reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

reklama
Karlam - potrzebne są dla dzidzi do szpitala: pampersy i husteczki nawilżające do pupci i krem F18 (bardzo go chwalą) ja go kupilam i używam podczas kazdego przewijania :-) Natoamist ubranka dla dzidzi nie są potrzebne bo ubierają w szpitalne dopiero na wyjście potrzeba.Natomiast dla siebie weż kilka koszul (najlepiej 2-3 bo z piersi strasznie leci i koszule wyglądają...) szlafrok, klapki pod prysznic, pieluchy bella i majtki jednorazowe, wodę niegazowaną, sok jablkowy i coś do czytania ;-)

aph - nie mąż nie byl przy cesarce stał za drzwiami i chyba nie ma możliwości takiej żeby można było być.

No coz w sumie to nawet mnie to nie dziwi, ze nie moze byc, bo jakby nie bylo to jest to operacja. :-( Pytalam, bo na Traugutta maz mojej kolezanki byl przy CC i troche mnie to zdziwilo.
A co do rzeczy to faktycznie nie duzo tego trzeba. Cale szczescie, bo ja juz panikowalam jak sie zmieszcze do jednej torby.
Dzieki za informacje. Jakbys sobie jeszcze cos przypomniala to czekamy. :-)

aph - nie trzeba do maluszka dużo rzeczy i nie trzeba rożka nawet bo to też daje szpital swój dopiero na wyjście maż może ci przynieść ja nie potrzebowalam bo mały byl w foteliku :-) ;-) :tak:

Basiu a powiedz mi czy oni tam wymagali koszule nocne czu mozna miec pizamke? moze to glupie pytanie ale ja bym wolala pizamke :-) wkladki laktacyjne sa potrzebne? jakie to sa te majtki jednorazowe? :-)
aha a zdjecia Kamilka przepiekne :-)

Karlam - możesz mieć piżamkę tak jak ci będzie wygodnie. Ja mialam piżamkę i koszulę nocną. Wkladki laktacyjne sobie weż ja mialam i mi się przydaly bo strasznie mi cieklo i do tej pory je noszę bo tak mi leci z piersi pokarm. Majtki jednorazowe są do kupienia w aptece i w hurtowni dziecięcej w Zabrzu kupisz w Boćku na ul. Mikulczyckiej są cienkie i przewiewne a wiec potem ci się szybciej krocze wygoi :-) są wygodne bo jak przemokną to wyrzucisz z pieluchą Bella a w paczce jest 7 szt i kosztują gdzieś 8-9 zł chyba.

Mam pytanko czy ktoras z Was rodzila moze w Swietochlowicach? Ja tam mialam robiony zabieg lyzeczkowania i jestem pod duzym wrazeniem tego szpitala i ludzi ktorzy tam pracuja, ciekawi mnie czy na porodowce tez jest tak samo.

czesc chciałam odpowiedziec na twoje pytanie 5 miesiecy temu rodziłam w szpitalu w swietochłowicach urodzilam wspaniala córeczke 4800/62 cm. chcialam powiedziec ze szpital jest wspanialy opieka personelu równiez to jest niesamowite jakie maja podejscie tam pracujece pielegniarki i polozne jednym słowem WARTO RODZIC W ŚWIETOCHŁOWICACH
pierwsza córke rodziłam 10 lat temu w chorzowie i nie mam zbyt dobrych wrazen chce powiedziec ze przez te 10 lat nic tam sie nie zmieniło personel jest odpryskiliwy nie miły!!!!!!!!!!!!warunki szkoda mówić.........

Izabela dzieki za posta :-) coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze Świetochlowice sa najlepsze hehheh :-) poza tym jest tam super oddzial patologi noworodkow (oczywiscie ja tam z mim brzdacem nie trafie ale dobrze miec specjalistow pod reka), sama na tym oddziale lezalam jak bylam taka dzidzia no i chyba lepiej trafic nie moglam :-)

reklama
Do góry