reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Ciekawe Mel co by Ci zapisała :D, fajna alergolog co nie ma pojęcia o tym co chce zapisać dziecku.... ;) Dobre! Mleko zjawa ;D

A z innej beczki...
Jula ma ospę, to już wiecie....i wcale nie jest prawdą, że lepiej to przechodzą małe dzieci... :mad:
To jest jakis koszmar normalnie, całe noce płaczu, bo swędzi jak cholera...biedna ta moja córa!
Widzę jednak małą poprawę, może za jakiś tydzień będzie już po sprawie i będziemy mogły wreszcie wyjść na spacer.
Siedzenie w domu jest mało fajne 8)

reklama
anecia pisze:
Duzo lekarzy jest zakreconych jesli chodzi o Nutramigen wypisuja na receptach dwojki nie wiedzac ze ich nie ma.
Mel a ile ml tego mleczka dajesz Paris ???
90 ml czasem 120
ale tylko raz lub 2 razy dziennie jak zostaje z tatą i na noc

bo ja karmię piersią ( nawet dwoma ;D )

GeHa współczuję córeczce ospy, wiem co to jest bo ją miałam w wieku 10 lat. Ale muszę przyznać, że moja 3 letnia wtedy siostra szybciej przez to przeszła i ogólnie lepiej się czuła.

GeHa wspolczuje coreczce, moja zalapala jak miala 3 latka, miala nawet we wlosach krostki i pomiedzy paluszkami u nog..ale wszystko zniknelo. No ale trzy tygodnie siedzenia w domu przezyla strasznie. Bo ona baaardzo ruchliwa jest

Chcialam polecic Wam fajna zabawe:

Kladzie sie dziecko na podlodze na grubym kocu i chwyta sie za jeden rog kocyka i jezdzi sie po calym domu. I opowiada: jestesmy w kuchni, to jest piekarnik, tutaj jest szafa...itp.Ja polozylam Jagodke na materacyk z gabki i jezdzilam z nia po calym domu - nic nie gadala, nie ruszala sie tylko oczy sie ruszaly :lol: Zrobilam 5 rundek po naszych 47 m. Fajne to jest, jak noszenie a kregoslup nie wysiada. No i dziecko widzi wszystko z innej niz przy noszeniu perspektywy bo jest nisko
Tak sie zmeczyla tymi przejazdzkami ze poszla spac :wink:
Zabawa chyba dobra w kazdym wieku, no chyba ze starsze dzieci uciekna z koca. Dzis ja zafunduje po poludniu Agatce - pewnie jej sie bardzo spodoba :D

mkkafe

A powiedz mi czy ją też kąpałaś w nadmanganianie potasu czy tylko smarowałaś mazidłem? Ja Julę kapię 2 ray dziennie w tym fioletowym szicie i smaruję Pudrodermem. Znajomy lekarz mi kazał jednak nie moczyć tych strupków, czyli zero kąpania ??? A lekarka u której byłam zaleca te kąpiele....kocham lekarzy ::)
Boję się, żeby nie miała takich blizn jak ja mam po ospie...

nie kapalam jej. Tylko ten puder w plynie. Wiem jednak ze nadmaniangan czy jak to sie te krysztalki nazywaja.. ::) ladnie wysusza np potowki u dzieci, wiec moze warto...No ale u nas nie ma ani jednej blizny, wiec sprawdzone..

hejka
chcialam wam poodpisywac ale humor mam tak poje...ny ze nic nei napisze

pratyk nei moge skonczyc ciagna i sie i ciagna, myslalm z edzis wszystko zalatwie ale gdzie tam

po drugie matylda nadal chora - mam juz tego dosyc - miala dzi srobiony wymaz z noska- wiecie ze katar ma od poczatku grudnia :mad:mam jzu tego dosc
do tego ida jej trzonowce i noce s au nas krzyczace

mel- no ja nei wiem co sadzic o tej alergo, a co do nutro to nie jestem pewna al emoaj kolezanka chyba daje dziecku 2, na pewno jest bebilon pepti2 bo takipijemy, nie ma za to 3
jesssssssu jakie to wszystko popier...........

zmykam bo mnei zbamuja ze przeklinanie,
ostatnio si eagresywan zrobilam, mialamochote walna monitor kamertka, bo mi komp zjadl czesc dokumentacji praktyk, noramlnie .............

