reklama
Agnieszka_27
mama grudniowa 07
ja tez nie mialam lewatywy
Dziewczyny z lewatywy już pomału szpitale odchodzą. Ja też miałam CC, ale nie z powodu moich obaw o ból (bo i takie było), ale młody zaczął rodzić się za wcześnie. Lweatywy nie miałam, wstałam już pierwszego dnia na wieczór (przy pomocy rehabilitantki), a po 4 dniach byłam już w domu. Swobodnie poruszałam się już po 2 dniach- no bo wcześniej, ze względu na osłabienie chodziłam bardzo niepewnie.
Fitusia
Zaangażowana w BB
W moim szpitalu tez nikt nie bedzie czekał na kację porodową, dlatego wstepną date cc mam wyznaczoną na 38/39 tc, tj na 8 kwietnia.
Powiedzcie, czy do cc trzeba sobie włoski ogolic?
Widziałam, że sie temat lewatywy przewinął. Osobiscie chyba wolę, zeby mi ją zrobili, po porodzie bede na pewno obolała i ostatnie, co bede chciałą robic, to się.. ekhhmm.. "naprężac" a tak bede juz miała to za sobą, przynajmniej na 2-3 dni
Powiedzcie, czy do cc trzeba sobie włoski ogolic?
Widziałam, że sie temat lewatywy przewinął. Osobiscie chyba wolę, zeby mi ją zrobili, po porodzie bede na pewno obolała i ostatnie, co bede chciałą robic, to się.. ekhhmm.. "naprężac" a tak bede juz miała to za sobą, przynajmniej na 2-3 dni
Fitusia
Zaangażowana w BB
Joanno, trudno mi powiedziec, co wolę, bo nie mam w tym zakresie żadnych doświadczen.. jeśli zas czopki glicerynowe to to samo co czopki na hemoroidy.. to wolę lewatywkę. Zreszta to podobno nic strasznego. Jak szybko po "wlewie" rusza? A jak juz sie siedzi na kibelku.. to raz i jest chlust, czy trzeba wrcac co pare minut na resztki? Wstyd mi za te pytania, ale wolę wiedziec na co sie nastawiac..
mnie przed cesarka wszyscy straszyli lewatywą a wcale nie było najgorzej dzień przed zabiegiem ok. południa jesz jeden posiłek zupę i potem już do wieczora tylko pijesz a rano lewatywa. więc organizm jest w miarę oczyszczony. Po wlewie musisz chwilke wstzrymać bo rusza brzucho natychmiast. ale trzeba poczekać, żeby tylko sam woda nie wyleciała. A potem to tak na 2 posiedzenia bym się nastawiła;-);-)Joanno, trudno mi powiedziec, co wolę, bo nie mam w tym zakresie żadnych doświadczen.. jeśli zas czopki glicerynowe to to samo co czopki na hemoroidy.. to wolę lewatywkę. Zreszta to podobno nic strasznego. Jak szybko po "wlewie" rusza? A jak juz sie siedzi na kibelku.. to raz i jest chlust, czy trzeba wrcac co pare minut na resztki? Wstyd mi za te pytania, ale wolę wiedziec na co sie nastawiac..
reklama
Aurelia79
Podwójna Mamusia
Fitusia, mi to pytanie też po głowie chodzi....Joanno, trudno mi powiedziec, co wolę, bo nie mam w tym zakresie żadnych doświadczen.. jeśli zas czopki glicerynowe to to samo co czopki na hemoroidy.. to wolę lewatywkę. Zreszta to podobno nic strasznego. Jak szybko po "wlewie" rusza? A jak juz sie siedzi na kibelku.. to raz i jest chlust, czy trzeba wrcac co pare minut na resztki? Wstyd mi za te pytania, ale wolę wiedziec na co sie nastawiac..