reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Reniferku może jedz konkretniej, np.więcej mięsa, może dzidzia zasmakuje:tak:;-)
problem w tym, ze mi mięso nie bardzo wchodzi :eek::baffled:

ewelina - jak uczulenie?

agnes - chyba juz staranka w toku? :laugh2: ja sie dzis dowiedziałam od meza, ze lepiej miec parke i dac sobie spokój z trzecim dzieckiem... :sorry::baffled: bo trzecie to takie nie do pary, sierota... co o tym myślicie? wiem, ze najpierw drugie musze urodzic, ale w planach miałam bąbelka co dwa lata, a teraz on mnie przekonuje, ze lepiej sobie pozyc, powyjeżdzac, popracowac itp itd, same pozytywy...

u nas ok... miki robi sie coraz większy agresor i ciezko mi go ujarzmic... pogoda sprzyja spaniu i nie puchnę :-D jesli narzekacie na deszcz, to pomyslcie sobie o mnie - ze są ludzie na świecie, którzy sie akurat z niego cieszą... :rofl2: rosnę wszerz i śpię w południe razem z młodym;) juz nie jestem taka głupia, jak w pierwszej ciazy i wiem ze przed porodem swoje trzeba odespac :-):-D

pozdrowionka!

reklama
reniferku, pewnie korzystaj jak możesz:tak:, odpoczywaj ile wlezie:-D

a co do uczulenia, to schodzi po posmarowaniu maścią sterydową, teraz brzydko wyglądaja łapki, bo łuszczy sie naskórek:-(,
ale jak nie jedno to drugie:eek:, tzn mały kaszle i smarczy się, jak nic zwęszył długi weekend:wściekła/y:, on zawsze lubi chorowac w święta i dni wolne, najlepsza pora na gorączkę to u niego sobotnia północ:baffled::crazy:

Witajcie. Jesteśmy już z powrotem :) Podróż minęła bardzo spokojnie zarówno tam jak i z powrotem. Mały dzielnie zniósł drogę, nie marudził, trochę spał, trochę się bawił, trochę jadł, trochę brykał - ale w granicach przyzwolenia ;) Jedynie Monika miała problemy - bo choroba lokomocyjna mocno dawała jej się we znaki.
Na samej Litwie było super, wesele udane i jedynego czego zabrakło to pogody. Moje starsze córy będą miały co wspominać, gdyż towarzyszyły parze młodej w limuzynie (tam jest zwyczaj, że po ślubie jadą w plener na sesję zdjęciową wraz ze świtą). Towarzystwo międzynarodowe świetnie się bawiło a dzieci nie miały problemu, żeby się dogadać z litewskimi dziećmi :) W niedzielę byliśmy na basenie - na którym było też jakuzzi, sauna i bicze wodne. Dzieci nie mogłam stamtąd wyciągnąć :) Bardzo się ciesze, że pojechaliśmy i trochę szkoda, że tak szybko to minęło.

Soppana odnośnie dentysty to polecam Sanitas na Gdańskiej i dr Pech, z tym że jak nic się nie dzieje to spokonie można jeszcze z wizyta poczekać.

Renifer trójka to rzeczywiście nie do pary, ale przecież zawsze można mieć czwórkę :)

Renifer,

trzecie nie do pary ? hehe ale za to czwórka ... ja jestem ta czwarta, przy czym mam troszke starsze rodzenstwo... nie narzekam :) a sama planuję tylko parę ... idę teraz 26 czerwca do ginekologa potwierdzić to, co wykazał test :laugh2::rofl2::tak::-D
suwaczka jeszcze nie zakładam, bo czekam na oficjalne wieści :tak:

Madziara,

to super, ze sie udało wszystko :0)

idę się myć i spać, bo też zaczynam się wysypiać, mam czas do przyszłego roku hihi

Hej hej :-)

Ja nadal się kulam i puki co to się będę kulać dalej ;-)...oprócz skurczy przepowiadających i stawiania się brzusia to nic się nie dzieje,młody rośnie ma już 3300g wiec mogłabym już ale poczekamy :-D,został jeszcze miesiąc....mi tak bardzo ciężko :-:)szok::-(....
Wiktorcie wysłałam nad morze,pojechała z rańca,miałyśmy jechać razem ale niestety gin zabronił mi się ruszać z domu,więc niunka pojechała z cioteczką....ledwo co wyjechała a ja już sie krzatam z kąta w kąt,w sumie to nasze takie pierwsze dłuższe rozstanie :-( dobra juz nie pisze na ten temat bo zara zaczne buczec :-:)-:)-(....

Agnes,
super wiesci,również gratuluje...i koniecznie pisz jak już będziesz po wizycie ;-):tak:

Renifer,masz racje,spij ile wlezie!!! Ja po tej ciązy,tak mi dała popalic,nie wiem jak mozna sie ciaza zachwycac :sorry: no w sumie to wiem bo pierwsza byla rewelacyjna,juz sie nie zdecyduje na kolejnego bobasa,mam nadzieje ze synus wynagrodzi mamusi to po porodzie ;-)...

Madziara,faktycznie szybko zleciało :szok: albo mi tak dni zapierdzielają...ale najważniesze ze było suuuuuper a Monisia biedna,pewnie sie męczyła :-(....

Spadam troszke posprzatać,moze jakis obiadek zrobie,hmmm.....

pozdrowionka :-)

Madziara, ale super że impreza taka udana :-)
AgesBest, "wstępne" gratulacje ;-) oficjalne po oficjalnym potwierdzeniu
Renifer, ja pozostanę przy dwójce, mój mąż ma 3 siostry (więc można powiedzieć że tam było nie do pary ;-) ) ja mam 1 brata i wystarczyło ;-)

reklama
Madziara, to super, że wszystko się udało i wesele i podróż:tak: ja jako dziecko bawiłam się z dziećmi z Ukrainy i też się jakoś dogadywaliśmy całe lato:-D do dziś pamiętam jak coś jedliśmy to mówili "kuszaj, kuszaj":rofl2:
Agnes to czekamy do 26 czerwca;-):tak: na oficjalne wieści:-)
A mi ta ciąża jakoś tak niezauważalnie mija, ginka się śmiała,że jestem nudną pacjentką i musi się starać żeby coś wyszukać, ostatnio wymyśliła okulistę "tak na wszelki wypadek" bo mam okulary:baffled:
mam nadzieję,że lato nie da nam się we znaki:tak:

Do góry