reklama
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Karlam - potrzebne są dla dzidzi do szpitala: pampersy i husteczki nawilżające do pupci i krem F18 (bardzo go chwalą) ja go kupilam i używam podczas kazdego przewijania :-) Natoamist ubranka dla dzidzi nie są potrzebne bo ubierają w szpitalne dopiero na wyjście potrzeba.Natomiast dla siebie weż kilka koszul (najlepiej 2-3 bo z piersi strasznie leci i koszule wyglądają...) szlafrok, klapki pod prysznic, pieluchy bella i majtki jednorazowe, wodę niegazowaną, sok jablkowy i coś do czytania ;-)
aph - nie mąż nie byl przy cesarce stał za drzwiami i chyba nie ma możliwości takiej żeby można było być.
aph - nie mąż nie byl przy cesarce stał za drzwiami i chyba nie ma możliwości takiej żeby można było być.
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
No coz w sumie to nawet mnie to nie dziwi, ze nie moze byc, bo jakby nie bylo to jest to operacja. :-( Pytalam, bo na Traugutta maz mojej kolezanki byl przy CC i troche mnie to zdziwilo.
A co do rzeczy to faktycznie nie duzo tego trzeba. Cale szczescie, bo ja juz panikowalam jak sie zmieszcze do jednej torby.
Dzieki za informacje. Jakbys sobie jeszcze cos przypomniala to czekamy. :-)
A co do rzeczy to faktycznie nie duzo tego trzeba. Cale szczescie, bo ja juz panikowalam jak sie zmieszcze do jednej torby.
Dzieki za informacje. Jakbys sobie jeszcze cos przypomniala to czekamy. :-)
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
Basiu a powiedz mi czy oni tam wymagali koszule nocne czu mozna miec pizamke? moze to glupie pytanie ale ja bym wolala pizamke :-) wkladki laktacyjne sa potrzebne? jakie to sa te majtki jednorazowe? :-)
aha a zdjecia Kamilka przepiekne :-)
aha a zdjecia Kamilka przepiekne :-)
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Karlam - możesz mieć piżamkę tak jak ci będzie wygodnie. Ja mialam piżamkę i koszulę nocną. Wkladki laktacyjne sobie weż ja mialam i mi się przydaly bo strasznie mi cieklo i do tej pory je noszę bo tak mi leci z piersi pokarm. Majtki jednorazowe są do kupienia w aptece i w hurtowni dziecięcej w Zabrzu kupisz w Boćku na ul. Mikulczyckiej są cienkie i przewiewne a wiec potem ci się szybciej krocze wygoi :-) są wygodne bo jak przemokną to wyrzucisz z pieluchą Bella a w paczce jest 7 szt i kosztują gdzieś 8-9 zł chyba.
Mam pytanko czy ktoras z Was rodzila moze w Swietochlowicach? Ja tam mialam robiony zabieg lyzeczkowania i jestem pod duzym wrazeniem tego szpitala i ludzi ktorzy tam pracuja, ciekawi mnie czy na porodowce tez jest tak samo.
czesc chciałam odpowiedziec na twoje pytanie 5 miesiecy temu rodziłam w szpitalu w swietochłowicach urodzilam wspaniala córeczke 4800/62 cm. chcialam powiedziec ze szpital jest wspanialy opieka personelu równiez to jest niesamowite jakie maja podejscie tam pracujece pielegniarki i polozne jednym słowem WARTO RODZIC W ŚWIETOCHŁOWICACH
pierwsza córke rodziłam 10 lat temu w chorzowie i nie mam zbyt dobrych wrazen chce powiedziec ze przez te 10 lat nic tam sie nie zmieniło personel jest odpryskiliwy nie miły!!!!!!!!!!!!warunki szkoda mówić.........
Karlam1
Izabela dzieki za posta :-) coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze Świetochlowice sa najlepsze hehheh :-) poza tym jest tam super oddzial patologi noworodkow (oczywiscie ja tam z mim brzdacem nie trafie ale dobrze miec specjalistow pod reka), sama na tym oddziale lezalam jak bylam taka dzidzia no i chyba lepiej trafic nie moglam :-)
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Izabela dzieki za informacje. Teraz pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze zdarze z Zabrza tam na czas dojechac. ;-)
reklama
Karlam1
mnie sie wydaje ze zdarzymy byz problemu, to az tak daleko nie jest, a poza tym porod trwa kilka godzin :-)
Podziel się: