reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

BYLY ODEZWAL SIE PO 5 MIESIACACH

reklama
Miałam bardzo dobrego kumpla, z którym przyjaźniłam się kilka lat, Po pewnym czasie typ zaczął mnie ignorować, albo pisać głównie jak czegoś potrzebował - wiedziałam, że ma nowych znajomych i czułam się przez to odsunięta. Finalnie zbyt dużo bólu mi sprawiało patrzenie, jak na moje wiadomości nie odpowiada, czasu na wyjście ze mną nie ma, a w międzyczasie udostępnia jakieś głupie posty na internecie bądź wychodzi tam gdzie chodziliśmy kiedyś regularnie razem, ale z innymi znajomymi. Płynąc do brzegu - zerwałam tę relację, bo nic dobrego oprócz smutku mi nie dawała. I Tobie radzę to samo. Gościu przez dłuższy czas nawet nie zauważył jakby, że nie zabiegam już o kontakt z jego strony ;p A jak zauważył to ja już nie chciałam tej relacji utrzymywać, wiedząc, że nie daje mi tego, czego potrzebuję - czyli takiego poczucia bezpieczeństwa, że ta dana osoba jest tam gdzieś i jeśli będę chciała pogadać, spotkać się, to znajdzie dla mnie czas tak, jak ja znalazłabym dla niego. Naprawdę, szkoda nerwów i zdrowia psychicznego na jakieś takie dziwne relacje, szczególnie, że raz się już na nim zawiodłaś, a ten jego kontakt teraz też jest jakiś taki urywany. Do mnie ten ,,kumpel" też odezwał się po paru latach, bo chyba sobie nagle o moim istnieniu przypomniał. Widzę ogółem w nim taką tendencję, że co jakiś czas sobie o mnie przypomina, to mnie wyszukuje na Linkedin, to na instagramie się pojawia i lajkuje posty. Widzisz jaki masz mętlik w głowie teraz, jak się do Ciebie odezwał, nie wiem jak układa się Twoja nowa relacja, ale myślę, że nie warto wracać do tego co było. Szczególnie że typ, który ma dziewczynę nie powinien pisać do kogokolwiek innego (no, może oprócz swojej mamy ;p) że za nim tęskni, bo to ogólnie bardzo nie spoko zachowanie wobec obecnej dziewczyny.

Nic do niego nie pisz. Po co szukasz na siłę kontaktu?
wszystko przez to,ze sie odezwal pierwszy z tym sms,ze teskni bardzo, gdyby nie to mialabym luz.
nie rozumiem za bardzo po co to pisal skoro i tak z tym nie zamierza nic zrobic.
teskni a z 1 strony jest szczesliwy a z 2 nadal ma to wszystko w glowie

Ja bym nawet poszła w kierunku zablokowania gościa wszędzie gdzie się da, jeśli nadal będzie szukał kontaktu. Już pomijając aspekt wracania do ex, gdyby w ogóle chciał do Ciebie wrócić to nie pisałby raz na jakiś czas i to mając dziewczynę... Szkoda nerwów i czasu na rozkminy

No ciekawa jestem jego intencji w ogole… pewnie sie juz nie odezwie, jak juz to złoży zyczenia na urodziny i to tyle

No ciekawa jestem jego intencji w ogole… pewnie sie juz nie odezwie, jak juz to złoży zyczenia na urodziny i to tyle
Powiem Ci z własnego doświadczenia... Nawet jeśli do niego wrócisz (bo może w głębi serca na to liczysz) to i tak się rozejdziecie prędzej czy później. Jak się jest z właściwą osobą to się czuje i nie ma takich akcji. Jakie by nie były jego intencje, nawet jeśli są dobre, to i tak nie ma już co w tym grzebać.

Powiem Ci z własnego doświadczenia... Nawet jeśli do niego wrócisz (bo może w głębi serca na to liczysz) to i tak się rozejdziecie prędzej czy później. Jak się jest z właściwą osobą to się czuje i nie ma takich akcji. Jakie by nie były jego intencje, nawet jeśli są dobre, to i tak nie ma już co w tym grzebać.
bylismy dla siebie wlasciwi wlasnie tylko ja zepsulam krotko mowiac..

reklama
wszystko przez to,ze sie odezwal pierwszy z tym sms,ze teskni bardzo, gdyby nie to mialabym luz.
nie rozumiem za bardzo po co to pisal skoro i tak z tym nie zamierza nic zrobic.
teskni a z 1 strony jest szczesliwy a z 2 nadal ma to wszystko w glowie
Przepraszam, ale jesteś bardzo naiwna. Chłopy się nudzi, dziewczyny nie było w pobliżu to do ciebie napisał, żeby o sobie przypomnieć i zadziałało. Ty dalej o tym myślisz i znowu chcesz do niego pisać…

Do góry