reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie z wyboru

Bo kp to poswiecenie;) wcale nie jest takie straszne jak mówisz ale ok:p
P
Ja dziecku butelkę zostawiam w razie w z mm jak musze wyjść i synek zostaje z moiim i tyle.
Spoko ja tam "matka Polka" nigdy nie będę. Ale powiem wam coś mądrego co powiedziała mi moja położna juz na koniec po porodzie (jakiś tydzien) juz przy ostatniej wizycie w domu mówi tak: Magda tylko pamiętaj kto jest najważniejszy! Ja na to (oczywiscie): Dziecko! Ona na to: Nie! To Ty jesteś najważniejsza! Żeby móc mu cokolwiek dać, to Ty musisz najpierw mieć siłę! Pamiętaj stawiaj siebie na pierwszym miejscu. Kochając siebie będziesz w stanie pokochać dziecko.

reklama
Spoko ja tam "matka Polka" nigdy nie będę. Ale powiem wam coś mądrego co powiedziała mi moja położna juz na koniec po porodzie (jakiś tydzien) juz przy ostatniej wizycie w domu mówi tak: Magda tylko pamiętaj kto jest najważniejszy! Ja na to (oczywiscie): Dziecko! Ona na to: Nie! To Ty jesteś najważniejsza! Żeby móc mu cokolwiek dać, to Ty musisz najpierw mieć siłę! Pamiętaj stawiaj siebie na pierwszym miejscu. Kochając siebie będziesz w stanie pokochać dziecko.

Mądra kobieta!!!
A teraz drogie Panie wróćmy prosze do wątku głównego:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tzn ja się nie znam ale moja kuzynka miała prywatnego ginekologa i normalnie mu powiedziała ze ona chce cesarke i tyle i on to już załatwiał. Myślę że powinnaś poszukać jakiego normalnego fajnego ginekologa bo pewnie jak on napisze tam ze musi być cc to będzie. Ale ja niestety jestem z Katowic :/

Kochana jak ja szukałam i tez na Warszawę patrzyłam to znalazłam 3 prywatne kliniki gdzie robią cc:
Link do: Poród - Szpital Damiana Warszawa
Www.iatros-Warszawa.pl
Www.medicover.pl

Niestety trzeba zapłacić i to sporo:/

Nie wiem po co sie tu dyskusja utworzyła skoro dziewczyna pyta i chce konkretnych odpowiedzi. I pewnie decyzje już i tak podjęła i nic ani nikt jej nie przekona. Szczególnie jakieś fanatyczki.....

Zazwyczaj cesarka na życzenie wiąże się z kosztami bo NFZ opłaca tylko cięcia ze wskazań. Dla mnie to w sumie logiczne i oczywiste.
Praktycznie każdy szpital położniczy prywatny robi cięcia na życzenie. Myślę, że bez problemy znajdziesz.

Nie wiem po co tu takie dyskusje toczycie. Ja rodziłam dwa razy sn, cc na życzenie to wg mnie nieprzemyślana głupota w 90% przypadków ale niech każdy robi jak uważa. Może autorka jest w tych 10% i ma swoje powody, a decyzję przemyślała gruntowanie i wie co robi decydując się na cc. Jej wybór.

Kochana jak ja szukałam i tez na Warszawę patrzyłam to znalazłam 3 prywatne kliniki gdzie robią cc:
Link do: Poród - Szpital Damiana Warszawa
Www.iatros-Warszawa.pl
Www.medicover.pl

Niestety trzeba zapłacić i to sporo:/

Nie wiem po co sie tu dyskusja utworzyła skoro dziewczyna pyta i chce konkretnych odpowiedzi. I pewnie decyzje już i tak podjęła i nic ani nikt jej nie przekona. Szczególnie jakieś fanatyczki.....
Haha fanatyczki ok:)
Cc na życzenie tchorzostwo i tyle.
Bo rozumiem ze coś się dzieje to owszem trzeba musowo ale tak .
I nie prawda ze prywatny ginekolog zrobi cc zawsze bo w niektórych szpitalach sprawdzają papiery i badają czy sa wskazania.
A tak to kupe kasy kosztuje

Olcia po co sie wypowiadasz skoro kompletnie nie jest to w temacie?
Nie chce znac Twojego zdania w temacie.

Kiniut a u Ciebie tylko Warszawa wchodzi w grę?

reklama
Niech autorka robi po swojemu chce prywatnie cc to niech robi, ale dodam że u mnie w rodzinie dziewczyna też chciała cc i koniec(24 lata); a co najlepsze nie wiem jaki cudem dwa dni przed terminem cc w toalecie w szpitalu zaczęła rodzić, a lekarze od razu ją poinformowali, że musi rodzić sn, jak nie chce zaszkodzić dziecku, więc trochę się namęczyła i urodziła:)

Do góry