diablica
Zaciekawiona BB
Diablica
A chyba nie sądzisz ze sn nie boli i jest tak łatwo. chciałabyś rodzić np 20 h?
Nie, nie sądzę i nigdy czegoś takiego nie napisałam. Wiem, że to boli. Nawet napisałam:
Boję się nieziemsko, nie wiem, może jestem dziwna, ale wolałabym o stokroć rodzić drogami natury, chociażby to miało boleć nie wiadomo jak bardzo, niż leżeć pokrojona na łóżku i nie mieć na nic wpływu.
A czy chciałabym rodzić 20 godzin? Oczywiście, że nie, cóż to za pytanie... Ale tak samo, jak zdarzają się porody dwudziestogodzinne, tak i zdarzają się te dwu- lub pięciogodzinne. I tak samo, jak niektóre świeżo upieczone mamusie po cc są bardzo zadowolone, tak i są takie, które wspominają cc bardzo źle. Każdy ma prawo do swojego zdania. Ja póki co jestem na etapie szukania dobrych stron cc, bo będę na taki poród najprawdopodobniej skazana. Ale nie ukrywam, że osobiście wolałabym rodzić sn i zdania nie zmienię do ostatniej chwili.
Tak na prawdę o tym, który poród jest lepszy, mają pełne prawo mówić te kobiety, które miały styczność z jednym i drugim. I ich opinia też będzie tylko i wyłącznie subiektywna, bo każda przechodzi to inaczej.