reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

mamocyprusia- pamietam jedna taka noc co cala spedzilam w fotelu a matylda przy mnie, pocieszajace jest to ze to mija, a potem wspominasz to z rozżewnieniem

hej co tak malo piszecie????
co do spacerkow to my tez codzienni jestesmy na nich, nieraz w wozku nieraz na nozkach wtedy kolo bloku glownie

moze bysmy przed feriami sie wybraly z dzecmi do familly parku w tygodniu jako s? o wy na to????? powinno by cwtedy mniej ludzi :D

bo ja mam ochote pojechac straszna z matysia to moze ktos tez mialby ochote???

reklama
Czesć babki :)

mamocyprianka - witaj :) ... ja Agusię karmiłam piersią do  miesięcy.... i tak sobie myślę, że ciekawą teorię wysnuła Twoja położna... bo nasza akurat to mówiła, żeby dostawiać do cyca i dostawiać.... i Agusia na początku praktycznie caly czas wisiała przy piersi....

Irin - śliczna z Was rodzinka..... :) A co do "grzesznych" par... to ja akurat jak chrzcialam Grzesia, to problemu nie miałam żadnego, poza mówką księdza, to nie robił mi żadnych trudności... natomiast moja serdeczna znajoma musiała wziąść ślub kościelny, bo w całej Bydgoszczy żaden ksiądz się nie zgadzał udzielić dziecku chrztu.... Była ponoć we wszystkich parafiach - nawet u tego księdza u którego byłam ja....  ::) I skończyło się tak, że mieli dwie imprezy za jednym zamachem...

MK - a Ty może skorpionica jesteś?

Olji - jeśli chodzi o alergię wziewną, to już grudzień/styczeń zaczyna kwitnąć leszczyna (przerabiam to osobiście) i katarek u Matysi może być już w zimie ....

Mam pytanko: Czy znacie może namiary na taniego notariusza?  8)

JJ - ale ze mnie sklerotyczka :-[ Agusia śpi w śpiworku.... Generalnie mamy dwa - jeden cieplejszy, drugi cienszy i zmieniamy w zależności od potrzeb...

Olji - ja się piszę bardzo chętnie... Nie wspomnę już o Grzesiu.....

Ja chwilowo szaleję na zakupach, więc po dniu wrażeń padam :)
Odkrywam coraz nowsze sklepy dla dzieci :) Ale niestety przeważnie nic ciekawego nie ma :( A rozmiar 62 nie podlega promocji cenowej i wyprzedażom :(
Jeżeli ktoś ze znajomych kompletuje wyprawkę to na Fordońskiej 40 likwidują mały sklepik z akcesoriami dla maluszka. Wystawiają część rzeczy na allegro, ale jak się pójdzie do sklepu to można taniej rzeczy kupić szczególnie Aventu. Jakby co mam maila i tel do właścicieli.

Do Family Parku chętnie się przejdę w celach towarzyskich, moja panna Family Park sobie ostatnio w brzuchu urządza.

Witam!

mamocyprusia u mnie z połozna było tak jak pisze Aldik, tez już wymiękałam ale ona mówiła co by przystawiac i przystawiać..... dzieki temu produkcja pokarmu rosnie i mały nabiera wprawy w ssaniu i zacznie mu to z czasem zabierac mniej czasu.

Ojli, Aldik ja to bym sobie skoczyła na tem basenik co była Mel. Tak mnie korci. Ale to za jakis czas bo Paris jest chyba 3 tyg. starsza więc nie wiem czy z młodszym bobo można? A do Family Parku to only w celach towarzyskich, bo "my to sie jeszcze tam nudzimy".
A co do odkrywania to dzis wypróbowałam patent - przykryłam Franka najpierw kocem polarowym a potem kołderka. Polarek nie jest mu już tak łatwo skopać bo go mocno otuliłam. No ale to pewnie chwilowe a spiworek musze nabyć tak czy siak bo zima długa....

Aśka tak mi sie przypomniało jak napisałaś o ciuszkach 62... Moja znajoma , też wysoka kobitka urodziła synka i miał 5 kg i dł. 67  ;D ;D ;D Ale to jej drugie dziecko. Jest wielki, obecnie ma 2,5m i 80 cm...hihi

Mamocyprianka witam Cie serdecznie !!!!!
Olij my tez bardzo chetnie pojedziemy do family parku :) fajnie gdyby udalo sie nam wszystkim z dzieciaczkami pojechac.
Aldik, Irin my tez musielismy wziac slub koscielny(wczesniej mielismy tylko cywilny) przy chrzscinach Igi bo ksiadz nie chcial jej ochrzcic ojj mielismy z tym problemy, no i w koncu skonczylo sie na dwoch imprezkach :):)
Musze sie troszke pochwalic Iga wczoraj trzymajac sie sciany, drzwi i szafy przeszla sama z duzego pokoju do kuchni, a potem pierwszy raz dala sie poprowadzic za raczki :):)
Bylysmy tez u alergologa w Alergovicie tak apropo polecam p.dr. Siemianowska jest bardzo dobra, teraz mamy sprobowac powoli wprowadzac Nan Ha 2 zobaczymy jaka bedzie po tym reakcja.To tyle milego dzionka wszystkim zycze!!!!!!!

JJ ty mnie nie strasz ... Chociaż część ciuszków 62 na moje jeszcze niewprawne oko jest większa. Cała ta rozmiarówka dziecięca jest dziwna czasami 56 jest większe niż 62 innej firmy. Ciuszków mniejszych niż 62 nie kupuję. Bo raczej maluch zapowiada się na takiego dłuższego. Lekarz obstawia 58-60 cm. Jutro może na USG poznam obecne wymiary :)

juz po nocy!!maly jak zasnal o 23 tak na karmienie obudzil sie dopiero ok 4 lecz od wtedy do rana juz spal z nami:(a co do basenu to jestem ciekawa ile to kosztuje i jakie sa wymagania(wiek dziecka itd.)czy to jest ten basen w sp.65?

witam
do trzech razy sztuka jak teraz zapomnę hasła i jak się tutaj nazywam to mnie coś cieżkiego trafi...
hihi
witajcie mam nadzieje ze mnie pamiętacie i przyjmiecie do grona... tak zdezerterowałyscie szybko ze ja sie po kilku dniach zajarzyłam ze juz nie bedziecie wcale pisac na N

Ja tez chce na basen ale niestety musze poczekac na wiosnę bo teraz za zimno a my poruszamy sie MZk wiec boje sie ze nam tyłki zbyt mocno przemarzną.. widziałam reportaz o tym basenie - wygląda zachęcająco
co do FP to ja chętnie się wybiore - podobno najmniej ludzi jest w pon - czwartek, jak padnie jakas konkretna data to mi w arzie czego maila puście bo nie wiem czy ja tu jeszcze raz trafię hihi

Pozdrawiam was serdecznie bo sie za Wami stęskniłam
Dagmara

reklama
Witajcie!

JJ-to o ten basen w Fordonie,na Bajce chodzi????Ja też chętna jestem!!!

Dzięki za pocieszenie w spr.chrztu ;)

Daga witaj!Mogę Was zabrac na basen-wozem-podobno blisko mieszkamy :)

Do góry