reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

AgnesBest teraz postaram sie byc konsekwentna,będe pisała sama ze soba ale pisac bedę haha

Wiecie co zapytam Was jak to było z Waszymi dzieciaczkami.
Moja Kaja ma 13 miesiecy(prawie)a dwa zębolki;(
Pierwszego dostała jak miała 11 drugiego pare dni pózniej,o dziwo górne jedynki...Pozostałych brak...Na dole nawet nic nie wskazuje ze w najblizszym czasie ma cos wyjśc:(Marti mnie ze bedzie miala nacinane dziąsła;(

reklama
Iza przypomnij mi skąd jesteś(z jakiego osiedla);)
Widze ze nasze dzieci sa w równym wieku;)czyli za rok szkoła:szok:Nie wyobrazam sobie ,bedzie trzeba na nowo sie uczyc:-D

Fakt mamy rówiesników, moją chcieli na siłe wyslac do I klasy, ale mama uparta i nie dałam się złamać, choć wczoraj spotkalam panią z przedszkola i znowu mnie namawiała.... z takim dzieckiem które w wieku 6 lat czyta ksiązke "Gwiezdne wojny" Lucasa to one maja problem którego się lepiej pozbyć, hehheh.... Dowiadywałam sie jak to u nas w szkole i nie ma ulgi dla 6 latków w I klasie, lekcje normalne 45 minutowe, toalety z wszystkimi i tabuny pędzących starszaków na schodach..... wiec powiedziałam NIE!

Mieszkam w Fordonie a Ty gdzies blisko Agi?

Córcia nocowała u babci a ja nic wiecej wyspana się nie czuję, wieczorem ja odbieramy bo jutro ma kolejne spotkanie w binliotece na temat kosmosu :-)

No Tymka Pani przeczkolanka powiedziala ze nie będą miały co robic bo wszystkie dzieci potrafią czytac...gorzej z matematyką;)
Ja mieszkam na Wyszyńskiego,a Fordonie mieszkałąm 23 lata;)

Mój Tymek tez lubi Gwiezdne Wojny ale oglądac,choc czytac tez juz potrafi ale jeszcze zdarzy mu się zgadywac:)

Moja jak w listopadzie zalapała czytanie to jest lepsza odemnie :zawstydzona/y: czasami potrafi mnie poprawić.... Gwiezdne wojny tez zna wszystkie odcinki i czesto z tatą oglada wersje z napisami i daje radę bo już jej kiedys test zrobilismy i potrafiła powiedziec co do słowa tekst który przed chila powiedzieli.... cały czas nie wierze, że ona taka jest... po kim hehhe... ale z drugiej strony to nie dobrze, bo potrafi mnie tak zaskoczyć tym co wyczyta, z enie wiem co powiedzieć, albo jeszcze gorzej jak nie wiem czegoś...
Z matematyka tez nie idzie jej źle aktualnie "trenuje" tabliczke do 30stu i zaczyna łapać ze 3x3 nie jest 6 ale cięzko było :-)

Ja nigdy Tymka do niczego nie zmuszałąm ,wszystkiego nauczył sie sam,np. liczyc do dziesięciu...Czytac nauczył sie w przedszkolu,ale zawsze lubił książki;)
Moim zdaniem kazde dziecko uczy sie w swoim czasie;)
Ja stosuje zasade "nauka przez zabawe",dlatego moze Tymek chce isc juz do szkoły ,nie wiedząc co go tam czeka haha.Tam juz tak zabawowo ne bedzie :-D

reklama
Moja poznała alfabet w wieku 2 lat właśnie przez zabawę bo namiętnie prosiła aby kupować jej danonki z magnesami :-) nigdy nie zmuszałam córci do nauki, wszystko idzie od niej bo sama tego chce dlatego nie wiem jak bedzie w szkole.
Posyłasz Tynka juz do pierwszej klasy? Panie powiedziały że powinnam a nawet wiedza moja córcia nadaje sie juz do II klasy, ale co mi z tego.
Jak bedzie musiała sie uczyć to może jej sie odechce, chyba że nie bedzie taka jak mama hehehehe....

Do góry