reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
efinka - nie wiem czy dobrze główkuję ale jeśli ma sie jakieś "schorzenie zdrowotne" to zaświadczenie o potrzebie rozwiązania porodu drogą cc wystawia lekarz specjalista od danego schorzenia. U mnie akurat standardowe okulistyczne - poszłam do mojej lekarki, która od ręki wypisała mi takie zaświadczenie. Pokazałam je mojemu gin i bez problemu wpisał mi do książeczki ciąży że poród będzie przez cc.
Alicja,byłam u neurologa i on wypisał mi zaświadczenie ,cytuję "Neurologicznie bez przeciwwskazań do znieczulenia nadoponowego.Możliwy poród metodą cesarskiego cięcia". Lekarz powiedział mi,że decyzję o cc podejmuję ostatecznie lekarz prowadzący ciążę,więc ja już sama nie wiem ;(
A jak sformułowane było Twoje zaświadczenie??
A jak sformułowane było Twoje zaświadczenie??
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
hmmm..u mnie troszkę inaczej: "zw względu na wysoką wadę wzroku oraz znaczne zwyrodnienie siatkówki wskazane rozwiązanie ciąży drogą cesarskiego cięcia" i to samo wpisał mi gin w książeczkę ciąży..
Kurcze to ja już sama nie wiem...w czwartek mam wizytę u gin ,więc się więcej dowiem...Jeśli coś nie tak będzie to czeka mnie znów wizyta u neurologa ;/ mnie bardzo zależy by rodzić przez cc,ponieważ boję się o zdrowie maluszka,że nie dam rady go sama urodzić(ze względu na moją chorobę) i stanie mu się coś złego...a tego bym sobie raczej nie wybaczyła
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
trzymam kciuki żeby Twój gin opowiedział się za opcją bardziej Ci odpowiadającą zauważyłam że ostatnio nie chcą ryzykować powikłań więc częściej zgadzają się na cesarki. Daj znać jak już będziesz coś wiedziała
tymira
Fanka BB :)
Dwa miesiace temu urodziła się moja pierwsza córeczka w 24tc, niestety żyła tylko 29dni. Ból jest przeogromny i równie wielka chęć posiadania dziecka(moze niektórym wyda to się dziwne). Mam pytanie czy po cc w tak wczesnej ciaży także trzeba odczekać minimum rok? Zastanawiam się nad tym i szukam wszędzie opinii na ten temat. Jeśli trzeba czekać, aż tak długo bede musiała jakoś sobie z tym poradzić. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Moja ciocia urodziła w 33 tygodniu przez cc ale niestety jej dzidzius tez zył tylko kilka godzin gdy pytała lekarza jak długo musi czekaac by móc miec drugiego dzidziusia to powiedział 8 miesięcy przynajmniej. I tak po równych ośmiu miesiącach ciocia urodzila równiez przez cesarskie ciecie dziewczynke śliczną i zdrową
reklama
ewiiiiiiiiii
Zaangażowana w BB
Nie wazne czy urodziłas we wczesnej czy w zaawansowanej ciązy...cięcie to samo,rana taka sama... musi miec czas na zabliźnienie...Ja słyszałam ze trzeba odczekać 2 lata ...bo pod wpływem rosnącego brzuszka wewnetrzne szwy mogą puścic...rana sie rozejdzie..albo pęknie macica....
Ja miałam cesarke 5 lat temu i niedlugo czeka mnie drugi porób...mimo ,że tak duzo czasu minelo...nadal sie boje
Ja miałam cesarke 5 lat temu i niedlugo czeka mnie drugi porób...mimo ,że tak duzo czasu minelo...nadal sie boje