reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Iza - no fajna sprawa, ale na moje lata i wagę to czuję się jak słoń w sklepie z porcelaną. Aczkolwiek rodzina mnie mobilizuje i kaze chodzić.

U nas się dzisiaj coś wykluło. Wczoraj Nikoś był marudny i wieczorem bolało go gardło. Dzisiaj pojawiła się wysypka - taka czerwona kaszka na buzi, plecach i brzuszku. Byliśmy u lekarza. Pani doktor zastanawiała się nad szkarlatyna, ale póki co kazała obserwowac i dała leki p/alergiczne. Pierwszy raz ma coś takiego i sama nie wiem co o tym myślec.

reklama
Madziara u mojej siostry w przedszkolu jej syna dzieci chorują na różyczkę właśnie :eek: Dodam, że wszystkie szczepione MMR obowiązkowo :baffled: Też miały taką wysypkę ala szkarlatyna.....Zdrówka dla Niko.

Nooo,ja tez slyszalam ze u nas szkarlatyna panuje;/

My wczoraj z Sali zaliczylysmy swiateczne zakupy,powiedzmy ze z prezentow mam juz wszystko:) jedzonko tez prawie w komplecie,jeszcze dzisiaj i jutro reszta,takie drobiazgi...Melduje ze dzieciaczki moje juz lepiej,Matt duza poprawa a Wiki jeszcze dosc mocno kaszle no i katar...

Madzia,zdrowka dla Nikodema,ciekawe co to za wysypka...

Edit:melduje ze okna pomylam,kuchnia i pokoje takze blyszcza;),nawet koszyk juz czeka z produktami niezjadliwymi,teraz siadlam i robie liste dla M rzeczy ciezszych;)...a na dworze tak super,moze sie jednak utrzyma przez weekend...

Ostatnia edycja:
U nas to jednak szkarlatyna. Byłam ponownie u lekarza. Pani doktor stwierdziła, że wysypka taka troszke nietypowa ale wszystko inne się zgadza. Czyli święta siedzimy w domu i trzymam kciuki by reszta nie złapała bo inaczej to mamy ponad miesięczną kwarantannę w domu.

Hej- zajrzałam by życzyć wszystkim Wesołych Świąt i oczywiście bogatego Zająca z dużymi jajami:-D ...czasu więcej nie znjade bo mam ambitny świąteczny plan: żurek, szynka pieczona i pasztet drobiowo-wieprzowy - oczywiście wszystko własnorecznie- na razie zamarynowałam 2 szynki, ugotowałam wywar na żurek i mięso na pasztet - jutro cdn - ale jestem z sibie dumna - dam znać czy smakowało:) ...a z prezentów to my zawsze mamy Zająca na słodko - więc przygotowałam 2 gniazdka dla chrześniaków - nawet udalo mi sie w Pepco kupic na wyprzedaży takie fajne kwadratowe koszyczki- idealne na zajęcze gniazdko za tylko 3,5szt:tak:, Viki dostanie zestaw do piskownicy , a Kuba ...talon na kota , bo meczy mnie juz od tygodni, że chce jakieś zwierzatko i nawet Viki już przekabacił - pokazuje jej sąsiadki kota za oknem i mówi- Viki , chcesz kota - jak chcesz kota to zamiaucz jak kotek- i Viki miauczy:-)...a do tego robi minke jak taki malutki, słodki kociak własnie;-) ...a jak już o niej wspomniałam - to nauczyła się nie-niować i ze wszytskim jest na nie - ale skubana "czai" o co chodzi i jak ja podpuszczamy jak sie z tym"nie" zagalopuje to sie opamieta i jak jej cos ie psuje to powie "ak" co chyba w jej języku oznacza "tak" ...ale sie rozpisałam - lepiej juz wracam do garów:-D

a na koniec życzę zdrówka wszystkim choruszkom i jeszcze raz tradycyjnie zdrowych i pogodnych Świąt:-)

Madziarka - współczuje i życze szybkiego powrotu do zdrowia !!

Viola - ambitnie :)
ja mam 2 serniki zrobione i dwie babki , rano jeszcze makowiec upieke i finito, reszte robi mama :)
ostatnio cala wigilie robilam samiutka wiec teraz odpoczywam hehe

Kuba łanie Was naciagnal :) Żeby tylko chcial chodzic kolo zwierzaka :)

reklama
U nas też Zajączek zawsze na słodko + drobiazgi. Ja zrobiłam jarzynową sałatkę i pleśniaka aby w domu coś było. Całe Święta na wychodnym i z torbami jedzenia wrócimy tradycyjnie :)

Madziara jeszcze raz zdrówka.

A gremialnie dla Wszystkich - Wesołych Świąt w ciszy, spokoju i radości :)

Do góry