reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

reklama
Basiu osttanio u nas na styczniowkach zastanawiamy sie jak to jest z tym goleniem i lewatywa ;-) w siwtochlowicach jak to wyglada? golenie i lewatywa na zyczenie ? czy to normalna procedura? aha i co z nacinaniem krocza ?

wiem wiem to moze zbyt intymne pytania :zawstydzona/y:

Karlam - w Świętochlowicach nie golą a co do lewatywy to jest na życzenie pacjetki ale podobno lepiej sobie ją zażyczyć bo jest komfort. A co do porodu rodzinnego to się nie placi przy rodzące może być tylko jedna osoba a co do zzo to też jest bezplatne ja mialam zzo przy cesarce.

aha wczoraj mam zadala mi pytanie na ktore nie znalam odpowiedzi i taks ie zastanawiam.... jesli do gina chodze prywatnie i pojde rodzic w swietochlowicach to czy tez jako prywatnie? czy normalnie bez oplat, moze glupie pytanie ale mama mi takie zadala a ja zbaranialam ..... hmmm

Karlam - ja też chodziłam do gina prywatnie a rodzilam w Świętochlowicach normalnie w końcu mam skladki odprowadzane zdrowotne itd. Możesz rodzić w szpitalu ktorym chcesz i bez oplat.

Witam, jestem nowa ale zauważyłam wątek o Świętochłowicach. Leżałam tam na patologii niecałe 2 miesiące aż do porodu przez cc w styczniu. Bardzo sobie chwale ten szpital. Wszystko rewelacja. Plusy:- bardzo miły personel: pielęgniarki, połozne i pielegniarki "noworodkowe", najlepsze wg mnie ciepła tryskająca humorem położna pani Iza- świetni lekarze, w tym najlepszy jest dr Pabian (ordynator), dr Mazur tez sobie chwalę..- łazienki ogrzewane zimą (czego nie mozna powiedziec o Goduli - lezałam tam m-sc i straszne marzłam biorąc prysznice)- porody naturalne: nie nacinają krocza bez potrzeby, lewatywa na życzenie, wszystkie rodzące były bardzo zadowolone z położnych i porodu...- porody cc: bardzo ładny szew(blizna) tzw. kosmetyczny, całą dobe trzeba leżeć, cały czas dają przeciwbólowe..Minusy:- kiepskie jedzenie- dla lezących na patologii - brak TV, mozna sie zanudzić, polecam laptop + interent- słaby aparat usg - unikajcie lezenia na oddziale ginekologicznym na I piętrze (!). pracuje tam okropne babsko w okularach, typowa znieczulica...Bardzo polecam ten szpital wszystkim kobietkom chcącym mieć szacunek dla siebie i godny poród...

reklama
Do góry