reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

karcia84 Witam:-)

Madziara dobrze ze jakos to poskladalas do kupy. Agatce zeycze owocnych cwiczen:-)

Mam straszna przypadlosc im wiecej mam wolnego czasu tym trudniej mi sie za cokolwiek zabrac:confused2: Zaczelam Mikiemu gotowac obiadki i dzisaj ogolnie mu smakowal obiadek poza pierwsza lyzeczka jak zobaczylam jego mine to myslalam ze padne ze smiechu jakbym mu cytryne podawala:-D po czym wydawalo mi sie ze by trzeba pielyche zmienic i polozylam przewijak tak ze widzial telewizor leciala reklama plusa 5ciec i zaczal sie smiac na glos:eek::-D.

reklama
Kolia,

to cudownie słyszeć smiech szkraba prawda ? :-)

Madziara,

to dobrze, że się udało :) Trzymamy kciuki za Agatkę :-)

ja natomiast mam problemy w pracy, nadal, szukam nowej ale nie wiem czy szybko uda mi się coś znaleźć i rozważam pójście na urlop wychowawczy, żeby sie nie zwalniać. Mysle, ze nie ma co siedziec w miejscu, od ktorego mam bole zoladka, i nie moge przestac sie denerwowac :crazy: nie wiem czy bylyscie w takiej sytuacji ... nie mam pomyslu jak tylko rzucic to w diably, i tak cud ze dostalam dzisiaj podpis urlopu ... bede miala czas wypoczac i moze do tego czasu okaze sie czy gdzies indziej pojde (wysłałam już CV ) czy posiedze w domu i na spokojnie poszukam ...a tak swoja droga to nei wiem po co sa plany urlopowe skoro i tak do ostatniej chwili czekalam na potwierdzenie, a tak przepadlby mi wyjazd i pieniadze ktore musialam wylozyc ??? absurd ... żal mi tylko, że będę musiała jakby co zrezygnować z opiekunki, bo naprawdę jest super kobietka :-(

agnes - ja byłam w identycznej sytuacji... po pierwsze - zaszłam w ciaze, a z tych stresow w pracy dostałam krwotoku i od razu praktycznie, od samego początku jestem na chorobowym... a jak mi sie skończy macierzyński i szef nie da wychowawczego, to walne zwolnieniem na biurko... problem jest jeden - mam trzymiesieczne wypowiedzenie... :baffled::baffled::baffled:

Wspolczuje dziewczyny,jak mozna chodzic do pracy w ktorej sie czlowiek stresuje,kara jakas czy cooo :szok::szok::szok:....Agnes sie nie zastanawiaj ja bym spadała na wychowawcze wiem ze to nie to samo jesli chodzi o kase ale siedziec w takim miejscu i sie denerwowac :no::szok:......

Kolia,ja tez mam chyba zbyt duzo wolnego bo nigdy nie mam na nic czasu,normalnie doba za krotka :tak: a co do minek malego podczas jedzenia to pamietam do dzis jak moja Wika waliła takie extra minki....musi sie malutki przyzwyczaic do nowych smakow....

Karcia,wiedze ze dalas rade z suwaczkami,jeszcze nie taka blondynka z Ciebie :-D;-)...

A ja juz dzisiaj bede ukladac w szafie :-) do wieczorka bedzie skonczona,uffff a M jutro poskreca reszte mebelkow i bedzie git :-).....katar mnie znowu dopadł,normalnie z jednego kataru w drugi wchodze :wściekła/y: juz sie zastanawiam czy to nie alergiczne....ale zawsze mialam problemy z zatokami wiec juz sama nie wiem...

Miłego dnia......

Witam.Tu mama Maksia.
Maksik ma prawie roczek,siedem zabkow ,szukam niani i pracy dla siebie...:((
Mam nadzieje,ze przyjmiecie nas do swojego forum..;)\
Pozdrawiamy serdecznie i miłego dzionka!!
:-)

Agnes non stop bym mogla sluchac jak sie smieje:laugh2:

Ewelina masz cos do fordonu:-p

Eli85 Witaj;-)

A ja mialam dzisaj nerwy. Maly niestety sie zarazil ode mnie, katar jak nie wiem i podwyzszona temperatura wiec stwierdzilam ze pojdziemy jutro do lekarza ale poszlismy dzisaj a czemu bo zostawilam go z siostra i poszlam gotowac mu obiadek no doslownie pol h potrzebowalam nagle szlysze Mikiego starsznie rozwyl wpadam do pokoju a ona mi oznajmia ze spad z kanapy no myslalm ze pozabijam:crazy::angry::wściekła/y:. No to sie zednerwowalam i poszlam do pediatry no tam trafilam na taka mloda i ona jakas dziwna byla nic mi nie mowila zbadala go pod katm tego przeziebienia a z tym ze spadl zadala tylko 2 3 pytania na pocztaku i nic wiecej nie pwoiedziala ale maly mimo wsyztko dosc pogodny jest teraz spi jak susel;-).

Kolia,

myślę, że małemu nic nie będzie bo upadku z kanapy, ja wychodziłam z założenia, że z podłogi nie spadni i jak był malutki to leżał na podłodze na specjalnym kocyku :-) moja koleżanka zaś stwierdziła, ze podłoga to nie miejsce dla dziecka i tak dwa razy jej spadł, ale nic sie nigdy nie stało. Mimo wszystko można się strachu najeść ...

Renifer,

pracodawca musi udzielic urlopu wychowawczego, jedyne odstepstwo kiedy np bedzie chcial odwolac to likwidacja firmy i razace zaniedbania pracownika czy cos w tym guscie ... ja juz dzisiaj spokojniej, ale i tak mam dosc tej pracy, nie prosiłam sie o te obowiazki, ktore mam, kolega nam sie powaznie rozchorowal i nie mialam wyjscia :crazy: a teraz juz na wyrost sie boje o wszystko, wiec wiem ze to juz nie dla mnie

Kaasiulka,

chyba tak, za karę jakąs dostałam ... mam nadzieje, ze jak wroce z urlopu to wszystko będzie łatwiejsze i mąż szybko wykona zadanie pt dzidzia :rofl2::happy::tak:

witam ELI85,

powodzenia w poszukiwaniu pracy, nie wiem czego szukasz, ale jakby co to moge podac pare portali internetowych z ogloszeniami :)

dobry wieczór dziewczynki :))ja z osiedla zimne wody - czersko polskie jestem :)a ja dzis cały dzionek zalatany miałam , najpierw bylismy na długim spacerku z maluszkami,potem na zakupach,pózniej z moja mama do fryzjera sie wybrałysmy :))Mała mi własnie przy cycu padła hihihi,tez zmeczona dniem była mordeczka moja :)))

reklama
kolia, nie mam nic do fordonu:-p, tylko co druga kolezanka tam mieszka, a to dosyc daleko:tak:
i współczuje ci nerwów, mi mały wyskoczył z łóżeczka, ale jak poszłam do pediatry, to trafiłam na miłą pania, która jeszcze mnie uspokoiła:tak: powiedziała, jak nalezy na przyszłość obserwować dziecko, czy nie jest śpiące, jaki ma wzrok, czy nie wymiotowało, nie robiła żadnych wyrzutów:no:

Do góry