reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Ja chodzę do laryngologa przy Szpitalu Dziecięcym do dr Gowin. Lubię do niej chodzić. Byłam tam tez u innych lekarzy ale jakoś ta lekarka mi najbardziej odpowiada. Właśnie w przyszłym tygodniu idę z małym na wizytę.

Gowin,hmmmm,bylam u niej raz jak mloda miala dwa latka i wsadzila sobie koralika do nosa a ona z takim przerazeniem na to patrzyla jakby nie wiem pierwszy raz cos takiego widizala...nie wspomne o wyjeciu tego z nosa :szok:...jakos zrazilam sie do niej...

Agnes i jak,dalas czadu czy sie jeszcze kulasz ?????/

My byłysmy u niej juz 3 razy i tez jeszcze nic konkretnego nie powiedziała, tylko od razu dała skierowanie na wycięcie...hmmmm... zobacze co będzie dalej.

Tylko, że ona w porównaniu do pozostałych lekarzy u których tam byłam jest najbardziej miła i ma podejście do dzieci. Mi też dała dla małego skierowanie do usunięcia migdała, ale zaznaczyła, że to nie oznacza iż będzie miał usuwany. Po prostu terminy sa roczne i lepiej się wpisać a zobaczymy co przez ten rok się wydarzy.
Poza tym niestety ci najbardziej chwaleni laryngolodzy to przyjmują tylko prywatnie :)

Ja też kiedyś byłam u dr Gowin jak Fran miał 2 latka. Obejrzała, powiedziała, że migdał ok, że zielony katar to "od żłobka" i skrzywiła się, że 2-latkowi podajemy ribomunyl.....jakoś tak bezpłciowo......więcej nie poszłam. Po ribomunylu za to było coraz lepiej a dopiero na wiosnę poszłam prywatnie do dr Ludwikowskiej, bo sezon się skończył zimowy a u nas katar za katarem ale biały.
I chociaż mój mąż mnie do niej zraził, bo leczył się u niej kiedyś na alergię (ona laryngolog-alergolog) i z nadmiaru pajentów - jak to mówił - "opuściła się" - to poszłam, bo nie wiedziałam gdzie iść.....I nawet się mile zaskoczyłam. Wysłuchała, obejrzała małego i stwierdziła bardzo zniszona sluzówkę nosa po tych chorobach. Zapisała mi wówczas takie krople ziołowe Sinupret na odblokowanie nosa i odbudowę śluzówki.......i za to ja kocham normalnie. Teraz gdy tylko gile zawalają nos podaję to przez 2 tygodnie i wszystko ładnie się upłynnia.
Ale korzystam jak naprawdę mam potrzebę albo problem większy, bo 100 kasuje a wypisać recepte na Xyzal, czy claritine może pediatra.

JJ, ja też podawałam Ignacowi ten sinupret,ale było już za późno i musiał dostać antybiotyk, poszliśmy do laryngolog w przychodni kolejowej i dostaliśmy skierowanie na wymaz-a po nim antybiotyk. A pediatra nie kazała dawać sinupretu,bo to na alkoholu! Dawałam na własną rękę po 15 kropli 3razy dziennie. Fakt,że lepiej mu schodził ten katar.

reklama
agnes - i jak?

ja dzis wyjezdzam do mojego taty na 60te urodziny! ;-) trzymajcie kciuki bym jakos wygramoliła się z tych zasp i do domu jutro wróciła!!! :-D

Do góry