D i namawiaj swojego partnera na coś więcej bo macie już fajny wiek:) napewno się uda w pierwszych staraniach:)

Hej Patrycja :) Ciesze się, że u Ciebie wszystko dobrze :) Że macie już date śluby, załatwione wszystko i mieszkanie na oku :) Jestem pewna, że nic sie nie stanie, że ta sielanka będzie trwała i trwała :)
A jak miałaś śluz w 14 dc? I jak długie MIAŁAŚ cykle? ;D

Co tu taka cisza? :p Tyle Nas jest a jak przychodzi co do czego to żadnej nie ma ;P
Cornelka a jak tam @? Przylazła ... ? Mam nadzieje, ze nie ...

w 14 dc miałam taki zwyczajny śluz tylko było go więcej, momentami to miałam wrażenie, że mnie zalewa :D a cykle miałam różne bo mi się strasznie rozregulowało, ale gdzieś tak jak by to wyśrodkować to byłyby 29 dniowe tak mi lekarka obliczyła.

Patrycja no ja nie jestem taka szczesciara jak Ty to okres:( nawet bylam kolo apteki i chcialam wejsc po tego wiesiolka ale zrezygnowalam nie wiem dlaczego..
oj to niech rosnie rosnie aby byla fasoleczka zdrowiutenka:)a juz nad imieniem myslicie?

taka ladna pogoda a ja musze isc do pracy:(

Cornelka dlaczego zrezygnowałaś?! No kochana ... Kto powiedział, że nie będziesz miała szczęścia? A nóż ...
Wiesiołek to suplement diety: pomaga na skóre, włosy, paznokcie, na krążenie - to źródło witamin :)
Dlatego kup go jeżeli z Twoim śluzem ciężko tak jak np u mnie ... Głowka do góry ;**

Patrycja ... Szczęściara z Ciebie ;D Pierwszy cykl z wiesiołkiem i jest fasolka ;D Ahh to musi byc wspaniałe uczucie, prawda?

reklama
Cornellka to kup wiesiołka i jak ta wredota @ przyszła no to od dzisiaj już go bierz:) napewno teraz się uda:)

Dla dziewczynki imię już dawno było wybrane chociaż teraz podoba mi się jeszcze wiele imion dziewczęcych:) ale obojgu nam się juz to podoba natomiast dla chłopca mamy problem bo jak mi się jakieś podoba to mojemu R nie bardzo i na odwrót:) ale mamy jeszcze trochę czasu więc napewno coś znajdziemy:)

Do góry