reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

Witajcie
A co wiecie na temat lewatywy i golenia ?
Wczoraj odwiedziłam szpital i pytałam położnych co należy ze sobą wziąć, ale o to nie zapytałam. Liczę na waszą pomoc.

Co do rzeczy do porodu podała:
2 koszule do porodu (jakąś gorszą, która potem można wyrzucić i druga na przebranie) najlepiej bawełnianą (przede wszystkim komfort)
wodę mineralną z dziubkiem :) :-)
Wkłady higieniczne, podkład higieniczny,
Karta ciaży, książeczka ubezp, i karta NFZ
Partner do porodu powinien miec coś luźnego i buty na zmiane
No a potem to co na pobyt potrzebne każda wie:-)
ręcznik, mydło....

Dla dzidziusia trzeba mieć
pieluszki jednorazowe, krem, mokre chusteczki, komplecik ciuszków które zostaną już w szpitalu. Tak dziecko będzie ubierane w rzeczy szpitalne. Wiec dodatkowo coś na wyjście trzeba donieść.

I trzeba być grzeczną :-) tak powiedział jedna z położnych,
Panie bardzo miłe :)

Jeśli coś jeszcze dowiem napiszę

reklama
Co się tyczy lekarzy w Świętochłowicach, to ordynatorem jest dr Kucharek, czy Kucharczyk - bardzo miły facet w średnim wieku. Innych nie znam.

domidora7 napisała:

Dla dzidziusia trzeba mieć
pieluszki jednorazowe, krem, mokre chusteczki, komplecik ciuszków które zostaną już w szpitalu. Tak dziecko będzie ubierane w rzeczy szpitalne. Wiec dodatkowo coś na wyjście trzeba donieść.

To te ubranka własne, które miało dziecko w szpitalu zostają tam? Gdzieś sie spotkałam z opinią, że w szpitalu dają "szpitalne",a własne tylko przy wychodzeniu. To jak to w końcu jest?

nie całe dwa tygodnie temu leżałam w szpitalu w Świętochłowicach to z tego co widziałam dziecko dostaje ubranka szpitalne tylko na wyjście trzeba mieć, nawet rożki w które dziecko jest zawinięte jest ze szpitala. Także ja zabieram ze sobą tylko ubranka na wyjście no i pieluchy, chusteczki i inne rzeczy kosmetyczne dla maleństwa. Wiem że życzą sobie żeby krem dla dziecka to był F18. Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki

hej Dziewczyny, czy któras z Was wie może jak wygląda obecnie sytuacja w tym szpitalu - chodzi mi przede wszystkim o to czy panuje tam tłok, czy jest ostatnio dużo rodzących? Nie chodzę do żadnego z pracujących tam lekarzy, nie mam więc żadnego wiarygodnego źródła informacji...

nitkama - dziękuję, niestety tego lekarza chciałabym uniknąć. Może któraś z Was zna jeszcze jakiegoś pracującego tam lekarza bo od czasu zmian - nie znam nikogo.

Dyżur w tym szpitalu ma lekarz który prowadzi moją ciażę dr Dłubak. Ale z tego co mówił to ma dyżur tylko 15-16 sierpień.

Co do ciuszków to położna tak mi przedstawiła temat, że ponieważ szpital nie kupuje ubranek to proszą młode mamy o pozostawienie jakiś rzeczy, aby potem można było dzieci ubierać w te tzw. szpitalne. Ja przygotowałam już ciuszki w razie czego, na obie ewentualności, pieluszki, chusteczki....

A właśnie wpominała cośpołożna o kremie F18, ale czy wiecie jaki to może być ???

I mówiła coś o zakupie Witaminy K po porodzie, ale nic konkretnego nie wiem, bo stwierdziła, że to już się wszystko potem dowiemy ...

Aha, no pytałam mojego lekarza , mówił że nie ma problemu z miejscem w szpitalu. Jak będę rodzić to mam brać kartę ciąży i jechać.

Mówił, że następnym razem wypisze mi skierowanie, ale nie wiem o co z tym skierowaniem chodzi. Czy ono jest do konkretnego szpitala i czy w czymś to pomaga to nie wiem.

Czy jest jakaś ciężaróweczka która będzie rodzić w Świętochłowicach na koniec sierpnia?

pozdrawiam

domidora7 - ja mam termin na 31 sierpnia i oczywiscie chce rodzic w Swietochlowicach. Ty masz termin na kiedy?
Krem F18 mozna dostac w aptece.... w aptekach internetowych jest po ok 5zl

reklama
Oless ja mam na 30 sierpień wg miesiączki, a wg USG nawet 1,5-2 tyg wcześniej. Ale lekarz mówił, żeby się nie sugerować USG.
Niesamowite :-) może się spotkamy w szpitalu :) Skąd jesteś?

Do góry