reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
hey kobitki

dawno nas tu nie bylo ale po powrocie do pracy mój czas przed kompem bardzo sie skrócił i zaglądam tylko na październik...

kasiad
my też odstawiamy, młody dostaje bebilon pepti i nie wiem czy to jest dobre wyjście, bo pojawiła sie jakaś brzydka wysypka...
narazie nocki mamy nieciekawe

odezwe sie w weekend
zdrówka dla dzieciaczków!

Dzięki Kasiad . A więc mam jednego synka , Natan ma 8,5 m-ca , urodził się 7 stycznia tego roku , teraz jesteśmy na etapie wychodzenia ząbków (kilka dni temu wyszedł mu pierwszy ząb )i stawania przy czym się da :) Natan jest jeszcze na piersi chociaż dostaje obiadki i kaszki ale mleko jest jeszcze najważniejsze i gra pierwszą rolę :-)Jestem jeszcze w domu ale niedługo będę musiała wrócić do pracy na razie na pół etapu . Od wczoraj męczy mnie przeziębienie i boję się aby synek się nie zaraził :-(
Ps. Jak zrobić aby dostawać maila z powiadomieniem że ktoś odpowiedział na forum ?

Ostatnia edycja:
czesc Silverki !

Madziara,

ta, kartę VIP dostaniesz w przychodni :happy2: przyjmowanie poza kolejnością, leki za darmo powyżej 3 wizyt w miesiącu :-D ciekawe jakby to bylo jak by takie promocje w przychodniach urządzili, jak w supermarkecie

Kasiad,

no faktycznie rozstanie z cycem w tej sytuacji musialoby byc dla małej trudne ;-) ja chcialabym zeby moj rozstal sie z cycem sztucznym :-) ale nawet jak mi wczoraj zasnal bez niego to o 2 w nocy nie chcial sie uspokoić ... takze nadal usypiamy ze smoczkiem :confused:

Dzięki Kasiad . A więc mam jednego synka , Natan ma 8,5 m-ca , urodził się 7 stycznia tego roku , teraz jesteśmy na etapie wychodzenia ząbków (kilka dni temu wyszedł mu pierwszy ząb )i stawania przy czym się da :) Natan jest jeszcze na piersi chociaż dostaje obiadki i kaszki ale mleko jest jeszcze najważniejsze i gra pierwszą rolę :-)Jestem jeszcze w domu ale niedługo będę musiała wrócić do pracy na razie na pół etapu . Od wczoraj męczy mnie przeziębienie i boję się aby synek się nie zaraził :-(

Natan - ciekawe imię :-) i zdaje się, że lubi zjeść hihi
skoro nadal karmisz piersią to nie powinno być źle, bo dajesz mu przeciwciała, ale z całowaniem to narazie chyba musisz sie wstrzymac, a ja wiem ze to dosc trudne bo uwielbiam tulić mojego szkraba :-p

silverki
witam i ja ciebie no właśnie napisz skąd jesteś itd itp ;-)
ja też rzadko ost bywam ale mój syneczek daje mi popalić ząbkuje i do tego cały czas chce abym z nim chodziła przez co plecy mi wysiadają :-(
Ale mam nadzieję że to już nie długo bo próbuje chodzić sam ;-)
No i mocno was ściskam dziewczyny i mam nadzieję że jutro też zajrzę jeżeli oczywiście synek da mi szanse :-D

i jeszcze pokażę wam mojego Misia Pysia ;-)

Teraz to już nie ma spania skoro można sobie w łóżeczko chodzić

A tutaj wyraźnie widać jakie to Buba ma rożki ;-)

AgnesBest faktycznie lubi jeść ale z niego taki szczuplasek że nie żałuję mu , no z tym całowaniem i przytulaniem to jest problem bo to mimo woli robię a dopiero później myślę :zawstydzona/y:A jeśki mogę się zapytać (bo może ten temat był już na tapecie) czemu chcecie przestać karmić piersią ? Ja kiedyś miałam takie marzenie aby karmić synka do roku i zobaczymy czy mi się uda a później to już się okaże co dalej :blink:
Ika202 widzę że wyprzedzacie nas trochę , mi też wysiada kręgosłup , mały ma teraz czas "nie lubię obcych , tylko mama" u nas też ząbki dają o sobie znać , zmienia nam się chłopak , teraz nie lubi się ubierać no i przebieranie pieluchy to czysty cyrk

Ostatnia edycja:
Ika202 widzę że wyprzedzacie nas trochę , mi też wysiada kręgosłup , mały ma teraz czas "nie lubię obcych , tylko mama" u nas też ząbki dają o sobie znać , zmienia nam się chłopak , teraz nie lubi się ubierać no i przebieranie pieluchy to czysty cyrk
No mój synek jest troszkę starszy ale ubieranie się i pampera to masakra bo mi ucieka jedynie jak mogę go przewinąć to kiedy stoi ale to też nei lada wyczyn :-p Ale co tam szkola czyni mistrza ;-)Czasami to mi córa pomaga i jakoś to idzie ;-)

reklama
Silverki, ja chcę już powoli kończyć z karmieniem, bo Oli ma 20 miesięcy i już ostatnio miała okres, że wisiała mi całe do południa na cycu. Podchodziła do mnie, podnosiła bluzkę i krzyczała "mamunia daj dydy!", a przy próbie odmowy, był krzyk i podnoszenie mi bluzki na siłę. Postanowiłam, że będę ograniczać powoli, co jakiś dłuższy czas rezygnując z kolejnych karmień. Teraz jesteśmy na etapie, że Oli oprócz nocy cyca ciągnie przed drzemką w ciągu dnia i przed wieczornym zaśnięciem. Rano koło 7mej dostaje butlę mleka Bebiko Junior 180 ml i całe wypija (zresztą sama się tej butli rano domaga). Jak chce cyca w ciagu dnia częściej, to mówię, że dydy mnie boli (nawet sobie zrobiłam czerwone kreski pisakiem :sorry2:) i nie nalega, nawet mnie głaska i dmucha :-D Może do skończenia 2 rż uda mi się całkowicie zaprzstać karmień :ninja2:

Ika, ale Twoi chłopcy są niesamowicie do siebie podobni :szok::tak:

U nas katar z nocha leci, ale jak narazie gorączki nie ma, więc spacer napewno zaliczymy, bo dziś piękna pogoda :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry