reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

I u nas klas ma być dużo a to wiocha mała przecież. Teraz będzie półtora rocznika i już się głowią jak ich upchać a jak by mieli jeszcze z po za kogoś brać....
Z punktu widzenia rodzica to sobie myślę, co Wam robi ten jeden dzieciak w te czy w tamtą, ale jak się tak zastanowić...to nie ma co się dziwić, że mają opory.

Bo oczywiście tam na górze tak sobie zarządzili a czy są na to warunki to co to kogo obchodzi!:wściekła/y::crazy: I teraz te dzieciaczki i z przyszłego roku będą miały najgorzej i w szkole i potem z pracą. Bo będą musiały walczyć o miejsca w dobrych szkołach wyżej a że jest ich więcej z danego roku to i osób chętnych na jedno miejsce będzie więcej i tak samo potem z pracą. Wypuszczą masę absolwentów szkół jednego roku i co?! Nikt im kuźwa wcześniej podatków płacić nie będzie! Jak to sobie rząd założył! Bo nie będzie pracy dla tych młodych!
Ych! Ot takie moje myślenie:baffled:

reklama
mi chodzi o przysranie sie do meldunku.... na moje wystarczy napisać adres zamieszkania i wg tego przyjmowac do szkoly ... wiadomo ze bez ograniczen to bylaby wolna amerykanka...
dla mnie bzdura jest to meldowanie czasowe czy zwykle ... są osoby pomeldowane w domach rodzinnych a wynajmuja mieszkania wiec logiczne ze dadza dziecko tam gdzie maja blisko a nie na drugi koniec miasta.

Witam Kobietki;))

U mnie szara rzeczywistosc nic sie nie dzieje...

W niedziele idziemy na 18-stkę do sąsiadki hehe poszalejemy;P\

Jesli chodzi o rejonizacje Tymek powinien chodzic do szkoly na Zmudzkiej ale na Grabową mamy polowe drogi blizej i nie było z tym zadnego problemu.
Kaja do zerówki od wrzesnia bedzie chodzila w przedszkolu ..panstwowe mamy w takiej odległosci jak prywatne.Jednak chyba zacisne pasa i zapisze ja tam gdzie chodzil Tymek czyli do prywatnego bo jest w poblizu szkoly i mam nadzieje ze tak jak u Tymka polowe grupy przedszkolnej bedzie w Jej klasie .:tak:
Poza tym mam nadzieje ze od wrzesnia pojde do pracy wiec bedzie na oplaty przedszkolne;)

Ostatnia edycja:
Witam

Dopiero teraz zasiadam przed kompa. Rano zaliczyłam dentystę. Jakoś sie tak przemogłam i łażę teraz sobie poleczyć co tam jest do zrobienia.. Rozkładam tylko wizyty tak, żeby przypadła jedna w miesiącu, bo na więcej finansowo nie da rady.

Dzisiaj chłop wraca na weekend wiec pewnie znowu będzie walka o dojście do kompa he he:-D

Sali szalona 18-stko :-D:-pmilej zabawy!!!

Karola tez tak chodzilam,przed swietami skonczylam i mam nadzieje ze narazie bedzie troche spokoju ;-).

Rano robilam golabki z pekinskiej,masakra,pierwszy i ostatni raz :no: a i sanki zaliczylismy ale nie za dlugo bo zaczelo padac...

I ja się witam.Fajnie się zrobiło, biało za oknami niezbyt duży mrozik jak dla mnie super sprawa:-). Co do szkoły to my posyłamy do najbliższej koło domu, podobno jest dobra i mam nadzieję że trafi ze swoim ulubionym kolegą do jednej klasy:-D. Dla mnie to będzie wygoda bo będzi mógł sam iść do szkoły bo to dosłownie ze 200 metrów i tylko osiedlowa uliczka, ale podobno są kłopoty z dostaniem się do świetlicy :angry:

Hejka
Nareszcie mogłam wejść.
W weekend wyskakiwało mi powiadomienie z chrome, ze tutaj jest złośliwe oprogramowanie i doopa! Że niby suwaczki.pl coś tam zainstalowały. Ech jakaś bzdura. Napisałam do bb i widzę, że teraz już jest ok.

Ale mamy piękne lodowisko na tych zadupiastych uliczkach:wściekła/y:. Zero piaskarki! Droga główna czarniutka ale tutaj!? Te boczne?! Świecą się jak psu jaja normalnie!:dry: Do przedszkola na jedynce się kulałam a samochód tańczył na tym lodzie jak chciał!

Krolcia dokładnie u nas tak samo z tymi ulicami. W piątek nasz osiedlowy ginekolog nie dal rady z zakrętem i samochód trochę skasował a w niedziele po mszy korek sie zrobił przed progiem spowalniającym bo trudno było na niego wjechać taka szklanka, kilka metrów dalej sutko padlo i kolejny korek... całe szczęście my z córcią pieszko chodzimy i problemów nie mamy :tak: Ostatnio stwierdziłam, że mogłabym być listonoszem bo lubię chodzić w każdą pogodę tylko lekarz nie pozwala za dużo dźwigać więc odpada :-p

reklama
Helooo!!!

Co chce wejsc to mi kots przeszkodzi :-p...

Szklanka masakra,ja wczoraj nie wychodzilam,tylko z psem pod klatke,ten wiatr masakrejszyn ale dzisiaj juz torche sie oddalilismy od bloku i calkiem przyjemnie zeby nie ten slizg,zmeczyc sie idzie :no:

Izka podziwiam...mnie tam sie ostatnio ciezko chodzi...czekam na wiosne i lato,wtedy nadabiam :-p

Wiki przyszla i idziemy do M babci i dzieci babci bo pod reka Moja Ukochana odwiedzilam w niedziele :tak::-)

Potem wieczor z S :-):tak::-)...(Sali)
Milego!!!

Do góry