reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

kaasiulka, jak to ospa, to współczuje, ja dopiero po 2 tyg mogę powiedzieć że się z nią żegnamy, ale ślady niezagojone jeszcze są i pewnie jeszcze posiedzimy w domu.
a początek u nas tez był niewinny, bo jedna krostka na szyji, druga na rączce, a potem po 2 dniach tak wysypało, że szok:szok:.

reklama
Kaasiulka tulaski! U nas ospa przyszła razem z temperaturą szybko na drugi dzień Martyna była cała obsypana....wszędzie!! Koszmar... 2 dni słomką jej zupki podawałam bo w buzi ja bolały krostki... i dopiero po roku slady znikły...ale nie ciesze sie ze juz ona za nami bo od kilku osób slyszałam że ospa wrociła po raz kolejny... wszystko sie tak mutuje że choroby wracają....

Iza na razie nie kupiłam nowego leku bo chce to jeszcze skonsultować z innym lekarzem. To jest lek Xyzal, ma go dostać zamiast Amertilu. Laryngolog powiedziała mi, że Amertil działa wysuszająco a Xyzal obkurczająco. No i tu mam rozterkę, bo Niko jest astmatykiem i ma wziewy rozkurczające, więc nie wiem czy te dwa leki się nie wykluczają. Poza tym poczytałam o Xyzalu i jest dużo negatywnych opinii. Skonsultuję się z moja lekarką i wtedy zadecyduje. A na razie nie ma pogorszenia, mały ma nawet lepszy apetyt. Co prawda więcej narzeka na ból i według mnie jest to albo głowa albo oczy. Myślę też, że trzeba będzie powtórzyć te badania krwi i zobaczyć czy coś się zmieniło czy nadal jest to samo.

Renifer,

taaa, jak sobie przypomnę sprawdzanie rozwarcia to aż mnie mierzi, okropność, i nie ważne kto i jak to robi :eek:
to musiało ciekawie wyglądać, siedzisz przy papierach u cyca wisi młoda a na plecach syn ;-)

Kaasiullka,

no mam nadzieje, ze to nie ospa. trzymam kciuki zeby przeszlo.

Madziara,

zaraz zerknę na ten link :-)

O rety,ja tez jak sobie przypomne sprawdzanie rozwarcia,ulalal :szok: teraz z Matim to przyjechalam z pelnym rozwarciem wiec pikus ale z Wika pamietam do dzis,mimo iz minely 4 lata :szok: achhh zmienmy temat...:tak:;-):tak:...
...co do tej ospy,to normalnie sie boje ze jutro mloda sie obudzi zasypana :szok::-( o rany ale mnie nastraszylyscie :szok: ale patrzac z jednej strony jak to faktycznie bedzie ospa :no::no::no: to bedziemy to juz miec za soba....zapomnialam wspomniec ze moj M nie mial ospy :crazy: i mam nadzieje ze tak zostanie :no::szok::crazy:....jutro sie odezwe czy nas zasypalo i co lekarz powiedzial.....papasiu :-)

arabelka jesli chodzi o xlandera to jak dzieciaki bedą zdrowe - to moze w srode wpadniesz do mnie? zobaczysz go sobie na zywo... mam do niego gondole i fotelik... spacerówke gdzies dawno wsadziłam, ale moze uda sie udszukac... chuste tez mam! dzieki za przypomnienie, niestety moje szare komórki po ciązy jeszcze nie wrócily na miejsce! :tak:

Dziękuję Ci bardzo! ZObaczymy co z tą środą, bo moja Misiulina podejrzana od piątku.

Nie straszcie mnie sprawdzaniem rozwarcia, bo ja się boję!!
Przez weekend mieliśmy gości a jutro może zacznę pakować torbę..?

reklama
hmm, też bym chciała pojechać już z pełnym rozwarciem, ale nie tak jak ta pani z Chełma, której dziecko wypadło na podłogę na izbie przyjęć, bo polska psycholska służba zdrowia wymaga najpierw kwitów i papierów wypełniania :szok: a potem ewentualnie pacjent...

Arabella,

2 tygodnie do terminu ;-) no nieźle, ja mam ciut więcej hihi zazdroszczę Ci, że na święta będziesz mieć bobo w ramionach. Bylam ostatnio w H&M i tam była taka śliczna złota malutka sukienka, idealna na święta dla dzidzi ... no cóż muszę czekać do następnej gwiazdki :laugh2:

Do góry