reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Melanie pisze:
natalya pisze:

asioczek
ja miałam zapisane tabletki jednoskładnikowe, własnie dla karmiących
kupiłam ale jakoś nie użyłam ;D
jeśli się zdecydujesz na nie, to mogę je Tobie korzystnie zbyć ;)

Kolejnie pocieszenie : ;D
Pariske zasypiała w 2 sekundy bujana ręcznie w nosidełku
Bujawka mimo tego była bleee :D
ale dziwne to moje dziecię ;D

Co mialas przepisane, Cerazette ?? Wlasnie sie zastanawiam czy jest sens wogole to lykac podobno po nich odechciewa sie zupelnie wiec na co wtedy je lykac :)
Jak czytam o Parisce to tez sie zastanawiam czy moja indywidualistka tez nie bedzie preferowala recznego hustania. Chyba do jakiegos sklepu z hustawkami sie przejade i na miejscu przetestuje czy dziala :)

reklama
no to ja powiem tak
matyld ausypiala bujana w nosidelku
bujawka byla wrrrrrrrr chisteryczne wrrrrrrrrr
musze ja na allegro upchnac w koncu bo stoi w piwnicy
a o dziwo, bujawki na powietrzu sa cool, bardzo cool , nie przejdzie obok zadnej obojetnie, i pomimo tego jak wyciagnelismy bujawke z piwnicy bylo wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
to sie nazywa charakter !!!
;D

mel fajnie masz z konikami, tez kiedys jezdzilam, moj wujek mial kilka konia ;D

asioczku- ja bralam ta cera ... costam i bardzo zle mi bylo psychicznie i fizycznie i odstawilam
a teraz dostalam yasmin- kupilam droga cholernie, bleeee, obecnie chyba najdrozsza, ale podobno ma wiele plusow , hehehehe poza anty oczywiscie ;D

asioczek pisze:
Melanie pisze:
natalya pisze:

asioczek
ja miałam zapisane tabletki jednoskładnikowe, własnie dla karmiących
kupiłam ale jakoś nie użyłam ;D
jeśli się zdecydujesz na nie, to mogę je Tobie korzystnie zbyć ;)

Kolejnie pocieszenie : ;D
Pariske zasypiała w 2 sekundy bujana ręcznie w nosidełku
Bujawka mimo tego była bleee :D
ale dziwne to moje dziecię ;D

Co mialas przepisane, Cerazette ?? Wlasnie sie zastanawiam czy jest sens wogole to lykac podobno po nich odechciewa sie zupelnie wiec na co wtedy je lykac :)
Jak czytam o Parisce to tez sie zastanawiam czy moja indywidualistka tez nie bedzie preferowala recznego hustania. Chyba do jakiegos sklepu z hustawkami sie przejade i na miejscu przetestuje czy dziala :)

tak mam Cerazette
nie wiem jakie maja działanie poza antykoncepcją, bo ich nie stosowałam
mówi sie też o depresji
ale nie przekonasz się aż nie spróbujesz, bo podobno na każdego działaja inaczej
moja kuzynka stosowała je koło roku czasu i nic jej dziwnego nie było
ja się jednak nie skusiłam, może dlatego, że nie było za bardzo sensu ;)

olji pisze:
a teraz dostalam yasmin- kupilam droga cholernie, bleeee, obecnie chyba najdrozsza, ale podobno ma wiele plusow , hehehehe poza anty oczywiscie ;D

opowiedz o tych plusach :)
właśnie jestem na etapie wybierania antykoncepcji dla siebie :)
asioczek pewnie ich jeszcze nie może, bo pewnie nie sa dla matek karmiących ::)

Melanie pisze:
olji pisze:

opowiedz o tych plusach :)
właśnie jestem na etapie wybierania antykoncepcji dla siebie :)
asioczek pewnie ich jeszcze nie może, bo pewnie nie sa dla matek karmiących ::)

gin mi mowil ze bardzo,bardzo rzadko jest po nich spadek nastroju (ja mialalam tak nawet po marvelonie, ktory bralam 3 lata przed ciaza i bylo wszystko ok) , przeciw dzialaja zatrzymywaniu wody w organizmie - czyli nei tylko nei powoduja dodatku kilogramow, ale nawet pomagaja schudnac
a poza tym maja minimalny poziom jakiegos hormonu , najmniejszy wsrod dostepnych pigulek (nie pamietam nazwy tego hormonu, sorki) , podobno jest najlepiej tolerowana wsrod obecnych na polskim rynku obecnie
no to tyle co pamietam, gin mial dluzsza przemowe o nich tyle zapamietalam ;D

