reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
ja w sprawie parasolki nie pomoge, dla mnie kazdy wozek w porownianiu z tym pierwszym co mialam prowadzi sie fatalnie. zreszta teraz bardzo malo uzywamy wozka, do sklepu czy na spacerek najczesciej na nozkach

Mel - ja jezdze Maclarenem - zamiennie z Emmą - wg mnie jest bardzo funkcyjny i jednoczesnie lekki - z tego co pamietam ok 5,5 kg - to jedyna pozycja na rynku o tej wadze i jednoczesnie z rozkladanym oparciem, buda, koszem....Wszystko ma super dopracowane, jestem bardzo zadowolona. Nie ma az tak malenkich kolek jak na parasolke. Ma jedna wade - cena - nowy ok 850 zl, ale wg mnie warto. Wiem ze polska firma - robila cos na wzor Maclarena - Coneco sie nazywalo....o wiele tanszy ale nie widzialam - nie powiem nic wiecej

Maclaren zachwyca mnie:waga, budka ktora rozklada sie na kilka sposobow - oslania dziecko idealnie, nie kupowalam juz parasolki przeciwslonecznej na lato, jakoscia materialow - w wielkie upaly Jagodka nigdy nie miala spoconych pleckow jak to bywa w innych wozkach - ma taki fajny, przepuszczalny material
Reszte niezbednych rzeczy ma podobnie jak niektore modele czyli: rozkladane oparcie, szybkie skladanie, fajny hamulec, blokade kolek przednich skretnych, pasy, kosz na zakupy...co tam jeszcze - acha - regulacje wysokosci raczek - to zadko spotykane.
Nie ma palaka - ale dla nas to okazalo sie byc bez znaczenia
Ma fajna folie przeciwdeszczowa- niby nic takiego ale dbalosc o detale mnie kupila ;)) w przypadku tego wozka

A tak wyglada model ktory ja uzytkuje

Maclaren Techno XT .:+:. ► aleWozki.pl - sklep internetowy

jak klikniesz na fotke - wszystko sobie obejrzysz
i widze ze sa juz tansze :tak:

Niestety szukalam innych wozkow i w kazdym mi cos nie pasowalo, zazwyczaj waga - 10, 12 kg....:no: Toz to ja mam juz jeden ciezki wozek - ten mial byc na wyprawy...

Laski - prosze mi tu jutro trzymac kciuki o 12 - mamy ostatnia konsultacje (mam andzieje) w sprawie Jagodowej. Wczoraj bylismy wieczorem na badaniu w Juraszu, wszystko wskazuje na to ze to jest wada naczyniowa - poszerzona zyla szyjna. Dzis pani doktor zadzwonila i poprosila nas na konsultacje do chirurgow dzieciecych - zadecyduja jak bedzie wygladalo leczenie (czyt: czy obserwujemy czy operacja)

Milkaaa, będę jutro trzymac kciuki za Jagódkę.

A Wy trzymajcie kciuki za mnie, żeby się akcja porodowa w nocy mi nie zaczęła, bo wyprałam jedyne spodnie, w które się jeszcze mieszczę i wyschną dopiero jutro po południu pewnie, w razie czego nie miałabym w czym do szpitala jechac :baffled: Już nie będę kupowac sobie nowych spodni, skoro mam 2 tygodnie do terminu, a sukienek nie znoszę. Jednyna, którą lubię i noszę, nie nadaje się do wyjścia na zewnątrz w taką pogodę.

Monia będę trzymała mocno kciuki za Jagódkę...:tak:

Kasiad za Ciebie już trzymam...;-)

Mel ja nie mam parasolki więc nie pomogę...:eek:

Milkaaa - Jagoda może liczyć na nasze pozytywne fluidy i ściskane kciuki !!! Będzie dobrze.

Co do wózka Mel - to ja się nie wypowiem, Monia jest ekspertem nie kwestionuję jej zdania, maclarena jej widziałam - fajniutki !

No, rozbawiłaś mnei Kasiad z tymi spodniami - to pierwsza rzecz, która mnie dzis rozbawiła.

Dziś wieczorem czeka mnie babski wieczór w olympiku, ale jakos za grosz nie mam nastroju na zabawe. Chyba przez ten wiatr, depresyjnie sie robi ostatnio w moim życiu...

Co do wózka tez się nie wypowiem. Nigdy nie uzywałam spacerówek -parasolek, wolałam te typowe większe spacerówki. Teraz bardzo bym chciała miec taki trojkołowy wózek, ale ten co mi się podoba to strasznie drogi więc jeszcze nie wiem jaki wybiore - w końcu mam na to duzo czasu.

Kasiad najwyżej od razu w koszuli do rodzenia pojedziesz :-)

Ciekawe co tam z Jagodka. Jak po konsultacji?

Na szczęście w koszuli do rodzenia nie musiałam jechac, nic się w nocy nie zaczęło :-D

Milkaaa, jak Jagódka po konsultacji?

Dziękuję za odzew dziewczynki ;-)

Milkaaa bardzo dziękuję za informację i jestem przekonana co do mclarena

poszukam coś na ebayu - tzn jeszcze nie na 100 % jestem zdecydowana co do zakupu, bo może jednak kupimy podwójny :eek:

sama sie jeszcze motam z decyzją...
zobaczymy ale w razie spacerówki to już wiem jaka najlepsza :tak:

Monia
jeszcze raz dziękuję i z niecierpliwością oczekuje wieści od lekarza

Kasia
w razie czego, zawsze możesz okryć się ręcznikiem i powiedzieć, że właśnie byłaś na basenie :eek::-D

reklama
Witajcie kochane !

Odkąd biegam do pracy to strasznie zalatana jestem.......jak mi się uda to podczytuję co naskrobałyście rano w pracy jak kompa odpalę :-)

Mel co do parasolki to my obecnie śmigamy (śmigaliśmy bo teraz tylko na auto-noga me dziecko spaceruje :-D) Inglesiną Zippy
Artyku�y dzieci�ce: foteliki samochodowe, w�zki dzieci�ce.: W�zek Inglesina Zippy Kolekcja 2006 kolor: ARS (Sabbia)

nie będę się tak rozpisywać jak milka ale dla mnie super wózio.

Czekam na wieści o Jagodziance malutkiej !

Z nowości to Franek pięknie sam je tarte jabłko lub gęściejszą potrawę i nie trzeba go po tym "wkładać do pralki":laugh2:
Naśladuje też często dorosłych w pewnych czynnościach, które podpatrzy. Czasami są to bardzo śmieszne scenki.

Widze, że za chwil kilka znów maluszek pojawi się na forum. Kasiad trzyma kciuki za rozdwojenie.

Pozdrawiam i będę podczytywać dalej

Do góry