reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Witam nową mamusię :-) Ika, ja jestem z Bartodziei.
Widzę, że się szykujesz na czwóreczkę. Ja mam czwóreczkę, ale u mnie to inna para kaloszy, bo starsi są już prawie dorośli, tak więc Oliwka właściwie się chowa jak jedynaczka wśród piątki dorosłych.

Co do dzieci to ja lubię noworodaski, ale uważam, że takie koło roczku są super, chyba bardziej takie wolę niż takie maleńkie.

My dziś byliśmy w Solcu Kujawskim w Parku Jurajskim. Kto jeszcze nie był - polecam, naprawdę fajnie było, Oli była zachwycona. Zdjęcia wkleiłam na naszym wątku zdjęciowym.

reklama
Kasiad bartodzieje to całkiem niedaleko ja mieszkam dokładnie na ul.Smoleńskiej niedaleko urzędu pracy :-D Super masz te starszaki pomogą ci i zajmą sie Olinką super ;-)

Oj dziewczyny ale sie rozpisalyscie- czytania a czytania:-)
Witam Ika 202:-)
Kasiad tez bylam w solcu na dinozaurach- tam jest super! A ten plac zabaw- sama tam wariowałam:-DPolecam! No i basen tez tam polecam- najlepiej miedzy 15.30 a 17.30 bo jest tak pusto- pare osob doslownie!
U nas tez zabki ida:no: Mamy dolna jedynke ale chyba cos jeszcze wyjdzie bo Bruno maruda.
Mam taki plan- jutro czyli juz dzis bedzie caly dzien padalo bo sucho jest a potem wraca sloneczko i 27 stopni:-)

Ostatnio jakoś w ogóle nie miałam czasu żeby siedzieć przy kompie. Na dodatek ciągle boli mnie głowa :(
Wczoraj zasnęłam na meczu. A moje dziewczyny pomalowane w barwy narodowe kibicowały po cichu (bo część rodzinki już spała) - no ale cóż właściwie wynik mnie nie zaskoczył.

Soppana jak tam mały? Przeszło mu?

ano przeszło, w poniedziałek juz nie miał gorączki, tylko zęby dalej nie wyszły:confused: mimo to poszłam w ramach kontroli do przychodni i żeby zapytać o tę zęby a pani doktor stwierdziłam że mały ma zapalenie gardła i wlepiła antybiotyk:szok: i do żłobka kazała dawać:confused:no i teraz musze kombinowac w pracy:confused:

Madziara ciebie często boli głowa. Zawsze mnie martwi jak kogoś często boli głowa......czy byłaś z tym u jakiegoś lekarza. :confused:
Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.........no a wynik meczu tez mnie nie zaskoczył :laugh2:.

Soppana jakaś dziwna ta twoja pediatra......mówisz, że mały się czuje lepiej a tu ona daje antybiotyk i to ogólny....:confused::confused::confused: Przecież czerwone gardełko przy dobrym samopoczuciu dziecka to absolutnie żadne wskazanie do antybiotykoterapii.
Może warto zmienić konowalicę !!!!
Podejrzewam, że u Igusia to wszystko są infekcje wirusowe.....po prostu "oswaja" żłobek. U nas też tak było. Czasem może to pójść w złą stronę i rozwinąć się inf. bakteryjna ale to by goraczkował albo widziałabyś, że jakis taki markotny bo chory.

A ja jeszcze w pracy :baffled: .........20-ty się zbliża . Ale zaraz się z Wami żegnam i wychodzę.
Pędzę do moich chłopaków :rofl2:

papa

JJ no średnio raz w miesiącu mam migrenę a poza tym to takie "lżejsze" bóle głowy, z którymi jakoś wytrzymuje. Kiedyś chodziłam do neurologa ale to było bardzo dawno. Teraz przestałam karmić i wróciłam do tabletek, które mi w miarę pomagają. Pisze w miarę bo przeważnie zapobiegają migrenie albo ją trochę odwlekają. U mnie to jest często na tle nerwowym, chociaż potrafię reagować na zmianę pogody, no i oczywiście zmęczenie tez się odbija bólem. Najprawdopodobniej odziedziczyłam to po babci.

hej hej

taa, wynik meczu był baardzo zaskakujący :tak: biedactwa, może czas zlikwidować tę beznadziejną reprezentację, bo oni to chyba kaskę czerpią z naszych podatków, co ? :nerd:

Renifer,
baw sie dobrze,

Soppana,
JJ ma chyba rację co do tej pani konowalicy :nerd::rofl2:

a ja ostatni tydzień w pracy, a potem urlop i od 1 lipca do nowej pracy.wlasnie skonczylam wypelniac kwestionariusz osobowy :happy: w sobote mykam do mamusi, do sanatorium, w Karkonosze, jade z Igusiem tylko bo mezulek nas zawiezie i przywiezie, nie chce z nami spedzic wakacji :-( no dobra, nie może po prostu a my chcemy poodychac swiezym gorskim powietrzem

dobrej nocki dziewczynki i bobaski

reklama
mam zamiar zmienić lekarza od lipca, bo wykupiłam pakiet rodzinny w CM LIM i przeniosę się do intercoru, a dziś idziemy do innej, chociaż nie sądzę żeby chciała podważyć opinię starszej koleżanki:confused:
JJ, Ignaś miał gorączkę, w piątek musiałam zabrać go ze żłobka, ale w poniedziałek już było lepiej, ząbkowanie nie jest chyba przeciwwskazaniem do żłobka:baffled: a tak to mały sie nudzi w domu a ja nie pracuje, musiałam sie pozamieniac i teraz od soboty mam 5 dni pod rząd po 12h:szok:
dobrze że już niedługo wakacje i przyjeżdza moja siostra

Do góry