reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Zdrówka dla chorowitków. U nas na razie tylko Agatka ciągle chora, reszta jakoś się trzyma.

My za to mamy kłopoty z kompem - najpierw przez ponad tydzień walczyliśmy z jakimś wirusem a teraz mamy problem z uruchomieniem. Nie zawsze chce się włączyć. Ech, zawsze coś.

reklama
Witam... kto dzis słonce schował?
Po wczorajszym miałam takie wielkie plany na dziś, a teraz nie mam siły wstać z fotele, hehhe....ale na zakupy babskie na fordoński rynek to pojadę, heehhe...

Też pamietam to dziwne uczucie - sama autem to luz ale jak 1-szy raz wiozłam Franka to tez miałam ściskanie w dołku i jakieś takie oczy dookoła głowy :cool2:.

Tego się chyba nie zapomina, moja pierwsza jazda była w szczycie z Miedzynia do Chmielnik.... pamietam tylko strach o dziecko i tiry wszędzie ;-)

Ostatnia edycja:
Iza u nas słońce świeci :D

Byłam nawet z Moniką kupić jej jakieś przejściowe buty. Musze też coś znaleźć dla siebie a potem jeszcze kupić półbuty Ewie.

Wiosna się zaczęła, a my kiblujemy w domu :dry: Byłam dziś z Oliwką po żłobku u lekarza - początek ospy, narazie jedna wielka zmiana, ale tak charakterystyczna dla ospy, że lekarz nie miał wątpliwości. Powiedział, że przed nami jeszcze wysyp. I że dobrze, że przyszłam tak szybko, bo tabletki hamujące wirusy powinny zadziałać łagodząco. Oprócz tabletek dostałam krem do smarowania zmian, no i do kontroli za 10 dni. Jedyne pocieszenie, że zdążymy się z tą ospą uporać do świąt.
Dziewczyny, które się z nami spotkały w sobotę - raczej nie musicie się obawiać, bo dziecko zaraża tylko 2-3 dni przed wysypem, ale ponieważ różnie może być, to jednak poobserwujcie dzieciaczki przez 3 tygodnie. Jeśli kogoś jednak nieświadomie poczętowaliśmy wirusem - z góry przepraszam :zawstydzona/y:

Zdrówka dla oliwki i łagodnego przbiegu ospy.....
Dobrze , ze teraz jak jeszcze upałów nie ma. Martyna miała ją 2 lata temu w najupalniejsze dni roku, to była masakra, miesiąc w domu, bo na slońce nie można, moczyc krostek nie można, a obsypana potwornie była.

Oczywiście nic nie kupiam, a w przedszkolu zbierali na 2 wycieczki i kasa powoli topnieje hehe...tez tak macie? Jak coś mi sie podoba to nie mam pieniędzy, jak mam to nic nie ma dla mnie.

Ojjjjojoj kasa topnieje zawsze ;-) nie da sie ukryc :tak:...Iza,tez tak mam ze jak jest kasa to nic nie moge dostac a jak jej ni ma to wiadomo :tak: ...od tygodnia szukam butow a ze noge mam taka jaka mam,41 :sorry2: wiec z butami mam problem od przyjecia :oo:...a jeszcze w swieta mam chrzciny i musze cos kupic a nie wspomne ze musze cos na siebie wlozyc :-D....

Kasia,to masz teraz ciezkie dni przed soba :no:...oby jakos szybko to minelo :-(...

Ja do dzisiaj sie trzese jak jade autem z dziecmi,nie wiem dlaczego ale normalnie mam serce w gardle...chyba sie juz nie nadaje...;-)

Madziara,zdrowka dla corci...ja wybieram sie w poniedzialek po buciki dla Wiki,juz to widze :szok: jak ona uwielbia przymierzanie :rofl2:...

