reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

reklama
Aurelia więc tak: ogólne znieczulenie rzeczywiście przy wskazaniach neurologicznych jest zazwyczaj konieczne, u mnie tak właśnie było i jest jeden plus tego znieczulenia,że od razu możesz się ruszać tzn nie wstawać ale ruszać głową i przewracać się na boki co przy znieczuleniu do kręgosłupa jest niewskazane przez 12 h a zalecane do 24h, w sumie to cieszyłam się że jednak ogólne znieczulenie dostałam,zasnęłam i obudziłam się za 20 min.
Mogą Ci przyśpieszyć termin cesarki żeby nie doszło do naturalnego porodu, ja miałam cc w 38 tyg ciąży.
Co do pobytu w szpitalu to jest to różnie, wiem że w publicznych szpitalach wychodzi sie nie prędzej niż po 6 dniach(dobach), ja natomiast rodziłam w prywatnej klinice i tam jest taki zwyczaj że jak wszystko jest ok to wypuszczają po 3 dobie od cesarki,ja przyszłam na 20-tą we wtorek do szpitala w środę o 8 30 miałam cesarkę a wypuścili mnie w niedziele, czyli w zasadzie na 4 dobę po cc.Mała miała żółtaczke ale tylko ślad więc wyszłam w niedziele gdyby się jej przedłuzyła wyszłabym najprędzej w poniedziałek :)

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje raz jeszcze to w dużej mierze dzięki Wam nie uciekałam ze szpitala hihi, taki mały aniołek w dzień śpi i je a w nocy oczka się otwieraja i Paulinka zaczyna życie towarzyskie.;-)
Ja niewyspana troszkę ale myślę że ona sobie to w pewnym momencie przestawi :)

Halo AURELIA79 wróciłaś już ze szpitala? Odezwij się proszę,co u Was ? jak dzieciątko? Jak Ty się czujesz?

Co do pobytu w szpitalu to jest to różnie, wiem że w publicznych szpitalach wychodzi sie nie prędzej niż po 6 dniach(dobach), ja natomiast rodziłam w prywatnej klinice i tam jest taki zwyczaj że jak wszystko jest ok to wypuszczają po 3 dobie od cesark

ja rodziłam w państwowym szpitalu .Wrocław- Brochów i wyszłam w 3 dobie po cesarce .
Teraz już nie trzymają cie na siłe w szpitalu jesli nie ma do tego przeciwwskazań ..tj.wysoki poziom bilirubiny u malucha :tak:

Halo AURELIA79 wróciłaś już ze szpitala? Odezwij się proszę,co u Was ? jak dzieciątko? Jak Ty się czujesz?

Jestem jestem. Aniaj nie byłam jeszcze w szpitalu, bo termin mam na początek maja:-). Psychicznie się już nastawiłam na cc. Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Wiesz, ja nigdy nie miałam żadnej operacji, dlatego mam takie lęki:zawstydzona/y:.
Teraz to mi grozi z kolei pessar, oj jak nie urok to...

ja rodziłam w państwowym szpitalu .Wrocław- Brochów i wyszłam w 3 dobie po cesarce .
Teraz już nie trzymają cie na siłe w szpitalu jesli nie ma do tego przeciwwskazań ..tj.wysoki poziom bilirubiny u malucha :tak:
Ja będę miała cc robione na klinikach na Chałbińskiego i liczę, że szybko nas do domku wypuszczą.:-)

Ja będę miała cc robione na klinikach na Chałbińskiego i liczę, że szybko nas do domku wypuszczą.:-)

JA mam termin na 25 maja teraz .Prowadzi mnie lekarz z Chałbińskiego wiec tez tam będe rodzic teraz :dry:.Ale coś mi sie wydaje że znowu mnie potną :sorry2::dry:

Moja znajoma ma rodzić 15 marca tez w klinikach wiec bede wiedzieć jak to tam wygląda wszystko :-):tak:

Witam was wszystkie:-) dziewczyny, mam pytanko,napewno gdzies juz ono sie pojawilo,ale jestem " nowa" i bardzo mnie to interesuje....mianowicie czy w panstwowych szpitalach wykonuje sie cesarke na zyczenie?

reklama
Witam was wszystkie:-) dziewczyny, mam pytanko,napewno gdzies juz ono sie pojawilo,ale jestem " nowa" i bardzo mnie to interesuje....mianowicie czy w panstwowych szpitalach wykonuje sie cesarke na zyczenie?

nie ma czegoś takiego jak " cesarka na życzenie " :no:
Jeśli jest wykonywana to TYLKO dlatego ze są ku temu wskazania zdrowotne .

Natomiast zdażają sie sytuacje kiedy lekarze wykonuja cesarki za pieniądze...sa to zazwyczaj wysokie sumy bo do takiej operacji potrzebny jest sztab ludzi .Wykonywane sa zazwyczaj w prywatnych szpitalach .
Ja nei nazywam jednak takich ludzi którzy podejmuja sie takich " akcji" lekarzami :sorry2::no:

Do góry