reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

nie wiem ile w nocy było, ale ja jechałam o szóstej rano do tesco zakupic prezenty to było -21 stopni... jak wracałam o 8:30 to było juz "tylko" - 17 stopni...
musiałam rano wygiąć bo nie lubię przedświątecznych tłoków... i tak jestem pod wrazeniem ze mój dieselek odpalił za pierwszym podejsciem.:-D
kurde, co roku obiecuję sobie ze zrobię prezenty szybciej a latam i tak na ostatnią chwilę...

agnes - miłego strojenia!

reklama
Witam niedzielnie...

Pogoda cudna... M z tatusiem nad Wisłą z saneczkami byli, a ja obiadek robiłam. Teraz rodzinny seans Muminków :-)

Jutro w planach pieczenie pierników, jeszcze chce do Galeri Pom. skoczyć po prezenty i pisaki do pierników bo w Auchanie nie ma, tylko lukry kolorowe kupiłysmy. Ogólnie nie szykuja mi się te swięta, jakos nic nie idzie jak bym chciała.

Jak u Was? Co pieczecie?
Makowca i jabłecznik zamówiłam u teściowej, he...

Ja dziś też byłam w Tesco, tylko nie o 6 rano ;-)
Za to zostawiliśmy Oliwkę z Pauliną i spokojnie we dwójkę obskoczyliśmy kilka sklepów. Musieliśmy porobić świąteczne zakupy i wymienić wózek z lalką w komplecie, kupiony dla Oliwki od teściów, bo po rozpakowaniu okazało się, że zamiast 4 kółek są 3... Całe szczęście, że rozpakowałam karton i obejrzałam wszystko, bo po Wigilii byłoby wielkie rozczarowanie, gdy doszłoby do składania wózka.
Oli dziś już drugi raz poszła na sanki, najpierw była z godzinkę z Pauliną, a teraz poszła z Damianem i jego dziewczyną. Ale fajnie, że Oliwka ma takie duże rodzeństwo :-D
Do pracy w tym roku idę jeszcze tylko 2 dni, w poniedziałek i wtorek, a potem urlop i do pracy dopiero 4 stycznia :rofl2:

Nie wiecie przez przypadek gdzie w Bydgoszczy można kupić tanie ładne damskie torby do laptopów :confused: Chciałam mamuście mojej kupić, ale taką przypominającą damską torebkę w brązie lub beżu, obaskoczyłam dziś Saturna i Mediasa, ale są tam strasznie drogie :eek: Na Allegro są sporo tańsze, ale już na Allegro to ja nie zdążę kupić :no:

Swego czasu tez szukalam torby do laptopa, ale nic ciekawego nie znalazłam i kupilam czarną, ale ja mam mojego "17" więc chyba takich dla babeczek nie robią :-) Podobały mi sie inne mniejsze, ale szczerze nie pamiętam gdzie to było :zawstydzona/y: skleroza to moje drugie imię...
Ja nie lubie chodzic w niedziele na zakupy :tak:

Reni,

ranny ptaszek z Ciebie ;-) dobry pomysł z tymi zakupami, na pewno nie było tłoku :-D

Kasiad,

to się pobyczysz troszkę :tak:

Iza,

ktoś ci sabotuje świąteczne przygotowania ? ;-)

my jedziemy do moich rodziców, ja upiekę tylko chleb, pleśniaka i/lub piernik oraz śmietanowca. Rarytasy robi mamusia :-p

wracając do tematu odpieluszania, to podejście zakończone raczej fiaskiem, wczoraj cały dzień sucho, a dziś niestety po południu 3 razy osikał się :-( no cóż, potrącę mu z przyszłego kieszonkowego za pieluchy :rofl2:

mężulek ustroił choinkę, wygląda ślicznie ...

Witam wszystkie mamy Bydgoszczanki, nie wiedziałam ze tu jest taki wątek jeśli można chętnie sie przyłączę.
Więc jestem mamą 8 prawie 9 miesięcznego Oskarka , pochodzę z Bydgoszczy .
W sumie jak macie jakieś pytania to zapraszam i mam nadzieje ze zosatne przyjęta do waszego grona
:-D

reklama
Do góry