reklama
G
Georgina
Gość
Poród w wodzie mm - też bym chciała) Muszę popytać o szczegóły moją ginkę i czy jest możliwość takiego porodu w tym szpitalu gdzie chcę rodzić.
grudnióweczka
Fanka BB :)
ja mysle ze nie ma co panikowac tylko zdac sie na logicznie myslacych lekarzy !!! nie zaryzykuja trudnego porodu zeby oszczedzic kase !!! a i nie ma co sie bac porodu - ponoc bole po cesarce sa rownie paskudne jak te z samego porodu !!!
Co do bóli - będzie, nie ma bezbolesnych porodów..
Ale w sumie chodzi o samą zasadę, żeby kobieta mogła decydować o swoim porodzie , o tym jak chce go przeżyć.. Jak dla mnie to ograniczanie wolności kobiety i już zbyt wielka ingerencja w nasze życie.. ;/ A oszczędności w tym nie za wielkie, bo o ile wiem - cesarka na życzenie zwykle też swoje kosztuje. Esz jak mnie to razi, co już myślę, że nic glupszego nie da się wymyślić, to oni mnie zawsze zaskoczą...
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Poród w wodzie mm - też bym chciała) Muszę popytać o szczegóły moją ginkę i czy jest możliwość takiego porodu w tym szpitalu gdzie chcę rodzić.
tu jest link do szpitala gdzie bede rodzic ... jest tam zdjecie sali porodowej z ta wanna
http://szpital.raciborz.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=42
naprawde fajna sprawa
G
Georgina
Gość
tu jest link do szpitala gdzie bede rodzic ... jest tam zdjecie sali porodowej z ta wanna
Szpital Rejonowy im. dr. J. Rostka w Raciborzu - Oddział Ginekologiczno-Położniczy
naprawde fajna sprawa
Wow.. super tam to wszystko wygląda:-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Cesarskie cięcie zmienia DNA dziecka- Onet.pl - Wiadomości -29.06.2009
patrzcie co tez pisza na onecie !!! szok normalnie
patrzcie co tez pisza na onecie !!! szok normalnie
grudnióweczka
I teraz wierzyć czy nie wierzyć... Z drugiej strony - coz dziećmi, które inaczej na świat przyjść nie mogą.. Myślę, żę cesarki nie można traktowac jako wyroku późniejszych chorób..
Wiecie, a ja chciałabym wiedzieć jaki jest procent komplikacji przy porodzie naturalnym a jaki wystepuje przy cesarce,skoro taką nagonke na to robią;-)
I jestem ciekawa tez czy autor tego artykułu przy leczeniu zębów u dentysty bierze znieczulenie czy tez nie hahahaha
zartuje oczywiście, tylko ze denerwuje mnie taka nagonka na te cesarki, żyjemy w 21 wieku, ludzie na własne zyczenie, za duże pieniądze robia operacje plastyczne, kazdy jest świadomy tego, na co się decyduje....
No i w mojej mieście kolejny przykry poród był, dziecko przy porodzie zmarło, bo durnie oczywiście olali kobiete, kazali leżeć i czekac a dziecko sie pępowiną owinęło i sie udusiło:-( Ja wszystko rozumiem ale w tych czasch do takich przypadków ni epowinno dochodzić:-( A szpital oczywiście w wiadomościach był pokazany jako cudowny szpital przejety przez spółke prywatna, że świetnie finansowo stoi, premier go odwiedził, pokazali piekną porodówkę..... Szkoda tylko ze w tym pieknym, cudownym szpitalu nie ma ani jednego dobrego lekarza:-(
I jestem ciekawa tez czy autor tego artykułu przy leczeniu zębów u dentysty bierze znieczulenie czy tez nie hahahaha
zartuje oczywiście, tylko ze denerwuje mnie taka nagonka na te cesarki, żyjemy w 21 wieku, ludzie na własne zyczenie, za duże pieniądze robia operacje plastyczne, kazdy jest świadomy tego, na co się decyduje....
No i w mojej mieście kolejny przykry poród był, dziecko przy porodzie zmarło, bo durnie oczywiście olali kobiete, kazali leżeć i czekac a dziecko sie pępowiną owinęło i sie udusiło:-( Ja wszystko rozumiem ale w tych czasch do takich przypadków ni epowinno dochodzić:-( A szpital oczywiście w wiadomościach był pokazany jako cudowny szpital przejety przez spółke prywatna, że świetnie finansowo stoi, premier go odwiedził, pokazali piekną porodówkę..... Szkoda tylko ze w tym pieknym, cudownym szpitalu nie ma ani jednego dobrego lekarza:-(
reklama
helcia81
A ja jestem tego zdania, że każdy ma prawo decydować o sobie samym. To jest jego ciało i ani rząd, ani nikt inny nie powinien w to ingerować. Jeżeli kogoś stać na cesarkę na życzenie i jest świadomy możliwych powikłań w takim przypadku uważam, że ma do tego pełne prawo.
Podziel się: