reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cesarskie cięcie

reklama
Złota zasada przy pionizacji : boli jak diabli, pierwsze dwa ni to była czysta jazda bez trzymanki. Pionizację miałam w 6godzinie po zabiegu.
Przeciwbólowe łykałam jak cukierki. Ale wstawać.Chodzić. Siadać, nogi spuszczone w dół.
Nie leżeć "bo boli". Im więcej ruchu tym szybciej organizm dochodzi do siebie.
Po tygodniu wstawałam już z łóżka niemal bez żadnych problemów i nie brałam żadnych środków przeciwbólowych.

Zaopatrzyć się w spray octenisept - odkaża ranę pooperacyjną.

Teraz rany goi się na mokro. Nie wietrzy się.
Co rusz to zmiany jak ze wszystkim. Miałam CC 4 lata temu i kazali przemywać mydłem i woda a później opatrunek po chwili założyć. Po powrocie do domu jeśli z raną nic się nie działo zdjąć opatrunek i funkcjonować bez do zdjęcia szwów.

Złota zasada przy pionizacji : boli jak diabli, pierwsze dwa ni to była czysta jazda bez trzymanki. Pionizację miałam w 6godzinie po zabiegu.
Przeciwbólowe łykałam jak cukierki. Ale wstawać.Chodzić. Siadać, nogi spuszczone w dół.
Nie leżeć "bo boli". Im więcej ruchu tym szybciej organizm dochodzi do siebie.
Po tygodniu wstawałam już z łóżka niemal bez żadnych problemów i nie brałam żadnych środków przeciwbólowych.

Zaopatrzyć się w spray octenisept - odkaża ranę pooperacyjną.
Potwierdzam ruszać się mimo, że boli. Każdego dnia jest lepiej.
Odchodzi się chyba już od stosowania Osceniseptu.

Potwierdzam ruszać się mimo, że boli. Każdego dnia jest lepiej.
Odchodzi się chyba już od stosowania Osceniseptu.
Ja miałam w tamtym roku CC i mi mówili, żeby octeniseptem po prysznicu sobie psikać. Suma smarów do dzisiaj mam widoczne cięcie, a mówili, że mi się zagoi 🤦

reklama
Hej,
Temat pewnie powtarzany był kilka razy, ale zapytam po raz kolejny.
To moja pierwsza ciąża, niedługo mam zaplanowana cesarkę, której się panicznie boje.
Napiszcie proszę, jak mam się przygotować do tego oraz jak wyglada cały przebieg oraz później.
A ja zapytam z jakiego powodu masz zaplanowana cc?

Do góry