reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

witajcie poniedziałkowo,

a tu znowu cisza ;-) to już ostatni dzien listopada :tak: święta, święta coraz bliżej ... :-D
zaliczyłam dziś wizytę u internisty, bo mam jakąś infekcję pęcherza no i oczywiście znów zaczerwienione gardło. no cóż, zaczynam leczenie i mam nadzieję, że Iguś się nie zarazi.
chyba się teraz położę, bo plecy mnie bolą. dziś postanowiłam się nie przepracowywać i na obiad mamy makaron z sosem pomidorowym :laugh2:

a tak wogóle, to słyszałyście, że taka pogoda ma się utrzymać do połowy stycznia ? chyba nie doczekamy się wymrożenia zarazków...

reklama
Witam...
Córcia dzis z płaczem poszła do przedszkola po chorobie, mówila cos ze nie chce chodzic do przedszkola, szkoly i do pracy - ciezki poranek miałysmy :-)
Niby siedze caly czas przed komputerem ale czasu nie ma na forum, obrabiam osttania sesje mikołajkową a popoludniu do przedszkola na Andrzejki.

a tak wogóle, to słyszałyście, że taka pogoda ma się utrzymać do połowy stycznia ? chyba nie doczekamy się wymrożenia zarazków...
Nie słyszałam...to znaczy zew tym roku jeszcze kozaczków i czapki nie wyciagniemy z szafy....szok! Ja jednak wole maly mrozik.

Agnes zdrówka!!!

witajcie,

trochę smutno dziś na dworze, nieprawdaż ? :-(
na rozgrzewkę dla domowników zrobiłam dziś gęstą zupę porową a do tego kisiel o smaku żurawinowym :-) choć muszę przyznać, że wczorajsze leniwe danie miało niezłe wzięcie wśród wszystkich domowników :-p

jutro mam wizytę u gina, jestem ciekawa wyniku krzywej cukrowej. zapomniałam wczoraj napisać, iz pani dr, u której byłam też niedawno urodziła trzecie bobo i ucięłyśmy sobię krótką pogawędkę nt. wyboru szpitala. miała jeden poród w miejskim i 2 w bizielu.no i chyba znów będę rodzić w bizielu, bo chyba nagle nie nastąpi cud i w miejskim pojawi się odświeżona ekipa lekarzy.

właśnie dostałam smska, że wysłali mi z allegro ksiązki audio, dwie płytki z roznymi bajkami. Iguś dostanie na mikołaja 1 i na gwiazdke 2. bo w kolko slucha koziolka matołka :laugh2:

najnowsze mamuski,

gdzie najtaniej kupic pampers newborn ? w moim carrefour express sa 94 szt za 53 zl i ileś tam groszy. akpol jeszcze chyba nie zostal otwarty po remoncie, wiec tez narazie nie pojade na rekonesans.

Ja wczoraj słyszałam, że od środy lekkie przymrozki zapowiadali. Ja już w kozaczkach ale to dlatego, że półbuty mi się popsuły i zamiast kupować nowe półbuty kupiłam nowe kozaczki :) Czapki na razie też nie nosze. Dzieciaczki za to i w kozakach i w czapkach i cieplejszych kurtkach (chociaż nie tych najgrubszych).

Byłam z małym na usg i wszystko jest ok. Popołudniu idę do naszego lekarza rodzinnego i zobaczymy co powie. Myslę, że problem tkwi w 3 migdale i w zatokach.

Madziara,

ja też chodzę w cieplejszych butach od pewnego czasu. ja ciepłolubna a jak od stóp ciągnie to nie bardzo ;-) Igi też już w kozaczkach. To dobrze, ze usg ok. Mam nadzieję, że sie wszystko wyjasni.

Ola,

Dzięki, bede musiala przy okiazji zawitac. W sumie to tam nie jezdze, bo to dominujacy sprzedawca produktow przeterminowanych :-D i za kazdym razem jak bylam to beznadziejne warzywa i owoce mieli. Oby przynajmniej pieluchy byly w dobrej cenie :tak:

U nas to jednak chyba nie ospa,jeden z lekarzy stwierdzil ze to uczulenie a drugi ze cos ja pogryzlo :no::crazy::wściekła/y: i tyle sie dowiedzialam,mam ja obserwowac i jak cos sie zacznie dziac to podejsc......a dziac sie zaczelo,juz nam wychodzi to bieganie po lekarzach,Wika dostala juz wczoraj wieczorem goraczke i dzisiaj to samo do tego brzydki kaszel suchy,duszacy ale przechodzacy w mokry :szok::-:)wściekła/y: spadam o 16-stej do lekarza,znowu nałykac zarazkow :no::no::no:....mam dosc !

Co do tych pampersow to faktycznie najtensze sa w marketach,ja polecam Real ale w innych to roznica dwoch,trzech zlotych wiec szkoda zachodu...

Jutro wybieram się do Tesco to sprawdzę po ile tam są pampersy. W hipermarketach można trafić na fajne promocje i to właśnie tych dużych opakowań.

Witajcie....

Wyszłam rano z dzieckiem do przedszkola i własnie wrocilysmy...jestem zmarźnieta, jakas obolala i wymęczona ;-)
Teraz dziecko mi czyta ulotkę a ja pije herbatkę z malinami, cytryną i miodem....

Spotkalam dzis kilku znajomych w "miescieę, jednej z nich nie widziałam z 10 lat, ostatnia byla klientka-fryzjerka i pytala kiedy na balejaz przyjde, wręcz kazala w tym tygodniu :-)

Akpol jeszcze naprawiają, szwagier tam pracuje i ma cały czas wolne!

reklama
Madziara,

to fajnie jakbyś sprawdziła ;-)

Kaasiulka,

a nie kazali Ci siedzieć w izolatce i czekać na lekarza skoro byłaś z podejrzeniem ospy ?

Iza,

jakbyś miała jakiś przeciek kiedy otworzą to będę wdzięczna ;-)

jutro z młodym mamy wczesną pobudkę bo odprowadzam go do cioci, musze się dziś przygotować na wizytę hehe bo tak głupio zasiąść na moim 'ulubionym' fotelu z owłosionymi łydkami :laugh2:
mam nadzieję, że posłuchamy serducha to sobie nagram na komórkę od razu :tak:

no i o 11 mają przyjść panowie montować moją szafę. mąż właśnie wynosi do auta meble z korytarza :cool2: mam nadzieję, że będzie wszystko ładnie wyglądać i że się pomieszczę z moimi klamotami :tak:

dobrej nocki

Do góry