reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

reklama
Ja lewatywki nie mialam przed planowana cesarka...dzien wczesniej dostalam 2czopki glicerynowe ale co szpital to inna praktyka:tak:

Dziewczyny z lewatywy już pomału szpitale odchodzą. Ja też miałam CC, ale nie z powodu moich obaw o ból (bo i takie było), ale młody zaczął rodzić się za wcześnie. Lweatywy nie miałam, wstałam już pierwszego dnia na wieczór (przy pomocy rehabilitantki), a po 4 dniach byłam już w domu. Swobodnie poruszałam się już po 2 dniach- no bo wcześniej, ze względu na osłabienie chodziłam bardzo niepewnie.

W moim szpitalu tez nikt nie bedzie czekał na kację porodową, dlatego wstepną date cc mam wyznaczoną na 38/39 tc, tj na 8 kwietnia.

Powiedzcie, czy do cc trzeba sobie włoski ogolic?

Widziałam, że sie temat lewatywy przewinął. Osobiscie chyba wolę, zeby mi ją zrobili, po porodzie bede na pewno obolała i ostatnie, co bede chciałą robic, to się.. ekhhmm.. "naprężac" :) a tak bede juz miała to za sobą, przynajmniej na 2-3 dni :)

Fitusia to sama kup czopki glicerynowe i bedzie po klopocie..lub lewatywke co wolisz...a co do golenia to ja mialam ta przyjemnosc byc przygolona mimo ze i tak nie bylo juz co podgalac:sorry:ale tak trzeba..zeby bylo sterylniej..

Joanno, trudno mi powiedziec, co wolę, bo nie mam w tym zakresie żadnych doświadczen.. jeśli zas czopki glicerynowe to to samo co czopki na hemoroidy.. to wolę lewatywkę. Zreszta to podobno nic strasznego. Jak szybko po "wlewie" rusza? A jak juz sie siedzi na kibelku.. to raz i jest chlust, czy trzeba wrcac co pare minut na resztki? Wstyd mi za te pytania, ale wolę wiedziec na co sie nastawiac.. ;)

Ja Ci nie pomoge bo doswiadczenia z lewatywka nie mam;-):-(na pewno dziewczyny Ci odpowiedza..pozdrawiam:-)

Joanno, trudno mi powiedziec, co wolę, bo nie mam w tym zakresie żadnych doświadczen.. jeśli zas czopki glicerynowe to to samo co czopki na hemoroidy.. to wolę lewatywkę. Zreszta to podobno nic strasznego. Jak szybko po "wlewie" rusza? A jak juz sie siedzi na kibelku.. to raz i jest chlust, czy trzeba wrcac co pare minut na resztki? Wstyd mi za te pytania, ale wolę wiedziec na co sie nastawiac.. ;)
mnie przed cesarka wszyscy straszyli lewatywą a wcale nie było najgorzej:no::tak: dzień przed zabiegiem ok. południa jesz jeden posiłek zupę i potem już do wieczora tylko pijesz a rano lewatywa. więc organizm jest w miarę oczyszczony. Po wlewie musisz chwilke wstzrymać bo rusza brzucho natychmiast. ale trzeba poczekać, żeby tylko sam woda nie wyleciała. A potem to tak na 2 posiedzenia bym się nastawiła;-);-)

reklama
Fitusia, mi to pytanie też po głowie chodzi....

Do góry