reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Iza - no fajna sprawa, ale na moje lata i wagę to czuję się jak słoń w sklepie z porcelaną. Aczkolwiek rodzina mnie mobilizuje i kaze chodzić.

U nas się dzisiaj coś wykluło. Wczoraj Nikoś był marudny i wieczorem bolało go gardło. Dzisiaj pojawiła się wysypka - taka czerwona kaszka na buzi, plecach i brzuszku. Byliśmy u lekarza. Pani doktor zastanawiała się nad szkarlatyna, ale póki co kazała obserwowac i dała leki p/alergiczne. Pierwszy raz ma coś takiego i sama nie wiem co o tym myślec.

reklama
Madziara u mojej siostry w przedszkolu jej syna dzieci chorują na różyczkę właśnie :eek: Dodam, że wszystkie szczepione MMR obowiązkowo :baffled: Też miały taką wysypkę ala szkarlatyna.....Zdrówka dla Niko.

Nooo,ja tez slyszalam ze u nas szkarlatyna panuje;/

My wczoraj z Sali zaliczylysmy swiateczne zakupy,powiedzmy ze z prezentow mam juz wszystko:) jedzonko tez prawie w komplecie,jeszcze dzisiaj i jutro reszta,takie drobiazgi...Melduje ze dzieciaczki moje juz lepiej,Matt duza poprawa a Wiki jeszcze dosc mocno kaszle no i katar...

Madzia,zdrowka dla Nikodema,ciekawe co to za wysypka...

Edit:melduje ze okna pomylam,kuchnia i pokoje takze blyszcza;),nawet koszyk juz czeka z produktami niezjadliwymi,teraz siadlam i robie liste dla M rzeczy ciezszych;)...a na dworze tak super,moze sie jednak utrzyma przez weekend...

Ostatnia edycja:
U nas to jednak szkarlatyna. Byłam ponownie u lekarza. Pani doktor stwierdziła, że wysypka taka troszke nietypowa ale wszystko inne się zgadza. Czyli święta siedzimy w domu i trzymam kciuki by reszta nie złapała bo inaczej to mamy ponad miesięczną kwarantannę w domu.

Hej- zajrzałam by życzyć wszystkim Wesołych Świąt i oczywiście bogatego Zająca z dużymi jajami:-D ...czasu więcej nie znjade bo mam ambitny świąteczny plan: żurek, szynka pieczona i pasztet drobiowo-wieprzowy - oczywiście wszystko własnorecznie- na razie zamarynowałam 2 szynki, ugotowałam wywar na żurek i mięso na pasztet - jutro cdn - ale jestem z sibie dumna - dam znać czy smakowało:) ...a z prezentów to my zawsze mamy Zająca na słodko - więc przygotowałam 2 gniazdka dla chrześniaków - nawet udalo mi sie w Pepco kupic na wyprzedaży takie fajne kwadratowe koszyczki- idealne na zajęcze gniazdko za tylko 3,5szt:tak:, Viki dostanie zestaw do piskownicy , a Kuba ...talon na kota , bo meczy mnie juz od tygodni, że chce jakieś zwierzatko i nawet Viki już przekabacił - pokazuje jej sąsiadki kota za oknem i mówi- Viki , chcesz kota - jak chcesz kota to zamiaucz jak kotek- i Viki miauczy:-)...a do tego robi minke jak taki malutki, słodki kociak własnie;-) ...a jak już o niej wspomniałam - to nauczyła się nie-niować i ze wszytskim jest na nie - ale skubana "czai" o co chodzi i jak ja podpuszczamy jak sie z tym"nie" zagalopuje to sie opamieta i jak jej cos ie psuje to powie "ak" co chyba w jej języku oznacza "tak" ...ale sie rozpisałam - lepiej juz wracam do garów:-D

a na koniec życzę zdrówka wszystkim choruszkom i jeszcze raz tradycyjnie zdrowych i pogodnych Świąt:-)

Madziarka - współczuje i życze szybkiego powrotu do zdrowia !!

Viola - ambitnie :)
ja mam 2 serniki zrobione i dwie babki , rano jeszcze makowiec upieke i finito, reszte robi mama :)
ostatnio cala wigilie robilam samiutka wiec teraz odpoczywam hehe

Kuba łanie Was naciagnal :) Żeby tylko chcial chodzic kolo zwierzaka :)

reklama
U nas też Zajączek zawsze na słodko + drobiazgi. Ja zrobiłam jarzynową sałatkę i pleśniaka aby w domu coś było. Całe Święta na wychodnym i z torbami jedzenia wrócimy tradycyjnie :)

Madziara jeszcze raz zdrówka.

A gremialnie dla Wszystkich - Wesołych Świąt w ciszy, spokoju i radości :)

Do góry