reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

I u nas klas ma być dużo a to wiocha mała przecież. Teraz będzie półtora rocznika i już się głowią jak ich upchać a jak by mieli jeszcze z po za kogoś brać....
Z punktu widzenia rodzica to sobie myślę, co Wam robi ten jeden dzieciak w te czy w tamtą, ale jak się tak zastanowić...to nie ma co się dziwić, że mają opory.

Bo oczywiście tam na górze tak sobie zarządzili a czy są na to warunki to co to kogo obchodzi!:wściekła/y::crazy: I teraz te dzieciaczki i z przyszłego roku będą miały najgorzej i w szkole i potem z pracą. Bo będą musiały walczyć o miejsca w dobrych szkołach wyżej a że jest ich więcej z danego roku to i osób chętnych na jedno miejsce będzie więcej i tak samo potem z pracą. Wypuszczą masę absolwentów szkół jednego roku i co?! Nikt im kuźwa wcześniej podatków płacić nie będzie! Jak to sobie rząd założył! Bo nie będzie pracy dla tych młodych!
Ych! Ot takie moje myślenie:baffled:

reklama
mi chodzi o przysranie sie do meldunku.... na moje wystarczy napisać adres zamieszkania i wg tego przyjmowac do szkoly ... wiadomo ze bez ograniczen to bylaby wolna amerykanka...
dla mnie bzdura jest to meldowanie czasowe czy zwykle ... są osoby pomeldowane w domach rodzinnych a wynajmuja mieszkania wiec logiczne ze dadza dziecko tam gdzie maja blisko a nie na drugi koniec miasta.

Witam Kobietki;))

U mnie szara rzeczywistosc nic sie nie dzieje...

W niedziele idziemy na 18-stkę do sąsiadki hehe poszalejemy;P\

Jesli chodzi o rejonizacje Tymek powinien chodzic do szkoly na Zmudzkiej ale na Grabową mamy polowe drogi blizej i nie było z tym zadnego problemu.
Kaja do zerówki od wrzesnia bedzie chodzila w przedszkolu ..panstwowe mamy w takiej odległosci jak prywatne.Jednak chyba zacisne pasa i zapisze ja tam gdzie chodzil Tymek czyli do prywatnego bo jest w poblizu szkoly i mam nadzieje ze tak jak u Tymka polowe grupy przedszkolnej bedzie w Jej klasie .:tak:
Poza tym mam nadzieje ze od wrzesnia pojde do pracy wiec bedzie na oplaty przedszkolne;)

Ostatnia edycja:
Witam

Dopiero teraz zasiadam przed kompa. Rano zaliczyłam dentystę. Jakoś sie tak przemogłam i łażę teraz sobie poleczyć co tam jest do zrobienia.. Rozkładam tylko wizyty tak, żeby przypadła jedna w miesiącu, bo na więcej finansowo nie da rady.

Dzisiaj chłop wraca na weekend wiec pewnie znowu będzie walka o dojście do kompa he he:-D

Sali szalona 18-stko :-D:-pmilej zabawy!!!

Karola tez tak chodzilam,przed swietami skonczylam i mam nadzieje ze narazie bedzie troche spokoju ;-).

Rano robilam golabki z pekinskiej,masakra,pierwszy i ostatni raz :no: a i sanki zaliczylismy ale nie za dlugo bo zaczelo padac...

I ja się witam.Fajnie się zrobiło, biało za oknami niezbyt duży mrozik jak dla mnie super sprawa:-). Co do szkoły to my posyłamy do najbliższej koło domu, podobno jest dobra i mam nadzieję że trafi ze swoim ulubionym kolegą do jednej klasy:-D. Dla mnie to będzie wygoda bo będzi mógł sam iść do szkoły bo to dosłownie ze 200 metrów i tylko osiedlowa uliczka, ale podobno są kłopoty z dostaniem się do świetlicy :angry:

Hejka
Nareszcie mogłam wejść.
W weekend wyskakiwało mi powiadomienie z chrome, ze tutaj jest złośliwe oprogramowanie i doopa! Że niby suwaczki.pl coś tam zainstalowały. Ech jakaś bzdura. Napisałam do bb i widzę, że teraz już jest ok.

Ale mamy piękne lodowisko na tych zadupiastych uliczkach:wściekła/y:. Zero piaskarki! Droga główna czarniutka ale tutaj!? Te boczne?! Świecą się jak psu jaja normalnie!:dry: Do przedszkola na jedynce się kulałam a samochód tańczył na tym lodzie jak chciał!

Krolcia dokładnie u nas tak samo z tymi ulicami. W piątek nasz osiedlowy ginekolog nie dal rady z zakrętem i samochód trochę skasował a w niedziele po mszy korek sie zrobił przed progiem spowalniającym bo trudno było na niego wjechać taka szklanka, kilka metrów dalej sutko padlo i kolejny korek... całe szczęście my z córcią pieszko chodzimy i problemów nie mamy :tak: Ostatnio stwierdziłam, że mogłabym być listonoszem bo lubię chodzić w każdą pogodę tylko lekarz nie pozwala za dużo dźwigać więc odpada :-p

reklama
Helooo!!!

Co chce wejsc to mi kots przeszkodzi :-p...

Szklanka masakra,ja wczoraj nie wychodzilam,tylko z psem pod klatke,ten wiatr masakrejszyn ale dzisiaj juz torche sie oddalilismy od bloku i calkiem przyjemnie zeby nie ten slizg,zmeczyc sie idzie :no:

Izka podziwiam...mnie tam sie ostatnio ciezko chodzi...czekam na wiosne i lato,wtedy nadabiam :-p

Wiki przyszla i idziemy do M babci i dzieci babci bo pod reka Moja Ukochana odwiedzilam w niedziele :tak::-)

Potem wieczor z S :-):tak::-)...(Sali)
Milego!!!

Do góry