reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Madziara,

nie wiem czy to upał czy co ale to jest straszne... dopiero teraz choroba się przekłada na jej zachowanie... dzisiejszej nocy nie spałyśmy, zasneła dopiero o 4 rano do 6, potem cycuś i przykimała w wyrku ze mną, Igi się obudził po 6 i zrobił scenę, ryczał bez powodu jakieś 30 min i potem w końcu zasnął u mnie w łóżku. Dałam mu pospać do 9:30.

teraz tez drzemie po 10 minut i sie budzi. nie wiem jakim cudem jeszcze funkcjonuję, chyba boskie siły mają tu swój udział. dobra, czas robić obiadek. Iguś też dziś dzień spędza u cioci poza Bydgoszczą, także do 17 mam jedno dziecko. dobrze mieć pomoc w takiej sytuacji.

Soppana,

trzeba sie dobrze czuć ze swoim ciałem, więc wskakuj w strój pływacki i dalej na basen jak masz ochotę. a skoro już mowa o basenach to zawsze mnie dziwiło, że dziewczyny przychodzą na nie w strojach dwuczęściowych plażowych, może na podryw hihi ale nie wyobrażam sobie pływania i stresu, że zaraz mi biust wyskoczy ze stanika ;))))

reklama
Soppana na odkrytym jeszcze nie byłam, jutro Ewka się wybiera z koleżankami, ale stwierdziła, że woli bez rodziny (żeby obciachu nie było :D). Kiedyś był tam brodzik dla maluchów, ale widać go zlikwidowali,a szkoda. A co do stroju kąpielowego to hmm - mam dużo za dużo kochanego ciałka, ale jakoś jak siedzę w wodzie to się tym nie przejmuje. Najgorsze to się wcisnąć i dobrnąć do wody :)

Agnes ja ci naprawdę współczuję, dobrze że masz wsparcie rodziny.

No właśnie ja mam stroje kąpielowe dwucześciowe, w które górą się nie mieszczę (no ale Miśka jeszcze ciągnie) trzeba się zaopatrzyć w taki pływacki:tak:
Madziara, wiem, że po modernizacji są dwa baseny - jeden duży do pływania a drugi mniejszy dla dzieci ale z tego co zrozumiałam sąsiada to trzeba mieć 116 cm wzrostu:confused: a Ignaś ma 104
Za to dziś pozwoliłam mu pochlapać się w tej fontannie przed drukarnią, choć trudno to nazwać fontanną, bo woda wystrzeliwuje wprost z podłoża:tak: dałam mu buty piankowe i w samych spodenkach śmigał, ale miał radochę, normalnie bawił się z dzieciakami lepiej niż w piaskownicy:-D

Moje dziewczyny były dzisiaj na Astorii i twierdzą, że są dwa brodziki, w których bawią się maluchy. Jak pogoda dopisze to chyba się w piatek wybiorę.

Ostatnia edycja:
witajcie !

u nas już lepiej :-)
fajnie takie chlapanko dzieciaczkom zafundować, muszę coś dla Igusia wymyslić.
wczoraj byłam na kontroli z młodą, musimy ukrywac ciałko przed słonkiem ale smialo mozemy spacerować, co z resztą od wczoraj uskuteczniamy. dzisiaj juz nawet od 8 rano Pati zaczeła, a ja byłam z Igim na Gajowej. Koniec września zaczynamy zabiegi. A wizyta w styczniu hehe ledwie wróce do pracy i juz bede musiala wziasc dzien wolnego ;)))

Pati ucina sobie drzemke, ciekawe jak dlugo, mlody bajke oglada w ramach siesty i ja tez bym chetnie pospala. ale obiadku trzeba pilnowac ;) a potem deserek ;) kupiłam dziś maliny i czereśnie mniam !!!

Madziara, ja też się dokładnie sąsiada dopytałam, jemu chodziło o basen a nie brodzik z wodą po kolana:-D bo taki oczywiście też jest, dostaliśmy już zaproszenie na wejście free;-) ale na razie musimy odłożyć bo po tym chlapaniu w fontannie Ignac dostał kataru:confused:

Agnes, dobrze, że wychodzicie na prostą. I ospę macie już z głowy!

Reniferku, hop! hop!

Byłam dzisiaj z dziewczynami w Borównie. Pokąpały się i nawet nie potopiły.

Może jakieś spotkanko??

My przełożyliśmy basen ze względu na to, że we wtorek wyjeżdżamy na kilka dni i nie chciałam, żeby mały coś złapał. Mam nadzieję, że po powrocie jeszcze zdążymy się pochlapać. Ale ludzi podobno sporo.

No właśnie ja gdzieś wyczytałam, że tylko dorośli płacą za wejście na Astorie a okazało się, że dzieci tez płacą. Co prawda tylko 1 zł - no ale zawsze.

reklama
hey

wiem, ze nalezą mi sie baty, ale kurka wodna nie wyrabiam sie z robotą... a bedzie jeszcze gorzej...
patrze na suwaczki dzieciaczków - anulcia juz ponad pół roczku, pati - 4,5 mca ! ale leci!!!

u nas pomału i do przodu... o sprawach zawodowych nie bede pisała... troche sie porypało, troche naprawiło ... . ogólnie szkoda gadac, mało spie i kiedys sie po prostu rozsypię... pracy full i jeszcze wiecej sie szykuje..

dzieciaki cudowne... rosną az miło... młody raz wola na nocnik raz siura pod siebie - osłabia mnie juz to troche... pyzunia chodzi za rączke jak prawdziwa dama, wszedzie jej pełno, wszystko mi z szafek wyrzuca i robi porzadki...

u nas tez mamy basen - taki 3 m średnicy - swiezy nabytek z obi, zarówno miki jak i mloda swietnie sie w nim bawią...
to tyle w skrócie - postaram sie odezwac jakos na dniach

Do góry