reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Witam!
Ja tylko na chwię, parę new-sów ode mnie ;) Wczoraj byliśmy z Tatusiem na usg. Jula pokazała nam język i było śmiesznie. Mała jest. Mniejsza niż normy, ale lekarz mówi, że to nic złego, bo niedobór ciągle utrzymuje się na tym samym poziomie. Julka waży na początku 32 tyg. 1447 g a norma to 1650 podobno. Ale wg lekarza wszytsko ok. To najważniejsze!
Kocham ją nad życie i tylko to się liczy... Sens życia... Mojego.

reklama
asioczek kupiliśmy bujawke kubusia puchatka
ale juz ja sprzedaliśmy

obecnie sprzedajemy też matę edukacyjną

i zbieramy na foteli samochodowy ;D

asioczek musze Cię "pocieszyć", że są dzieci, które nie przepadają za bujawkami ;) tak jak moja Paris ;D

asik
ja bym się nie sugerowała wymiarami z USG, moja córka miała być dużym dzieckiem niby ponad 4 kg
a urodziła się 3260 g ;D
a z tym jęzeczkiem to niezły numer ;D
...ach te USG, najfajniejsza "rzecz" w ciąży :D - taki BIG BROTHER ;D

Melanie żebyś wiedziała jak ja lubię tego BIG BROTHERA ;) i ten uśmiech mojego A, jak obserwuje harce Julki w brzuchu :) Sam już mi sie wczoraj przyznał, że coraz bardziej nie może się doczekać i ciekawy jest, jaka będzie ta nasza Córcia.

Melanie Maja kocha bujanie ... W lezaczku wytrzymuje o ile jest miarowo kolysana. A ze lezaczek mamy taki stacjonarny mozliwe hustanie jest tylko po podniesieniu go za uszy do przenoszenia i wlaczeniu napedu recznego - czytaj moich rak. Hustanie w nosidelku wstawionym w stelaz nie jest fajne. W nosidelku moze byc hustana po podniesieniu za raczke - swietnie wtedy usypia i spi. Wiec majac dosyc cwiczenia miesni rak chyba jakis automatycznie bujany lezaczek zakupie.

Asik mi w dniu porodu okreslili ze Maja wazy 3400 ( z USG i pomiarow brzucha) a urodzila sie z waga 3750. Czyli pomylki sa czeste.

I teraz kolejne pytanie do doswiadczonych mam, czy bralyscie jakies srodki antykoncepcyjne karmiac piersia? jezeli tak to jakie i jakie skutki uboczne mialyscie. Chyba bede musiala sie na cos zdecydowac. A z tego co czytalam to wiekszosc srodkow dozwolonych raczej nie wzbudza zachwytu u kobiet stosujacych.

My wlasnie zaliczylysmy USG bioderek i jest ok :)

asioczek dobrze ze mi przyopomnialas zebym wkoncu do gina sie wybrala po jakas antykoncepcje:)
mel a macie juz jakis fotelik upatzrony??? ja jestem tez na etapie kupowania nowego, widzialm jeden taki w akpolu ktory podobno jako jedyny rozklada sie do prawie lezacej pozycje ale wizualnie to on mi tak sobie sie podobal

Asik nie wiem czy wiesz, ale teraz straszna moda na Julie w wyborczej z zeszlego tygodnia prawie same Julie wystapily. Jestem troche przewrazliwiona na tym punkcie, bo zawsze mialam dodatkowe 4 Asie w klasie i nie bylo fajnie

Czesc dziewczyny. Wielkie dzieki za wskazowki. Jezeli mozecie dac namiary na polozna to bylabym wdzieczna. Jestem w 36 tygodniu i brzuch mi zupelnie opadl. Chyba juz dlugo nie pochodze. Chcialabym jeszcze chociaz tydzien. Po Waszych postach czuje sie lepiej. Mam nastawienie pozytywne. Musi byc szybko i sprawnie. Haha

reklama
natalya pisze:
asioczek dobrze ze mi przyopomnialas zebym wkoncu do gina sie wybrala po jakas antykoncepcje:)
mel a macie juz jakis fotelik upatzrony??? ja jestem tez na etapie kupowania nowego, widzialm jeden taki w akpolu ktory podobno jako jedyny rozklada sie do prawie lezacej pozycje ale wizualnie to on mi tak sobie sie podobal

chyba mamy ten sam na oku ;D
mówisz o roamer king ?

asioczek
ja miałam zapisane tabletki jednoskładnikowe, własnie dla karmiących
kupiłam ale jakoś nie użyłam ;D
jeśli się zdecydujesz na nie, to mogę je Tobie korzystnie zbyć ;)

Kolejnie pocieszenie : ;D
Pariske zasypiała w 2 sekundy bujana ręcznie w nosidełku
Bujawka mimo tego była bleee :D
ale dziwne to moje dziecię ;D

Do góry