ewcia3004
Nadzieja umarła...
Dwa miesiace temu urodziła się moja pierwsza córeczka w 24tc, niestety żyła tylko 29dni. Ból jest przeogromny i równie wielka chęć posiadania dziecka(moze niektórym wyda to się dziwne). Mam pytanie czy po cc w tak wczesnej ciaży także trzeba odczekać minimum rok? Zastanawiam się nad tym i szukam wszędzie opinii na ten temat. Jeśli trzeba czekać, aż tak długo bede musiała jakoś sobie z tym poradzić. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej Córeczki
Zapalam
[*] dla Niej!!!
Kochana co do kolejnej ciąży po cc, to koniecznie MUSISZ się dowiedzieć jak była cięta macica... W tak wczesnych ciążach lekarze mogą przeciąć ją wzdłuż, a nie tak jak przy donoszonej wszerz...
Jeżeli byłaby wzdłuż, to bardzo mi przykro, ale rok, to będzie za mało, wtedy będziesz musiała odczekać 2 lata, gdyż były przecinane mięsnie...
Jeżeli będzie wszerz, to w tym wypadku mięsnie nie będą rościęte i tutaj byś musiała przed staraniami zrobić usg jak wygląda blizna...
Mi lekarz do którego kiedyś chodziłam powiedział, że po pół roku możemy...
Drugi, do którego chodzę teraz powiedział, że po wakacjach możemy czyli po 10 miesiącach najlepiej półtora roku... A ja w ciążę zaszłam dokładnie w 10 miesiąc po cc...
Moja macica była cięta wszerz i przedłużone cięcie było na bok o literkę J...
Przyznam, że bardzo się bałam, gdyż mój lekarz musiał mnie poinformować o tym co może się stać...
a dokładniej mogłoby wrosnąć łożysko, pęknąć macica...
Przez to zastanawialiśmy się czy zaryzykujemy i postanowiliśmy, że tak...
Na szczęście łożysko umiejscowione jest wysoko i z daleka od cc...
Kochana, wiec pamiętaj, że najważniejsze co teraz musisz zrobić, to dowiedzieć się o cięcie macicy, to jest w dokumentacji medycznej...
i przede wszystkim pamiętaj, że drugie Dziecko nigdy nie zastąpi Ci Córeczki i nie może ono być na "pocieszenie"
Nasz Synek na zawsze pozostanie w naszych sercach i na pewno Twoja Córeczka także...
Ja musiałam dojrzeć do decyzji o drugim Dziecku...
nie chciałam, aby było skrzywdzone i kiedyś pomyślało, że jest tylko dlatego, bo nie ma Jej/Jego Braciszka...
Mam nadzieję, że się nie gniewasz i wiesz o co mi chodzi...
Ostatnia edycja: