reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

Do szpitala można normalnie przyjść i położna oprowadzi po oddziale rodziców i powie co i jak:) co do porodu- rodzinny bezpłatny, sala bezpłatnie, znieczulenie-nie wiem bo ja nie mogłam go mieć. Wszyscy na porodówce bardzo mili i bardzo mi pomogli. Najfajniejsza była wanna z bąbelkami;p Jedynie jedna pań z noworodków była jakaś taka oschła no ale może akurat zły dzień miała bo reszta naprawdę super:)

reklama
Quenya ja bylam pacentka Dlubaka 4 lata temu, powiedzialam mu ze chcialabym obejrzec szpital zaprosil nas na swoj dyzur i oprowadzil. Teraz planuje dzidziusia i jesli nic sie nie zmieni to znow wybiore ten szpital jest naprawde super

Witam!
Piszę, żeby uzupełnić kilka informacji. Poród w szpitalu w Świętochłowicach jest bezpłatny, natomiast znieczulenie jest płatne w kwocie 400zł.
Szpital można zwiedzić przed porodem, najlepiej zrobić to ze szkołą rodzenia, ponieważ jest wycieczka podczas której można zobczyć salę porodową.
Wrażenia z wizyty w szpitalu mam bardzo dobre, naprawde warto pójść i zobaczyć wszystko na własne oczy.

Pozdr

Dziewczyny, ktore sa swiezo po zwiedzaniu oddzialu, napiszcie prosze co trzeba zabrac ze soba do szpitala ( ciuszki dla malenstwa, kosmetyki, pampersy, jak to wyglada z noszeniem bielizny, jak jest z jedzeniem trzeba raczej sie samemu zaopatrzyc czy da sie wyzc z tego co sie dostaje? ) dzieki z gory:-)

Jedzenie zdecydowanie musisz sobie załatwić bo inaczej padniesz z głodu:-p co do ubranek dla dziecka to są szpitalne:) potrzeba jedynie czegoś na wyjście. Kosmetyki i pampersy zapewniasz ty. Z tym, że kosmetyki do kąpieli są niepotrzebne gdyż dziecko jest do kąpieli zabierane:)

Witam.
Jestem nowa, ale połowa ciązy już za mną. Termin mam na początek października, także może z którąś z Was się spoktkam, bo wiadomo różnie to bywa, dziecko niekoniecznie musi znać się na kalendarzu.
Wybieram się do Szkoły Rodzenia. Czy któraś może mi powiedzieć, o czym są zajęcia? Wiem, że jest ich 5 i obejmują poród, połóg, opiekę nad dzieciaczkiem. A pozostałe 2?
Nie wiem tez, czy za pierwszym razem przyjść dopiero na teorię, czy od razu na ćwiczenia?
Kiedyś było tak, ze zajęcia uprawniały, że się tak wyrażę do bezpłatnego ZZO, czy dalej tak jest? Bo przeczytałam, że ma być płatne.
Dzięki za odp. Sorki, że tak długo;-)

Mam pytanie do was dziewczyny. Za kilka dni mam termin porodu, w ostatniej chwili zdecydowałam że chcę rodzić w szpitalu w świętochłowicach. Nie czytałam wszystkich opinii, dlatego chciałam zapytać co trzeba zabrać do tego szpitala ze sobą do porodu? Czy trzeba mieć własne kosmetyki i ubranka dla maluszka?
I jeszcze jedno bo też się nie bardzo orientuję. Jestem z Rudy śląskiej a szpital jest w świętochłowicach, czy po urodzeniu tam dziecka będę musiała wszystkie sprawy załatwiać w urzędzie w świętochłowicach czy mogę u mnie w rudzie?

Z tego, co sie orientuję, to dziecko zgłasza sie do USC miasta , w którym sie urodzilo. Szpital chyba sam to zgłasza, a potem tylko przychodzi się po wydanie aktu urodzenia, ale moge się mylić. Lepiej potwierdź to.

Witam!!! Wprawdzie nie rodzilam w Świętochlowicach tylko w Chorzowie ale slyszalam o tym szpitalu wiele milych opinni.Podobno personel jest tam bardzo mily i dużo pomaga przy porodzie.
Przed moim porodem wiele zlego slyszalam o Chorzowskiej porodówce a jednak zdecydowalam się tam urodzić i nie żaluję.Mialam świetną opiekę i mogę ten szpital polecic innym!!!! POZDRAWIAM!!!
chyba rodzilysmy w tym samym szpitalu na strzelcow ja jestem zadowolona jestem ze swietochlowic i odradzono mi szpital w swietochlowicach. mieszkalam 25 lat w chorzowie teraz swiony ale co do szpitala w swionach to podobno szpital piekny ale personel nie:(

reklama
Witajcie
Chciałabym zapytać - prowadzę ciąże u dr. Pabiana. Od czasu jak już nie pracuje w Świętochłowicach - mam opory żeby tam rodzić. Rodziłam córeczkę 4 lata temu i mam wspaniałe wspomnienia chociaż miałam cc.
Dojazd do Rybnika gdzie dr. Pabian pracuje - raczej odpada.
Teraz nawet nie wiem jacy lekarze pracują w Świętochłowicach. Myślę nad przeniesieniem się do lekarza który tam pracuje. Możecie podać jakies nazwiska?
Znam tylko dr. Ogrodnika - o ile wiem ordynatora i będę od niego uciekać "gdzie piperz rośnie" - bo znam go z Bytomia.
Będę wdzięczna.
Zaraz się przywitam itp.

Do góry