reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Kasiulka szczerze watpię czy coś wyhodują....oby wtedy sprawa będzie prosta. Ale takie lejące sie badziewie to mi wygląda na wirusowe. Fran w październiku miał taki atak lejącego kataru. Wymiekałam, bo alergeny już w październiku nie pylą......no i wkońcu nam sie z M. rzuciło na zatoki od niego. Ja walczyłam z tym g******em 1,5 miesiąca a M. do dziś ma kluchę w gardle jak nie psika do nosa mucosolvanem........Swoją droga tez się wybiera na wymaz, bo ma to mega długo ale wydzielina bezbarwna, więc nie wiadomo co mysleć :no:.

reklama
witam w ten zimny dzionek:))
jagus nadal mi kaszle ,antybiotyukl dostaje mam nadzieje ze jej pomoze.

zarejestrpowałam dzis synka do kardiologa,ale do intercoru bedzie miał echo razem z wizytą za 100zł,niejest to duzo ,bynajmniej mi sie tak wydaje.Bo w szpitalu dzieciecym to dopiero na wrzesnia chcieli nas zarejestrowac brrrrrrrrrr.

Czy któras z was była w interkorze u kardiologa z maluchem???

Karcia, ja byłam u dr Planutis (chyba tak) ona przyjmuje też w dziecięcym. Byliśmy tylko na badaniu, powiedziała,że szmery są niewinne a echo zrobiliśmy w dziecięcym na nfz tak dla pewności :-) bedzie dobrze!

Karcia,

chyba nie jest to wygórowana cena, z resztą jeśli miałabyś czekać do września to tym bardziej. antybiotyk powinien Jagódkę szybko na nogi postawić.

Madziara,

taa, chyba zacznę stosować naturalne metody przyspieszenia porodu :-D wolałabym jednak najmniej męczące, bo trzeba mieć wtedy jeszcze siłę rodzić :-p

zrobiłam dziś od podstaw sos boloński, chyba nawet dobry wyszedł, w każdym razie ja zjadłam. ciekawe czy mąż też ... bo Iguś albo nie jest głodny albo mu nie smakuje :baffled:

JJ ale alergeny sa różne - niekoniecznie pylące. Te na pewno są najbardziej męczące i od razu widać ten alergiczny katar, ale np. kiedy zaczyna się sezon grzewczy to z kolei alergicy uczuleni na roztocza bardziej cierpią. Poza tym u alergików często jest powiększony trzeci migdał, co tez jest związane ze śluzówką. U alergików ta śluzówka wygląda nieco inaczej i dlatego warto skonsultować się z alergologiem i laryngologiem. Pomoga dobrać odpowiednie leki. Niestety nie zawsze pomagają od razu, czasami efekt widac dopiero po kilku miesiącach.

No wlasnie,ja czekam na wymaz i zaczynam dzialac w kierunku laryngologicznym i alergologicznym bo mi zal dzieciaka :szok:...

Agnas,pamietam jak dzis tydzien przed terminem stosowalam naturalna oksy...polegalo to na tym ze moj M sie wysilał a ja sie w ogole nie ruszalam bo nie bylam wstanie,hehe,jak manekin ;-) za trzecim razem pomoglo wiec kochana poszalej troszke :tak:;-):tak:...trzymam kciuki :tak:;-):-).......co do kuzynki to mieli w palnie podac dzisiaj oksy ale samo sie zaczlo w nocy...

soppana jak syncio mój miał roczek to chyba ta sama doktórka mu badania robiła :))
Tylko te szmery pózniej mu zanikneły wiec skąd to sie mu znów wzieło??:((

agnes działaj działaj może naturalne metody pomoga:))))))

Karcia, mi ona mówiła, że takie szmery czasem są słyszalne a czasem nie, u nas jedna pediatra w ogóle nie słyszała :-/ ponoć pojawiają sie w czasie choroby, intensywnego wzrostu, wysiłku. Ja też w dzieciństwie miałam szmery i to dyskwalifikowało mnie do szkoły sportowej. A cena niezbyt wygórowana,bo samo badanie 70zł.

reklama
To ja krotko,bylam u lekarza bo popoludniu mi sie nie spodobala szyja Wiki,spuchnieta a migdalki na wierzchu,myslalm ze to swinka ale nie bo teraz dzieci szczepia,zapomnialam ale okazalo sie zapalenie wiezlow chlonnych i antybiotyk:szok::-:)szok: za tydzien do kontroli,wzialam skierownie do laryngologa i odziwo mam juz wizyte za 3 tygodnie :baffled: no i dwa tyg.po antybiotyku zrobic mlodej morfologie,aspat,alat itd...kasa znowu zostala w aptece :no::wściekła/y::no:...dobra,mykam do lozeczka bo juz jestem padnieta....papasiuuuuu....

Do góry