reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

AgnesBest teraz postaram sie byc konsekwentna,będe pisała sama ze soba ale pisac bedę haha

Wiecie co zapytam Was jak to było z Waszymi dzieciaczkami.
Moja Kaja ma 13 miesiecy(prawie)a dwa zębolki;(
Pierwszego dostała jak miała 11 drugiego pare dni pózniej,o dziwo górne jedynki...Pozostałych brak...Na dole nawet nic nie wskazuje ze w najblizszym czasie ma cos wyjśc:(Marti mnie ze bedzie miala nacinane dziąsła;(

reklama
Iza przypomnij mi skąd jesteś(z jakiego osiedla);)
Widze ze nasze dzieci sa w równym wieku;)czyli za rok szkoła:szok:Nie wyobrazam sobie ,bedzie trzeba na nowo sie uczyc:-D

Fakt mamy rówiesników, moją chcieli na siłe wyslac do I klasy, ale mama uparta i nie dałam się złamać, choć wczoraj spotkalam panią z przedszkola i znowu mnie namawiała.... z takim dzieckiem które w wieku 6 lat czyta ksiązke "Gwiezdne wojny" Lucasa to one maja problem którego się lepiej pozbyć, hehheh.... Dowiadywałam sie jak to u nas w szkole i nie ma ulgi dla 6 latków w I klasie, lekcje normalne 45 minutowe, toalety z wszystkimi i tabuny pędzących starszaków na schodach..... wiec powiedziałam NIE!

Mieszkam w Fordonie a Ty gdzies blisko Agi?

Córcia nocowała u babci a ja nic wiecej wyspana się nie czuję, wieczorem ja odbieramy bo jutro ma kolejne spotkanie w binliotece na temat kosmosu :-)

No Tymka Pani przeczkolanka powiedziala ze nie będą miały co robic bo wszystkie dzieci potrafią czytac...gorzej z matematyką;)
Ja mieszkam na Wyszyńskiego,a Fordonie mieszkałąm 23 lata;)

Mój Tymek tez lubi Gwiezdne Wojny ale oglądac,choc czytac tez juz potrafi ale jeszcze zdarzy mu się zgadywac:)

Moja jak w listopadzie zalapała czytanie to jest lepsza odemnie :zawstydzona/y: czasami potrafi mnie poprawić.... Gwiezdne wojny tez zna wszystkie odcinki i czesto z tatą oglada wersje z napisami i daje radę bo już jej kiedys test zrobilismy i potrafiła powiedziec co do słowa tekst który przed chila powiedzieli.... cały czas nie wierze, że ona taka jest... po kim hehhe... ale z drugiej strony to nie dobrze, bo potrafi mnie tak zaskoczyć tym co wyczyta, z enie wiem co powiedzieć, albo jeszcze gorzej jak nie wiem czegoś...
Z matematyka tez nie idzie jej źle aktualnie "trenuje" tabliczke do 30stu i zaczyna łapać ze 3x3 nie jest 6 ale cięzko było :-)

Ja nigdy Tymka do niczego nie zmuszałąm ,wszystkiego nauczył sie sam,np. liczyc do dziesięciu...Czytac nauczył sie w przedszkolu,ale zawsze lubił książki;)
Moim zdaniem kazde dziecko uczy sie w swoim czasie;)
Ja stosuje zasade "nauka przez zabawe",dlatego moze Tymek chce isc juz do szkoły ,nie wiedząc co go tam czeka haha.Tam juz tak zabawowo ne bedzie :-D

reklama
Moja poznała alfabet w wieku 2 lat właśnie przez zabawę bo namiętnie prosiła aby kupować jej danonki z magnesami :-) nigdy nie zmuszałam córci do nauki, wszystko idzie od niej bo sama tego chce dlatego nie wiem jak bedzie w szkole.
Posyłasz Tynka juz do pierwszej klasy? Panie powiedziały że powinnam a nawet wiedza moja córcia nadaje sie juz do II klasy, ale co mi z tego.
Jak bedzie musiała sie uczyć to może jej sie odechce, chyba że nie bedzie taka jak mama hehehehe....

Do góry