Melanie jak sie zdecyduje na Cerazette o sie do Ciebie zglosze po Twoje zapasy. Nie wiem czy bede je stosowala, ale czasami warto miec cos w szafie tak na wszelki wypadek.

o Yasminie tez duzo dobrego slyszalam, ale chyba dla kobiet karmiacych nie sa wskazane.

Chociaz moj maz zapytal sie po co mi pigulki i czy braciszka dla Majki z rozpedu nie majstrujemy ... Cwaniak sie wysypia i nie karmi, wiec cora kilka godzin dziennie mu sie podoba. >:D >:D >:D

dzień dobry.....

Ja po urodzeniu Samuela stosowałam Cerazette,ale poniewaz bardzo zle sie po nim czułam odstawiłam w drugim cyklu..
miałam zawroty głowy, mdłosci i ogólnie jakas taka kołowata byłam..lekarz zalecił mi żebym zmieniła godzine ich zarzywania z rana na wieczór,to niby przespałabym te dolegliwości ale niestety nie podziałało. Także na czas karmienia wybrałam szklanke wody,zamiast... :p :p :p :p
Następny był Minulet.....w sumie ok,chociaż na początku tez nie za bardzo sie czułam ale po pierwszym opakowaniu,było ok..
Brałam go 2 lata i po tym czasie i po badaniach razem z lekarzem podjęlismy decyzje o zmianie antykoncepcji. Zastanawiałam sie nad implantem, trzeba go w "enerefie" :p kupić bo u nas nie ma, no i lekarz go pod skóra wczepia...bardzo wygodne ,na 3 lata ale tez duży jednorazowy wydatek...koszt implanta(rok 2003 to ok 400euro i założenie 300zł( dr.Sarap tak to liczył)
Po przeanalizowaniu implanta, jednak zdecydowałam sie na tabletki i brałam wlaśnie Yasmine.Tolerowałam je bardzo dobrze,i ogólnie polecam,z tego co wiem to teraz chyba najlepsze tabletki na naszym rynku, podobno redukują nawet ciężar ciała(ja niestety tego nie doświadczyłam :p ;)...). Jednak z tego co wiem to nie moga ich stosowac mamy karmiace.....

Uffffffff ale referat mi tu wyszedl

Pozdrowionka

Nooooooo Pati ale Ty jesteś doświadczona ::) ;D w temacie

Oj namawiacie mnie na Yasminkę , namawiacie...
Na kolejnej wizycie u Ginka wezmę receptę na te cudeńka ;D

Asioczek, ja tez wolałam mieć te tablety w razie czego ;)

reklama
ja zaczynalam od cilest ale fatalnie sie po tym czulam, zreszta tabletki sa nie dla mnie...zapominalska jestem, zdecydowalam sie na plasterki evra i dla mnie byl to strzal w dziesiatke, naklejalam raz w tyg i mialam spokoj, dobrze sie po nich czulam, na pewno bedzie pyt czy sie odklejaly: nie!!! wogole dla mnie to swietna sprawa, rozwazam jeszcze wkladke, tylko nasluchalam sie o niej kilku nieciekawych rzeczy: nieregularne krwawienie, albo ze ktos ja "wydalil", i czeste infekcje, jeszcze troche mozna by do tego dolozyc, na pewno nie zdecyduje sie na zastrzyk bo po tym podobno powiklania sa u wielu kobiet i z organizmem dzieja sie dziwne rzeczy
mel chyba o tym samym foteliku myslimy, nie pamietam jego nazwy. wiem tylko ze to niemiecka firma, podeobal mi sie tez jeden w tym sklepie na dworcowej ale jakis maly mi sie wydawal:)
a w tym sklepie na glinkach to duzy wybor fotelikow??

Do góry