...ja dalej smarkata i oczy mi łzawią :szok: jak nie urok to sr.....:wściekła/y:...dobra,zbieram sie jeszcze na zakupki,rano nie zdarzylam wszystkiego kupic bo bylam w Biedronce i przy kasie jak placilam to akurat wchodzila starsza kobietka i noge jej dzrzwi przyciely i poleciala prosto na sciane,uderzyla glowa,huk :szok::no:,myslalam ze juz po niej ale ambulans przyjechal szybko i sie kobieta zajeli,ale ja lekko wtrzasnieta musialm isc do domu ochłonąć :szok:...aa no i jeszcze napadli u nas na bank,tylko dokladnie nie wiem na ktory bo sa dwa w poblizu :szok::szok::szok: sie dzieje......

to miałaś wrażenia Kaaasiulka:szok:
my jutro idziemy szukać butów dla Ignaca, chcę mu kupić jakieś takie trzewiki, bo na adidasy to jeszcze za zimno:tak: chyba pójdziemy do focusa, bo tam i deichmann i ccc pod ręką i miejsca dużo, bo mi zawsze przeszkadza że w sklepach jest tak ciasno, nie można dziecku swobodnie przymierzyć buta:confused:

Witajcie.

Wiosna przyszła w koncu i tak jakos lepiej sie zrobiło. Ja dzisiaj chatke troche ogarnęłam a od jutra już generalne wiosenne porządki z myciem okien i praniem firan wlącznie. Z tym,że te okna to bardziej mąż niż ja ale może troche dam radę.

Widzę,że jakieś chorobska Was jeszcze łapią, wiec zdrowka życzę. No i dla Oliwki łagodnego przebiegu ospy.

Byłam na zdjęciowym. Iza jak zwykle jestem pod wrażeniem, piękne fotki, no a Wy bardzo sympatyczne mamusie i śliczne dzieciaczki. Muszę jednak przyznac,że mam jeszcze lekki problem aby zakumac która jest która:) Liczę więc na to,że dane mi będzie kiedys poznac Was w realu i wtedy już wszystko będzie jasne:)

Pozdrawiam:)

Oj, skąd ja znam ten problem z kasą. Najgorsze, ze wtedy gdy są okazje to jej nie ma.
Ja kupiłam Monice buty na Śniadeckich - to są takie wysokie trampki z polarkiem w środku - akurat na przejściowy okres. Tam jest dużo dziecięcych bucików od 10 do 40 zł. Co prawda jakościowo to pewnie na 2 m-ce max znając moje dzieci no ale jak się nie ma kasy i szybko coś trzeba kupić to cóż...

Kasiad my ospę mamy za sobą :) Ja zawsze tylko smarowałam krostki, nie dawałam żadnych leków.

reklama
Wronka,

uuu, blisko, blisko coraz bliżej do godziny PPPPP !!! ;)))) Moja koleżanka 3 dni temu rodziła na Markwarta i też zadowolona ;)

JJ,
co do jazdy z córcią to dupa blada ! mój mąż skutecznie odłączył poduszkę, że cosik się z akumulatorem porobiło i auto nie odpaliło. Taxi wezwałam, spóźniłam się na to usg i za karę musiałam czekać dość długo na to,żeby nas zbadali. Byłam wykończona, ale w ostatecznie wszystko się dobrze skończyło bo nie potrzeba kolejnej kontroli, bioderka cacy ;))
Auto działa już, więc z synusiem byłam dzisiaj na ostatnich zabiegach a młoda z ciocią została w domciu. Zahaczyłam w drodze powrotnej o galerię po gadżety dla kobiety karmiącej ;) udało mi się wyrwać to trzeba było skorzystać hihi z młodą narazie nie chcę tak szaleć, z resztą cosik mam przykrótkie pasy do mojego fotelika, więc mąż musi to sprawdzić, bo może źle przypinam ...

Kasiad,

szybkiego odkropkowywania dla Oliwki !

Kaasiulka,

nie jesteś sama wielka stopa ! ja też 41, a czasami tylko 40 hihi Najgorsze jest to, że takich wielkich stóp jest dużo, więc jak są jakieś nowe kolekcje w sklepach to te rozmiary szybko schodzą i zostają tylko 37 wrrr

wszyscy zakatarzeni, aż boję się cieszyć, że u nas spokój. z resztą też walczyliśmy długo z kaszlem Igiego. teraz piękna pogoda, ale może być zdradliwa. jednak korzystamy z dzieciakami ile wlezie.

powracając do wątku bucikowego, też muszę synusia zaopatrzyć na wiosnę ;) tyle, że ja z miarką jeżdżę i w domu przymierzam ;)

robi się późno, czas do wyrka ;)

słodkich snów !!!

Do góry