Mel calkiem zapomnialam ze ty jeszcze matka karmiaca jestes :-[ a jesli chodzi o nutramigen to moze ta 90 Paris nie starcza (widac Twoje mleczko bardziej ja syci :) ) Iga byla zawsze nienajedzona wiec jadla wiecej niz bylo zalecane na pudelku dla jej wieku i wszystko gralo ;D
GeHa usciski dla coreczki no i zycze zeby jak najszybciej przeszla jej ta ospa.

Dzięki kobitki za dobre słowa!

Mel - my pijemy Bebilon Pepti i właśnie od jutra zaczynam wprowadzać '2'. Faktem jest, że Ali też nie starcza na długo jedna porcja - max 3 godziny, w nocy troszku lepiej. A wypija na raz najczęściej 120 ml, czasem 150 się zdarzy  :) Natomiast na noc, tak około 23,  karmię ją na śpiąco mlekiem z kleikiem ryżowym, a niedługo dawać będę sinlac. Muszę troszkę to moje małe cudo podreperować, bo anemi dostała  :mad:.

A co do alergologów itp. to byłam wczoraj na konsultacjach u prof. dr hab ........, w każdym bądź razie alergolog i gastroenterolog dziecięcej. No i dowiedziałam się, że mam wyluzować. Z Alą nie jest źle, powinna przed ukończeniem roku z tego wyjść, koniecznie wprowadzać nowe dania tyle tylko że pojedynczo i w wersjach rozcięczonych. Dostałam jeszcze receptę na Elidel. Acha i poradziła żeby tak koło 8 m-cy spróbować dać małej Isomil /apteczne ale sojowe/, ok 10 m-cy zwykły jogurt a jeśli przejdzie to po pewnym czasie zwykłe modyfikowane z oznaczeniem HA. Oczywiście jak wszystko będzie dobrze szło. Zgodnie z zaleceniami wzięłam więc na wstrzymanie i już nie panikuję   :D

A poza tym w poniedziałek idę do fryzjera i się opitalam na króciutko! Bo już wścieklizny dostaję. Za dużo roboty z nimi mam rano, wypadają garściami a do tego Ala mnie za nie ciąga  :mad: Wrrrrrrrr - jak one mi tak - to ja je utnę!!!

Życzę zdrówka wszystkim chorym Maluszkom  :)

reklama
a ja dzisiaj mam dobry dzien ;D ;D ;D ;D mialam miec zaliczenie z mikroekonomii..cos tam sie uczylam ale mialam ogromne braki w notatkach ;D ;D ;D przychodze i facet zaczyna patrzec kto juz ma jakie oceny i czy ma plusy za rozwiazywanie zadan i prace na cwiczeniach...a ja tego troche mialam, ale nie za wiele ;D ;D ;D i mowi do pierwsze osoby- mam dla pana propozycje albo pan pisze albo idzie na kawe...to poszedl..potem do drugie i trzeciego i juz mial konczyc jak ja mowie mu ze pic kawe tylko w meskim towarzystwie to zadna przyjemnosci ja tez chetnie bym sie napila ;D ;D ;D ;D to on popatrzal pomyslal i mowi: ma pani racje niech pani tez idzie na ta kawe i tym sposobem bez pisania egzaminu na koniec bede mialam 5 ;D ;D ;D ;D a jakbym napisala to pewnie jeszcze bym musiala poprawiac...potem pojechalam do galerii i w sklepie crop czy jakos tak do ktorego wcesniej nie wchodzilam kupilam caly worek bluzek ;D ;D ;Da i jeszcze fajny pierscionek kupilam sobie ;D ;D ;D teraz jeszcze cos milego przed snem...ech ten piatek 13 ;D ;D

Do góry