reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

anwaryl, naprawdę jest Ci tak ciężko? Dla mnie pierwsze trzy miesiące były najlepsze, najspokojniejsze. Misiula od samego początku była niejadkiem (niestety do teraz jej to zostało) i też musiałam ją karmić co dwie godziny. W nocy robiłam to tylko przez jakieś 2 tygodnie. Potem dawałam jej (i sobie pospać) i tak karmiłam ją zanim się położyłam - ok. 22-23, potem spała do 2:30 albo 3:30 a potem budziła się ok. 6. Teraz zdecydowanie częściej ;)

reklama
Dziekuje Wam za mile słowa. Faktycznie takie dzieciatka to cukiereczki. Niestety jestem troche spanikowana. Karmie ja co dwie godzinki, ale niestety ona nie chce sie budzic. Juz nawet przy przewijaniu sie nie budzi. Mysle, ze zaczne ja karmic co 3 godziny, moze wtedy bedzie jadla wiecej. Zanika mi tez pokarm, bede zmuszona dokarmiac ja sztucznie. Ropieja jej oczka. Dosteje gentomecyne w kropelkach. Tak wiec jak same wiecie na poczatku sa tego rodzaju problemy i nerwowka bo wprawa mala. Mam do Was prosbe, moze macie dobrego pediatrę. Chcialabym zeby ja obejrzal, bo nie chce isc z nia do przychodni. Poza tym nie wybralam jeszcze Przychodni Dzieciecej, bo naprawde nie wiem gdzie. Moze wiec mi ulatwicie wybor Przychodni. Bede ogromnie wdzieczna. Wiem, że Wasze problemy sa teraz juz innego rodzaju, ale pozwolcie, ze bede sie Was radzila w wielu sprawach zwiazanych z wychowaniem corci. Dzieki wielkie za pomoc.
Do Arabelli: porozmawiam z moim mezem ;D

Wysocki Mariusz, prof. dr hab. nauk med. Spec. pediatra, onkolog dziecięcy, hematolog. Gabinet

0 52 346 02 02
85-092 Bydgoszcz, Karłowicza 22 lok.20

Polecam go z czystym sumieniem.
Świetny specjalista i cieply czlowiek ;)

Dzieki za informacje,
A czy ten lekarz przyjezdza na wizyty prywatne do domu??
Wolalabym nie wychodzic jeszcze z mala.

Anka

ja mam bardzo mila pania doktor z przychodni na walach jagielonskich, sama do niej chodzilam, nazywa sie parulska, jak maly zachorowal, a byla juz niedziela kolo godz 21 zadzwonilam do niej i poprosilam o wizyte prywatna, tluka sie autobusem z lesnego na szwederowo i w dodatku nic nie chciala za to wziasc, taki lekarz z powolania, przywiazuje uwage do szczegulow ale nie przesadza, ja jestem bardzo zadowolona

Anwaryl witaj. U mnie mam problem w druga strone Majka to zarlok i czasami je bez opamietania a potem ulewa dalej niz widzi pmimo, ze kilka razy odbije. Pierwsze tygonie byly u nas ok bo ponad 2 tygodnie mialam meza w domu. Ostatnio Maja ma podejrzenie o alergie na jakis pokarm. Tzn jednna lekarka dtwierdzila ze to potowki a druga (bardziej zaufana) podejrzewa, ze cos z jedzenia jej nie sluzy. Wiec jezeli teraz zjem cos co jej szkodzii mam jazde bez trzymanki, bo mala dodatkowo do wysypki ma kolke i nic za bardzo jej nie pomaga. Jedynie lezeniie na brzuchu u ktoregos z nas jakaas ulge je przynosi. Chwilowo musialam odstawic indyka ... Moja lista produktow bezpiecznych gwaltownie sie skraca.

Zeby bylo weselej ja zlapalam grype i mam ponad 39 stopni goraczki

jak bylam dzisiaj z malym na spacerze to doznalam szoku, piekna pogoda, duzo dzieci bez czapeczek a niektore w takich ruuubych zimowkach..a juz wogole dziwnie wygladaly jak mialy np tylko koszulke i taka gruba czape...

anwaryl...szczerze mowiąc nie mam pojecia jak z wizytami domowymi,najlepiej zadzwon i zapytaj ;)

asioczek...szybkiego powrotu do zdrowia życzę
dlaczego musialas wykluczyc indyka z menu, z tego co wiem to mięsko nie zawiera alergenow i polecane jest w czasie
karmienia piersią ::)

reklama
Pati26 moze gdyby to bylo miesko ze sprawdzonego indyka, takiego z domowego ogrodka to by przeszlo. A wyraznie wychodzi, ze jak zjem indyka to mala wysypuje i ma problemy z brzuchem. Wedlug pediatry to nie sam indyk ale cos co jest w nim dodatkowo. Wiec albo znajde pewne zrodlo miesa albo zostane na kurczakach.

Do góry